Zobacz temat - [R214] problem z podnoszeniem/opuszczaniem szyby

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214] problem z podnoszeniem/opuszczaniem szyby

jacubus - Pon Cze 18, 2012 17:18
Temat postu: [R214] problem z podnoszeniem/opuszczaniem szyby
Witam,
to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość. od dwóch dni jestem właścicielem rovera 214 i mam problem z szybką :mrgreen: otóż przednia szyba od kierowcy nie opuszcza się jak i nie zamyka się. są to szyby sterowane elektrycznie. co to może być za problem jakie części wetualnie muszę zakupic. proszę o pomoc :wink:

leszczu - Pon Cze 18, 2012 17:57

jacubus, na początek popraw temacik z godnie z zasadami. A co do problemu to na początek trzeba sprawdzić bezpiecznik.
jacubus - Wto Cze 19, 2012 15:24

witam, niestety to nie bezpiecznik..wymieniłem na nowy i dalej nic. dodatkowo zauważyłem że jak pare razy trzasne drzwiami (w sensie zamykam je) to szyba się opuszcza sama
leszczu - Wto Cze 19, 2012 15:26

Trzeba zdjąć boczek i obadać sytuacje. Możliwe, że mechanizm nadaje się tylko do wymiany.
jacubus - Wto Cze 19, 2012 15:31

zdjałem boczek w sensie to obicie drzwi. do jej metalowe części przykręcony jest jakaś puszka i od niej wychodzą 2 wiązki kabli i idą do tego mechanizmu opuszczającego szybe. obwąchałem tą puszkę i jakby byl swąd spalenizny. tylko teraz pytanie.. jak ta puszka się nazywa ? i gdzie można ją kupic?
siejson - Wto Cze 19, 2012 16:26

ta puszka to integralna częśc podnosnika do szyb, musisz szukac jesli to od kierowcy to Lewego Elektrycznego podnosnika do szyb od takiej wersji drzwiowej jaka masz :)

ja znow mam takie pytanie jesli szyba zamyka sie krzywo ,tzn nie domyka sie przy slupku , to moze byc wina podnosnika ze juz jest na wykonczeniu i nie ma sily jej podniesc?na prowadnicach probowalem szybe przesunac ale tez nie pomaga gdy ja recznie przesune w strone słupka wtedy jest ok

bogdan75 - Wto Cze 19, 2012 19:52

tak podnosnik masz już wyjechany,tam jest taki krzyzak i prowadnica która jest przykrecona do szyby wszystko sie porusza na 2 plastikowych kółeczkach,radze zmienic ,kiedys w zime tak miałem asz szyba s :razz: padła chciałem ją podniesc i pekła
siejson - Sro Cze 20, 2012 14:23

dzieki Bogdan , takie mialem wlasnie przeczucie ze to podnosnik, bo ktos juz widze manewrowal tam, ( powyrywane sciezki w w drzwiach, cos tam nadspawane i takie pierdoly, w kazdym badz razie bede szukal podnosnika;)