|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [r45] problem z hamulcami
pon89 - Pon Cze 11, 2012 20:30 Temat postu: [r45] problem z hamulcami Witajcie, mam taki problem hamulcami. Jestem po wymianie cylinderka i płynu hamulcowego oraz uszczelniaczy na jednym zacisku hamulcowym, układ został odpowietrzony i jest taki myk
pedał hamulca jest twardy na zgaszonym silniku gdy zapale silnik pedał mięknie i dochodzi do podłogi pompowanie nic nie daje za każdym razem idzie do spodu. podczas odpowietrzania układu na tym kole co wymieniałem uszczelniacze PP na zacisku było bardzo małe ciśnienie przed wymiana uszczelnień było tak samo(wycieku nie ma). Dodam że jeżdżę z wyciągniętym bezpiecznikiem od abs popękane pierścienie abs i pompa się włączała sama nawet przy najmniejszym hamowaniu, teraz jak włożę bezpiecznik to kontrolka abs nie gaśnie. pomocy przegląd się zbliża:)
Kozik - Pon Cze 11, 2012 20:33
musisz przeprowadzić odpowietrzanie układu hamulcowego (wszystkie koła)
Bialy1990 - Pon Cze 11, 2012 20:36
Jak odpowietrzysz wszystkie kola to sprawdz rurke od serwa do alternatora to jest ta od podcisnienia ja maialem nieszczelna i mialem mieki pedal ze dochodzil do podlogi
Kozik - Pon Cze 11, 2012 20:37
Bialy1990 napisał/a: | alternatora |
chyba kolektora ssącego albo ja czegoś nie wiem
pon89 - Wto Cze 12, 2012 18:32
dziś odpowietrzałem jeszcze raz, 5m przewodu od odpowietrznika do zbiorniczka odpowietrzony na pewno dobrze bo na zgaszonym silniku pedał jest twardy i nie opada jak zapale silnik pedał idzie do spodu rurka od podciśnienia wygląda na dobrą. Serwo? może sama pompka hamulcowa zapowietrzona?
Tomi1 - Wto Cze 12, 2012 21:59
Kozik napisał/a: | Bialy1990 napisał/a: | alternatora |
chyba kolektora ssącego albo ja czegoś nie wiem |
mylśle że w dieslu kolega ma vacupompe na ośce alternatora na przykład bo nie wiem jak w roverku ale często gęsto tak bywa
bizon - Sro Cze 13, 2012 07:36
Tomi1 napisał/a: | mylśle że w dieslu kolega ma vacupompe na ośce alternatora na przykład bo nie wiem jak w roverku ale często gęsto tak bywa |
U mnie tez serwo dostaje podcisnienie z alternatora. w polowie drogi jest zawor podcisnienia do egr-a
Kozik - Sro Cze 13, 2012 15:31
Tomi1 napisał/a: | Kozik napisał/a:
Bialy1990 napisał/a:
alternatora
chyba kolektora ssącego albo ja czegoś nie wiem
mylśle że w dieslu kolega ma vacupompe na ośce alternatora na przykład bo nie wiem jak w roverku ale często gęsto tak bywa |
a to w takim razie wycofuję się
|
|