|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Chcę kupić ROVERka - [ROVER 216 cabrio] Proszę oceńcie ten samochód
Wiol - Pon Cze 25, 2012 10:19 Temat postu: [ROVER 216 cabrio] Proszę oceńcie ten samochód Witam,
Jestem nową posiadaczką prawa jazdy i szukam sobie samochodziku do podjazdów do pracy. Znalazłam coś takiego ale zupełnie nie mam pojęcia czy on się nadaje. Jest śliczny ale pojęcia nie mam o techicznych aspektach. Dowiedziałam się od właściciela że nie ma wspomagania wiec trzeba by było kupić pompę. I ile to może spalać? no i przerejestrować. Ktoś mi coś pomoże? Prosze...
dziekuję z góry
linka
leszczu - Pon Cze 25, 2012 11:59
Pierwsze co rzuca się w oczy to rocznik, "kanciaki" z tego co mi wiadomo, produkowali do 95 roku.
Silnik ma 111KM, a nie 120KM. Jeśli chodzi o spalanie to w mieście licz na 9-10 litrów, trasa 6.5-7L.
tronsek - Pon Cze 25, 2012 12:09
leszczu napisał/a: | "kanciaki" z tego co mi wiadomo, produkowali do 95 roku. | Tak, z wyjątkiem wersji Coupe, Cabrio oraz Tourer, które były produkowane do '98 roku. Silniki to już K-series. Ten mógł być kupiony w '99r, stąd podany rocznik.
Boczek drzwiowy był wymieniany, bo jest nie od tego modelu. Poproś o fotkę silnika.
Vigoslaw - Pon Cze 25, 2012 13:19
Najważniejszy jest dach...
Ważne, zeby byl cały i nie przeciekał...
Koszt dobrego dachu to od 1500 do 3000, więc warte uwagi
Co do spalania i eksploatacji, to podobnie jak zwykły kańciak więc ok 8,5 -9 l w mieście (chyba, że masz talent ) to więcej...
Co do części, to dopasujesz coś na szrotach i allegro
Pozdrawiam,
V.
Wojtek88 - Pon Cze 25, 2012 15:31
Cena jest atrakcyjna, jednak prawy bok przydało by się pomalować od nowa (nie widzę sensu zabawy w cieniowanie lakieru), sprawdzić dach tak jak wcześniej wspomniał Vigoslaw i poprosić o więcej fotek.. Ciekawe czemu jest inny boczek z prawej strony? Weź też pod uwagę opłaty tego auta,m bo widzę, że jest na zagranicznych numerach Dziwne jest też to, że nie ma wspomagania
tronsek - Pon Cze 25, 2012 15:56
Wojtek88 napisał/a: | Dziwne jest też to, że nie ma wspomagania |
Wiol napisał/a: | Dowiedziałam się od właściciela że nie ma wspomagania wiec trzeba by było kupić pompę. | Pewnie wspomaganie jest popsute.
Pawkaz - Pon Cze 25, 2012 19:13
Wojtek88 napisał/a: | Dziwne jest też to, że nie ma wspomagania |
Wystepowaly wersje bez wspomagania
Gonia - Pon Lip 02, 2012 14:13
Pawkaz napisał/a: | Wojtek88 napisał/a: | Dziwne jest też to, że nie ma wspomagania |
Wystepowaly wersje bez wspomagania |
Ale albo stare (wersje bez grila) albo najuboższe 1.4 8v. Ta wersja musi mieć wspomaganie, tym bardziej, że ma klimę.
Z tego co widać, boczki od kanciaka przed liftem (inny kolor i nawiew na boczną szybę), a ostatnia wersja na boczną szybę ma nawiew z deski. Do tego brakuje świateł przecimgielnych (w opisie są), brakuje osłony na dach (gdy złożony). Nieoryginalny spoiler na tylnej klapie.
|
|