Zobacz temat - [R214SI]Problem z mocą w upalny dzień

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214SI]Problem z mocą w upalny dzień

Lesior - Sro Sie 01, 2012 19:51
Temat postu: [R214SI]Problem z mocą w upalny dzień
Witam
Mam problem. Kiedy ostatni raz jechałem moim samochodem w bardzo upalny dzień bez przerwy około 4 h ponad 300 km i zrobiłem przerwę 5-10 min po odpaleniu samochodu praktycznie nie chciał jechać i szarpał na pierwszym biegu i drugim jakąś się rozpędził i jechał dalej przez jakieś 20-30 km po następnym zatrzymaniu na około 10 min po kolejnym odpaleniu samochód szarpał już na każdym biegu i w ogóle nie miał mocy bardzo mała górka sprawiła mu ogromny problem z wyjazdem :) na szczęście akurat dojechałem do celu i zostawiłem samochód w cieniu pod domem po 30 min samochód normalnie już jeździł.
po tygodniu nie jeżdżenia w drodze powrotnej samochód jechał bez zarzutów tylko że wieczorem i miał jedną przerwę na trasie około 15 min.
Dodam że w czasie podróży wskaźnik temperatury był w normie.
nie mam zielonego pojęcia co mu się stało ogólnie samochód użytkuje tato i jeździ nim raz na jakiś czas bo ja pracuję za granicą a jak przyjeżdżam do Polski to samochód robi sporo kilometrów w niedługim czasie będę potrzebował go żeby zrobić znów taką samą trasę i nie wiem czy konieczna jest wizyta u mechanika czy po prostu przegrało się coś z mojej winy że nie zrobiłem mu przerwy.
Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam Lesior

Adrian - Sro Sie 01, 2012 20:32

Pierwsze co mi przychodzi do głowy, to czujnik położenia wału. Jego usterka objawia się podobnymi problemami a w najgorszym przypadku brakiem możliwości odpalenia gorącego silnika...