Zobacz temat - gdzie najtansze oc dla mg zr 105?

Forum Klubu ROVERki.pl

Prawo i ubezpieczenia - gdzie najtansze oc dla mg zr 105?

Spiro - Sob Cze 23, 2012 12:06
Temat postu: gdzie najtansze oc dla mg zr 105?
Witam wszystkich,

Poszukuje najtanszego oc i zastanawiam sie gdzie takie oc nabyc najlepiej. Obecnie mam w alianz direct ale robia sie drodzy, dlatego szukam alternatywy.

Obecnie ze 60%znizka w Warszawie place 614zl.

Czy ktos moze polecic jakas inna opcje ?
Ac generalnie mnie nie interesuje bo malo jezdze.

Dzieki !

bociannielot - Sob Cze 23, 2012 12:10

Ile masz lat? jak poniżej 30 to wal na stronę you can drive - sprawdzić stawkę :ok:
szylozbi - Sob Cze 23, 2012 12:10

W Axa direct nie powinno być drogo, mi tam wychodzi najtaniej. Opinie ma różne w razie szkody, ale jeśli chodzi o cenę to jest najtańszy.
Harry - Sob Cze 23, 2012 14:17

możesz jeszcze policzyć w MTU
Mundekk - Sob Cze 23, 2012 14:54

Zobacz w mBanku tam bardzo często wychodzi najtaniej
Joa - Sob Cze 23, 2012 17:42

http://www.cuk.com.pl/
zadezwon ich zapytaj. zawsze cos znajda ciekawego.

maniaq - Sob Cze 23, 2012 21:53

w tym tygodniu podpisalem z Aviva :) z CUK korzystalem keidys, ale obecnie nie maja w katalogu firm typu AXA, AVIVA, LINK4.... wiec oferty najmniej korzystne byly. Nie ma "najtaniej" zawsze jest najtaniej wzgledem twojego miejsca zamieszkania, wieku, znizek, miejsca parkowania itp itd... kazdemu moze wyjsc inna kwota .

Podzwon i sie dowiedz ;)

osarro - Nie Cze 24, 2012 16:11

najlepiej sprawdzić przez jakiś portal gdzie porównują kilkanaście towarzystw....w tym roku podobnie jak w ubiegłym najtańszym jest MBank przynajmniej za 1,6L w Łodzi :) niecałe 500 zł wychodzi
bioly - Nie Cze 24, 2012 22:08

Zadzwon do HDI :P
pazdzi0h - Nie Cze 24, 2012 22:15

liberty direct polecam, na stronie podaj swoj nr tel , sami zadzwonia zrobia kalkulacje i bedziesz wszystko wiedzial, brac nie musisz odrazu a i warto odrazu pytać czy cena jaka podają jest za gole OC bo czesto wciskaja mini assistance,nnw i ochrone szyb
Wojtek88 - Pon Cze 25, 2012 15:38

abport, wrzuć w google ;)
bizon - Pon Cze 25, 2012 16:08

ja mam MTU, kiedys wychodzilo jedno z tanszych teraz nie wiem, ale polecam MTU z racji mozliwosci zaplaty w 4 ratach. Tak ponizej 200 co trzeci miesiac to nie jest tak odczuwalne
osarro - Czw Cze 28, 2012 23:12

mam potwierdzenie że MBANK rules :D i bynajmniej nie jestem ich przedstawicielem właśnie wykupiłem OC i zapłaciłem 468 zł w jednej racie oczywiście zniżki -60% silnik 1600 i spore miasto więc i OC droższe....jak mi ktoś znajdzie znacząco lepszą ofertę to kupuje :D
haszczyc - Czw Cze 28, 2012 23:31

osarro, www.axa.pl przez neta teraz do -30% taniej :)
Gonia - Czw Cze 28, 2012 23:57

osarro napisał/a:
najlepiej sprawdzić przez jakiś portal gdzie porównują kilkanaście towarzystw....w tym roku podobnie jak w ubiegłym najtańszym jest MBank przynajmniej za 1,6L w Łodzi :) niecałe 500 zł wychodzi

W Link4 niezależnie od pojemności (od 1.4 do 4.0) wychodziło nam ok 600 zł. rocznie (Warszawa)

osarro - Pią Cze 29, 2012 07:41

haszczyc napisał/a:
osarro, www.axa.pl przez neta teraz do -30% taniej :)

najpierw wylicz a potem pisz....co z tego jak -30% jak i tak wyjdzie drożej ( aha i sprawdź dobrze bo z tego co widzę na necie widnieje -20% )?? jak ci napiszą w sklepie raty 0% to też w to wierzysz ??

