|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] KLUCZ DO ŚRUB ZABEZPIECZAJĄCYCH DO KÓŁ
kiler1127 - Pon Maj 21, 2012 14:14 Temat postu: [R75] KLUCZ DO ŚRUB ZABEZPIECZAJĄCYCH DO KÓŁ Witam wszystkich serdecznie kupiłem jakis czas temu samochód i nie zobaczyłem ze ma sruby zabespieczające nie stety nie mam klucza mam pytanie czy któs z trojmiasta posiada taki klucz i była by możliwośc podjechania do kogoś i sprawdzenia czy pasuje do moich srub i odkrecenia na miejscu , z tego co się dowiedziałem są tylko 2 rodzaje tych kluczy
Z góry dziekuje za Pomoc
Pozdrawiam
automechanik - Pon Maj 21, 2012 19:16
POdjedż do jakiegoś wulkanizatora często mają nasadki lub metody na odkręcenie.
21matys - Wto Maj 22, 2012 08:02
kiler1127, dzwon do pierwszego lepszego autozłomu ogłoszającego sie na allegro i mającego czesci do r75 ja tak zrobiłem bo swoj klucz zgubiłem.... dość ze koleś za 10zl przeslal mi klucz to jescze dał 2 komplety śrub zabezpieczających bo stwierdził ze i tak nie ma co z tym robic
koci_flak - Wto Maj 22, 2012 09:14
Miałem podobny problem, który rozwiązałem w następujący sposób:
- należy przygotować klucz nasadowy, który można z lekkim trudem nabić na śrubę (tak aby śruba weszła nam do środka i zakleszczyła się w środku)
- nabijamy na śrubę dużym młotkiem, odkręcamy, wyciągamy w imadle i tak pozostałymi śrubami
- kupujmy nowe śruby, albo dorabiamy klucz na frezarce/tokarce u pana Stasia za piwko
kiler1127 - Wto Maj 22, 2012 19:07
Dzięki za rade
|
|