Zobacz temat - [R45] Zwarcie w zapalniczce- problem na urlopie

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] Zwarcie w zapalniczce- problem na urlopie

MarcinMag - Czw Sie 02, 2012 18:08
Temat postu: [R45] Zwarcie w zapalniczce- problem na urlopie
Witam,
jestem na urlopie właśnie i niestety mam problem, który chciałbym jak najszybciej usunąć. Odkręciła się koncówka od kabla zasilająceo nawigacji i zroiło zwarcie w zapalniczce, ( nie ma zasilania w zapalniczce i padło radio) sprawdziłem bezpieczniki na wszelki wypadek wszystkie i są całe ( płaskie wszystkie) są jeszcze większe kwadratowe 30 i 50A i wszystkie są ok. Chciałem rozebrać konsole i dostac się do zaplniczki zobaczyc co i jak tam wygląda ale nie udało mi się przodu zdjąć ( cofnąłem tylko tylną część osłony i podłokietnika) Dodam ze samochód w Automacie. Co należało by sprawdzić w pierwszej kolejności i co to może być jeśli bezpieczniki są całe? Jestem na urlopie i nie mam tu znajomego elektryka póki co może uda się dzięki forum coś zadziałać,
Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc....

gregor13 - Czw Sie 02, 2012 18:30

Sprawdzałeś bezpieczniki pod deską rozdzielczą i pod maską? Nie wiem, jak jest w R45 po lifcie, ale za radio i zapalniczkę (również zegarek) odpowiada bezpiecznik nr 19, 15 A, oczywiście pod deską. A w skrzynce pod maską również jest bezpiecznik odpowiadający za radio.
MarcinMag - Czw Sie 02, 2012 19:15

dzieki wlasnie wyczytalem na forum ze za schowkie są bezpieczniki równiez o tym nie wiedziałem wlasne szukałem jaki numer bezpiecznika to będzie lece na dół zobaczyć...
Thx!

[ Dodano: Czw Sie 02, 2012 20:15 ]
znaleziony nie było oznaczen ale leciałem wszytskie 15stki :) problem rozwiązany nie mam na stanie tylko tych malutkich bezpiecznikow jutro podjade kupić.
Dzięki za pomoc, pozdrawiam!