[ Dodano: Pią Cze 29, 2012 08:41 ]
Gonia napisał/a:
osarro napisał/a:

W Link4 niezależnie od pojemności (od 1.4 do 4.0) wychodziło nam ok 600 zł. rocznie (Warszawa)

to bardzo dobrze pod warunkiem że ma się mega duży silnik bo dla małych silników to już żadna rewelacja...poza tym aż nie chce mi się wieżyć żeby nie było róznicy bo zazwyczaj przy silnikach powyżej 2 L jest już znacząca różnica no ale może coś pozmieniali w każdym razie opłacałoby się jak się ma v6 2,5L :D

PS. właśnie wyliczyłem składkę :/ musisz mieć niezłe znajomości bo mi wyszło 802 zł :/ hehehe

Pływak - Pią Cze 29, 2012 07:41

osarro napisał/a:
mam potwierdzenie że MBANK rules :D i bynajmniej nie jestem ich przedstawicielem właśnie wykupiłem OC i zapłaciłem 468 zł w jednej racie oczywiście zniżki -60% silnik 1600 i spore miasto więc i OC droższe....jak mi ktoś znajdzie znacząco lepszą ofertę to kupuje :D

Srules nie rules pierwszy rok 420 zł na drugi rok przyszło 100zł (słownie sto złotych) wiecej. Mbank wali tak samo w ch jak inni. Myślałem, zę tylko PZU ma w modzie podnoszenie co rok składki zamiast obniżania z powodu bezszkodowej jazdy ale widać mbank robi to samo :]

P.S Mi sie wydaje czy od tego typu pytan mamy inny osobny dział gdzie nawet są już takie tematy? Moderacja już na wakacjach? :D

osarro - Pią Cze 29, 2012 07:51

Pływak napisał/a:
osarro napisał/a:

Srules nie rules pierwszy rok 420 zł na drugi rok przyszło 100zł (słownie sto złotych) wiecej. Mbank wali tak samo w ch jak inni. Myślałem, zę tylko PZU ma w modzie podnoszenie co rok składki zamiast obniżania z powodu bezszkodowej jazdy ale widać mbank robi to samo :]

P.S Mi sie wydaje czy od tego typu pytan mamy inny osobny dział gdzie nawet są już takie tematy? Moderacja już na wakacjach? :D

to i tak dobrze bo 520 zł to całkiem nieźle....jak kolega wcześniej pocał AXA właśnie wyliczyłem z ciekawości przez neta i wyszło 850 zł buahahahahaha dobre, a poza tym jak każdy kierowca który musi kupować to tandetne OC powinieneś wiedzieć że dlatego masz możliwość zmiany OC gdyż co jakiś czas firmy się tak dorabiają że mogą wystawiać ceny konkurencyjne dla nowych polis żeby ściągnąć klientów i dlatego za pierwszy rok zawsze płacisz taniej a potem drożej......a swoją drogą na ki grzyb dalej brałeś w Mbanku skoro wyszło ci drożej...rynek wolny więc trzeba było tylko poszukać gdzie taniej...koniec kropka.

Pływak - Pią Cze 29, 2012 08:01

Co z tego, ze 520zł też dobrze jak 420 było jeszcze lepiej? Brałem bo mam pakiet OC + AC, AC spadło bo wartość auta spadła więc nadal mi się opłacało brać w mbanku niż szukać osobno AC i osobno OC co nie zmienia faktu, ze nie jestem zadowolony z takiego stanu rzeczy. Może tobie takie praktyki pasują ja bym wolał w jednej ubezpieczalni być cały czas niż co rok żonglować bo stałego klienta powinno się szanować u nas niestety stałych klientów ma się w dupie i to się tyczy nie tylko ubezpieczeń. Zniżki niby powinny z latami być co raz większe, a tu zamiast większych zniżek są podwyżki cen, a za powody podwyżki Pani na infolinii z góry przyjęła, ze miałem jakąś szkodę, a jak powiedziałem, ze nie to tylko "ę ą bo ten tego podwyżki wszyscy wprowadzili" :mur: Mówisz tylko, ze to pierwszy rok tak robią? Zobaczymy w przyszłym roku ile zawołają :]
osarro - Pią Cze 29, 2012 08:05

Pływak napisał/a:
Co z tego, ze 520zł też dobrze jak 420 było jeszcze lepiej? Brałem bo mam pakiet OC + AC, AC spadło bo wartość auta spadła więc nadal mi się opłacało brać w mbanku niż szukać osobno AC i osobno OC co nie zmienia faktu, ze nie jestem zadowolony z takiego stanu rzeczy. Może tobie takie praktyki pasują ja bym wolał w jednej ubezpieczalni być cały czas niż co rok żonglować bo stałego klienta powinno się szanować u nas niestety stałych klientów ma się w dupie i to się tyczy nie tylko ubezpieczeń. Zniżki niby powinny z latami być co raz większe, a tu zamiast większych zniżek są podwyżki cen, a za powody podwyżki Pani na infolinii z góry przyjęła, ze miałem jakąś szkodę, a jak powiedziałem, ze nie to tylko "ę ą bo ten tego podwyżki wszyscy wprowadzili" :mur:

W tym przypadku zgadzam się w 100% ale w naszym kochanym kraju pełno takich nieporozumień....niestety mentalnie jesteśmy nadal 20 lat za murzynami a nasz kochany marketing tak się rozrósł że zapomnieli o co tak właściwie w tym chodzi....no dobra ale to już temat na inne fora hehe :)

maniaq - Pią Cze 29, 2012 08:26

Ja bylem zloyz wypoiwedznie w CUKi chlopaka co tam siedzi juz znam, bo zawsze mi robil wyceny tego co maja w portfelu firm. Powiedzial ze jest taka polityka, bo polacy sa z natury leniwi. Ile osob sprawdzi i zmieni OC na inna firme, a ilu zaplaci co przyszlo z nowa polisa ?

Ja znalazlem dla ZR_a 2005 diesel za 595 chyba , Aviva, kazda inna kolo 860-900 chciala :) ale zrobilem wycene na stronie byla korzystna ale nie az tak, ale czekalem jeszcze bo mialem czas i oddzwonila pani z infolini z lepsza oferta :D dodam , place za blachy WPI O_o

Raptile - Pią Cze 29, 2012 08:32

osarro napisał/a:
[

najpierw wylicz a potem pisz....co z tego jak -30% jak i tak wyjdzie drożej ( aha i sprawdź dobrze bo z tego co widzę na necie widnieje -20% )?? jak ci napiszą w sklepie raty 0% to też w to wierzysz ??

Wierze , Mam , Skorzystałem ;)

haszczyc - Pią Cze 29, 2012 09:22

osarro, kolego bez takich pretensji! sprawdzam dobrze bo sam interesuje się ofertą i wychodzi mi zniżka przez internet -28%, 30% wychodzi jeśli zrezygnuje z NW i mini assistance, to nie sztuka kupić najtańsze OC i być zadowolonym, porównuje oferty i w stosunku do oferowanych korzyści najlepiej wychodzi mi w AXA bo za nie całe 600zł mam NW kierowcy i pasażerów 50,000zł.... w tym holowanie do 150km, OC+AC wychodzi mi też fajnie bez wkładu własnego bo około 1100zł ze zniżka przez internet dla mnie to bardzo korzystna oferta zważywszy że mam zwyżkę za wiek bo mam 24 lata... w innych ubezpieczeniach OC+AC wychodziło mi średnio około 2000zł ...

Pływak - Pią Cze 29, 2012 09:41

haszczyc napisał/a:
dla mnie to bardzo korzystna oferta zważywszy że mam zwyżkę za wiek bo mam 24 lata...

To jakim cudem na screenie masz maksymalną zniżkę 60%?

haszczyc - Pią Cze 29, 2012 09:48

bo oczywiście współwłaściciel to osoba która ma maksymalne zniżki na OC i AC :) ale zwyżkę za wiek i tak mam ...
bociannielot - Pią Cze 29, 2012 09:49

Pływak napisał/a:
To jakim cudem na screenie masz maksymalną zniżkę 60%?
pierwsze auto na mnie i miałem 20 % zniżki - nie da się? - da się :)
Pływak - Pią Cze 29, 2012 09:55

Trzeba od razu pisać, a nie piszesz, ze masz 24, a tu -60% :P

Mi w AXA po tych "gigantycznych' zniżkach wyszło 124zł drożej niż mDirect :)

haszczyc - Pią Cze 29, 2012 10:04

ha a mi zaś mDirect wychodzi drożej niż w Axa :grin: i bądź tu mądrym

[ Dodano: Pią Cze 29, 2012 11:04 ]
w Allianz Direct dotychczas mam ubezpieczenie i też bardzo korzystnie wychodziło

Pływak - Pią Cze 29, 2012 10:21

Dlatego już kiedyś pisałem pytanie o najtańsze OC jest bezsensu bo wycena zależy od pierdyliona różnych czynników dlatego najlepiej odpalić sobie kalkulatory TU i wyliczyć samemu :)
haszczyc - Pią Cze 29, 2012 10:26

dokładnie ... ;)
bizon - Pią Cze 29, 2012 10:29

Pływak napisał/a:
pierdyliona różnych czynników

Wystarczy zeby spytac jesli ktos ma znajomego przedstawiciela z ktorejs ubezpieczalni, jakie oni maja mozliwosci rabatow i zmniejszania stawek. jesli trafimy na poczatkujacego przedstawiciela to bedzie mu zalezalo na kazdej "glowie" i da wieksze rabaty byle tylko spisac umowe, jesli przedstawiciel z wieloletnim stazem to pewnie wiele zalezy od jego nastroju. kalkulatory kalkulatorami a i tak co oddzial (inny przedstawiciel) to inna stawka, dlatego ktos tu wspomnial ze odrzucil propozycje a za chwile zadzwonili z tej smaej ubezpieczalni z inna oferta

Pływak - Pią Cze 29, 2012 10:38

Są ubezpieczalnie gdzie kalkulatorem wychodzi najtaniej jak wyżej wymieniona axa za skorzystanie z kalkulatora nawet do 30% taniej bo właśnie pośrednik nie zgarnia prowizji. W mbanku za to inaczej niż przez kalkulator nie kupisz dlatego też jest tanio nie trzeba utrzymywać oddziałów czy płacić przedstawicielom.
bizon - Pią Cze 29, 2012 11:24

Pływak napisał/a:
nie trzeba utrzymywać oddziałów czy płacić przedstawicielom.

Z drugiej strony jak ja osobiscie nie zalatwie czegos w oddziale to nic nie bede pewny. kumpel tak sie wrobil, wszystko bylo przez telefon, baba tez zagwarantowala ze oni wypowiadaja poprzedniego ubezpieczyciela, wszystko faksami i skonczylo sie tak ze placil to nowe a po pol roku przyszlo upomnienie od starego ubezpieczyciela ze jeszcze nie oplacil

Pływak - Pią Cze 29, 2012 11:39

Ale my tu nie telefonie tylko o internecie, a to jest różnica po masz kwit na załatwienie sprawy, a nie tylko "słowo". Zaraz po zakupie ubezpieczenia i opłaceniu całości lub pierwszej raty dostajesz z mBanku wszystkie kwity na maila. Jak zmieniasz ubezpieczyciela wewnątrz mBanku (mają produkty kilku firm ubezpieczeniowych nie tylko swojej) to oni sami wypowiadają wcześniejszą umowę (sprawdzone działa), a jeśli masz wcześniejsze ubezpieczenie gdzie indziej to tak czy owak najlepiej samemu załatwić bo może firma, o której piszesz wypowiedzenie wysłała ale bez potwierdzenia, a takie wypowiedzenia często "giną" dlatego trzeba mieć potwierdzenie.
maryba - Sro Sie 08, 2012 18:08

no dobrze cena , ceną , zniżki zniżkami a czy ktos może mi powiedzieć co z usuwaniem szkody, jak firmy ubezpieczeniowe realizują to za co biorą kasę ( głównie chodzi mi o kasę)

ja miałem w warcie , ostatnio zdarzyla mi sie awaria alternatora - to muszę ich pochwalić bo wszystko sprawnie bez problemów szybko i sprawnie - nawet facet co mi dał auto zastępcze dał mi 50 zł na opłąty autostradowe :)

maniaq - Sro Sie 08, 2012 22:01

z tego co JA widze temat jest o OC :) jak ci z OC dali auto, lawete i na bramki... to ja tez poprosze o OC w tej firmie ;)

