Zobacz temat - [MG ZR] problem z układem chłodzenia

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [MG ZR] problem z układem chłodzenia

intruzone - Wto Cze 12, 2012 21:10
Temat postu: [MG ZR] problem z układem chłodzenia
Wiatm mam problem z układem chłodzenia na zdjeciu w kwaderacie widać jak płyn chlodniczy ucieka pod duzym cisnieniem po zrobieniu 5 km schodzi cały zbiorniczek :sad: obiawy sa tez takie ze od jakiegos czasu z tlumika leci woda myslalem ze jest to normalne, wydawalo mi sie ze jest to moze uszczelka pod głowica ale w plynie chodzacym niewidze oleju a korek jest czysty...auto czasami sie dusi na zakretach jest tak od jakis dwoch tygodni...dodam jeszcze ze przy od paleniu czasami poleci dymek ale to tylko przez chwile.
bogdan75 - Wto Cze 12, 2012 22:09

no masz uszczele pod głowicą do wymiany
intruzone - Wto Cze 12, 2012 22:17

ale czemu oleju nie ubywa i korek chlodnicy jest czytsy?
leszczu - Sro Cze 13, 2012 08:30

Oby tylko do wymiany była uszczelka, bo możliwe, że głowica pękła. :/
intruzone napisał/a:
ale czemu oleju nie ubywa i korek chlodnicy jest czytsy?

Bo uszczelka puściła na zewnątrz.

intruzone - Sro Cze 13, 2012 19:43

Nie strasz mam nadzieje ze to tylko uszczelka ale w wodzie niewidze oleju zeby sie dostawal wiec mysle ze bedzie ok, jakie sa objawy peknietej głowicy ? auto jedzi normalnie, zapala bez problemu... nic sie niedzieje tylko ze ten plyn szybko ucieka :/
Ciufa - Sro Cze 13, 2012 19:46

intruzone, :szok2:
http://forum.roverki.eu/v...t=77533&start=0

JacK - Czw Cze 14, 2012 18:31

lekki dymek po odpaleniu, to moze byc woda w kolektorze, ale raczej luzy na prowadnicach zaworów i olej dostaje się do cylindrów
kangaroo69 - Czw Cze 14, 2012 20:22

O joj :shock: Jak nic uszczelka puściła :/ Żeby sprawdzić głowicę, daj ją na szczelność przy planowaniu :wink:
Pozdrawiam

intruzone - Czw Cze 14, 2012 22:04

dzisiaj zaprowadzilem auto do mechanika mam nadzieje tylko ze to niebedzie peknieta glowica :sad: bo wszystko na to wskazuje...
zdzichu - Czw Cze 14, 2012 22:44

Jak nie przegrzałeś ani nie dolałeś zimnej wody to głowica powinna być OK. Te uszczelki zawsze puszczają w tym miejscu.
intruzone - Wto Cze 19, 2012 20:52

na szczescie puscila tylko uszczelka :razz: