Zobacz temat - [R75] Rachunek

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] Rachunek

kehtron11 - Pon Maj 28, 2012 23:18
Temat postu: [R75] Rachunek
Witam
Mam prośbę o odczytanie ( tłumaczenie )ostatniej faktury wystawionej kilka miesięcy przed sprzedażą samochodu. Próbowałem wpisywać symbole lecz to chyba identyfikatory usługi. Jeśli ktoś mógłby pomóc - serdecznie proszę.
Pozdrawiam

VimRR - Pon Maj 28, 2012 23:55

Witam,

to zależy do czego Ci to potrzebne..

Muszę niestety zaraz spadać, (mam przymusową wycieczkę), więc dokładniej to może jutro, czy raczej już dziś ale o jakiejś rozsądnej porze..

To jest 2 stronicowa faktura za części i montaż. Jest uwzględniony/dodany podatek 19% (tzw. Mehrwertsteuer)

Po za tym wygląda to tak:
- masz na górze m/n takie dane o pojeździe jak - tablice rejestracyjne, typ samochodu, rok/datę pierwszej rejestracji, Km, numer VIM itp. nie dokońca zrozumiałe dla mnie..

Pod spodem masz wyszczególnienie:

czynności wykonane i nr części, opis, ilość, cenę jednostkową i sumę.

np.

T4 | diagnozowanie błędów pojazdu za pomocą komputera diagnostycznego T4 | ilość 1 | cena jednostkowa 29,00 EU | razem 29,00 EU

To jest podzielone na 2 części:
- pierwsza to wyszczególnione, wykonane prace, (ARBEITSWERTEPOSITIONEN),
- a druga część to wyszczególnione, użyte części (TEILEPOSITINEN).

Na drugiej stronie masz hmm sumę wszystkich sum? :wink:

Nie wiem o co Ci dokładnie chodzi? o to co dokładnie było zrobione? czy też to co napisałem wystarczy Ci?

Żeby się zagłębić w temat to muszę się trochę zastanowić i teraz na to nie mam czasu sorki.
Jeśli potrzebujesz wiedzieć coś więcej to napisz. Teraz to za parę minut już wyjeżdżam będę dopiero za paręnaście godzin, może wcześniej.

Nie jestem żadnym tłumaczem, ale mieszkałem wiele lat w szkoplandii to trochę zostało hehe

Pozdrawiam :)
vim

.

kehtron11 - Wto Maj 29, 2012 05:35

Witam
Chodzi właśnie o konkretne czynności oraz o spis wymienionych części. Czy to był przegląd okresowy czy wymuszony konkretną awarią.
Pozdrawiam

flapjck1 - Wto Maj 29, 2012 07:46

to byl przeglad polaczony z badaniem technicznym dekry

wsrod pozycji jest min. olej castrol slx c1
filtr oleju
i wymiana / z czescia / prawej koncowki kierowniczej jak dobrze zrozumialem

kehtron11 - Wto Maj 29, 2012 08:55

Co to za części wymienione w fakturze o wysokiej cenie 99,5 oraz 174,05
kris-tofer - Wto Maj 29, 2012 09:00

http://translate.google.pl/?hl=pl&tab=wT
draj - Wto Maj 29, 2012 09:05

Tylne sprężyny i końcówka drążka kierowniczego - tak powiedział wujek google :)