Maryba , wiemy ze nasi przegrali w siate, ale nie pij tyle ;P szanuj zdrowie chlopaku :D i do zo na spocie ;)

bizon - Czw Sie 09, 2012 07:13

maryba napisał/a:
co z usuwaniem szkody, jak firmy ubezpieczeniowe realizują to za co biorą kasę
jesli chodzi o oc to i tak wiekszosc ludzi sie kieruje wlasnie cena, bo i tak nie masz wplywu na to jaka ubezpieczalnie bedzie mial ten co Ci przylozy
maryba - Czw Sie 09, 2012 07:27

maniaq napisał/a:
z tego co JA widze temat jest o OC :) jak ci z OC dali auto, lawete i na bramki... to ja tez poprosze o OC w tej firmie ;)

Maryba , wiemy ze nasi przegrali w siate, ale nie pij tyle ;P szanuj zdrowie chlopaku :D i do zo na spocie ;)

nie, ja miałem z AC - Warta - chyba przy nich zostanę:) , Maniq - życie jest jedno, jak jest okazja do wypicia trzeba wypić :) , no chyba żę jej nie ma .. ale to zawsze też jakas okazja.

bociannielot - Czw Sie 09, 2012 11:13

Do OC często tez można dokupić auto pomoc ;-)
bizon - Czw Sie 09, 2012 12:07

bociannielot napisał/a:
Do OC często tez można dokupić auto pomoc ;-)

ale to juz wogole inny watek. a autopomoc lub ac lub tzw minicasco mozna miec w innej ubezpieczalni niz oc

Bumelant - Sob Sie 11, 2012 13:23

A w moim przypadku ofertę nie do przebicia dali mi w MTU Moje Towarzystwo Ubezpieczeń SA.
tomi222 - Wto Sty 29, 2013 11:06

Z kolei w moim przypadku najkorzystniej wyszlo mi w Liberty .. Dla zainteresowanych link do obliczenia wysokosci skladki :wink: https://www.libertydirect...iczenie_skladki
chudson - Wto Sty 29, 2013 23:22

Dziwne te wyliczenia ale to chyba zależy od regionów, jedna ubezpieczalnia ma mniej szkód na zachodzie to tam taniej mają a inna na wschodzie itp. bo mi Liberty wyszło 280zł drożej niż Axa ( tylko ,że nie na roverka wyliczałem a na drugie auto )
farek - Sro Sty 30, 2013 13:28

jak masz mniej niż 30 lat sprawdź online w You can drive
chudson - Sro Sty 30, 2013 22:42

You can drive już nie jest taki taki ( przynajmniej w moim rejonie ) dali mi propozycję droższą o 200zł od AXA,. Obecnie jestem jeszcze u nich ubezpieczony ale ostatnio przysłali mi ofertę przedłużenia OC i śmiesznym jest ,że zaproponowali 30zł drożej niż wyliczyłem sobie w ich kalkulatorze. Takie mają zarąbiste promocje dla swych klientów :D

No i mają duże zwyżki dla aut "tjuningowanych" więc ciekawe jak potraktują ZR :D

kadzaf - Sro Sty 30, 2013 23:21

Mi w link4 wyliczyli za R 390zl :)
farek - Czw Sty 31, 2013 14:48

rok temu za Opla najtaniej wyszło mi w PZU :D bez porównania z link4, axa czy np MTU
gammathough - Czw Sty 31, 2013 22:51

You Can Drive ssie. Dzisiaj dostałem telefon od nich i mi powiedzieli że nie ubezpieczą mi samochodu z tej oferty ale mogą z normalną. To ja kulturalnie ich spuściłem na drzewo. Axa jednak ma lepszą ofertę