|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [r200]auto zagadka zapach paliwa
deus5 - Wto Maj 29, 2012 16:37 Temat postu: [r200]auto zagadka zapach paliwa Witam tak ja w temacie sprawa zagadkowa,moze pomozecie. posiadam rover 200 1,4 16v rok 99 w tym autku zamontowalem instalacje gazowa sekwencja i jest ok tylko ale. sprawa sie tyczy tylko cieplych dni w chlodne jest oki. gdy jade na gazie i uchyle szybe od kierowcy czuc w srodku smrodek benzyny gdzy przelacze na benzyne nie czuc nic. sprawa o tyle dziwna iz czuc tylko w cieple dni i przy uchylonej szybie gdy jade na lpg ,gdy ja zamkne smrodek snika, gdy przelacze na benzyne smrodek tez znika. co to,wie ktos?
Pawkaz - Wto Maj 29, 2012 17:49
Moze masz dziurke w tlumiku
hannar - Wto Maj 29, 2012 17:50 Temat postu: Re: [r200]auto zagadka zapach paliwa
deus5 napisał/a: | Witam tak ja w temacie sprawa zagadkowa,moze pomozecie. posiadam rover 200 1,4 16v rok 99 w tym autku zamontowalem instalacje gazowa sekwencja i jest ok tylko ale. sprawa sie tyczy tylko cieplych dni w chlodne jest oki. gdy jade na gazie i uchyle szybe od kierowcy czuc w srodku smrodek benzyny gdzy przelacze na benzyne nie czuc nic. sprawa o tyle dziwna iz czuc tylko w cieple dni i przy uchylonej szybie gdy jade na lpg ,gdy ja zamkne smrodek snika, gdy przelacze na benzyne smrodek tez znika. co to,wie ktos? |
Witam
Sądzę że przełączenie na gaz nie powoduje zaprzestania pompowania paliwa przez pompę paliwową i ciśnienie paliwa gdzieś na nieszczelność powoduje wyciek. Proponuję wizytę u gazownika w celu sprawdzenia poprawności montażu instalacji gazowej.
Krzysztof
deus5 - Wto Maj 29, 2012 19:15
przelaczenie na gaz nie powoduje zaprzestania pompowania paliwa odcina tylko wtryskiwacze juz sprawdzone i jest ok z tym. zapach czuc tak jakby od strony wlewu paliwa moze to wlew
leszczu - Wto Maj 29, 2012 19:16
deus5 napisał/a: | moze to wlew |
deus5, tego nie wiemy, ty tym autem jeździsz. Popatrz, obadaj sprawę.
|
|