|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] ECU wymiana
riat - Wto Sie 07, 2012 16:31 Temat postu: [R416] ECU wymiana Witam!
Szanowni Forumowicze,
jak to jest z tą wymianą ECU. wszędzie piszą, że muszą się zgadzać numery, Że muszą być takie same żeby nie było po
wymianie problemów z immo, pilotami i w ogóle z odpaleniem auta. Ale nikt nie pisze KTÓRE to numery!!??
U mnie na ECU które chce wymienić są takie:
GE 1099 MKC 104022 i wyżej w prawym rogu 4086
Czy wszystkie te numery na nowym ECU (o ie owym tylko z odzysku) muszą być takie same ?
I druga sprawa, jak wymienię wszystko na np na to co jest tu:
http://allegro.pl/show_it...acf77d00be2ff62
to auto mi odpali? (Teraz nie chce za chiny tego zrobić bo podobno jest coś nie tak z tym ECU lu immo)
To tyle
pozdrówka i b. proszę o podpowiedż
leszczu - Wto Sie 07, 2012 16:39
riat napisał/a: | Ale nikt nie pisze KTÓRE to numery!!??
U mnie na ECU które chce wymienić są takie:
GE 1099 MKC 104022 i wyżej w prawym rogu 4086 |
Chodzi dokładnie o te.
riat napisał/a: | Czy wszystkie te numery na nowym ECU (o ie owym tylko z odzysku) muszą być takie same ? |
Nie. Najważniejsze, aby zgadzały się te co pogrubiłem wyżej.
Ten zestaw niema pilota, więc raczej nic z tego.
PS:Na pewno masz silnik 1.6 Bo ten numer kompa, co podałeś wyżej jest od silnika 1.4.
bizon - Wto Sie 07, 2012 17:08
Nie widze tam pilota za to sa inne niepotrzebne rzeczy. musisz miec ECU, centralke alarmu i zaprogramowanego pilota z jednego samochodu to wtedy po przelozeniu odpali.
riat - Wto Sie 07, 2012 17:37 Temat postu: [R416] ECU wymiana Dzięki a zainteresowanie!!
Drogi Kolego "leszczu", jesteś pewien, że to moje ECU jest od 1,4 ? Ja na pewno mam 1,6 16v, przynajmniej tak jest w rejestracji. Tak go kupiłem. Wobec tego ten co mi go sprzedał zdrowo w nim grzebał!
Przyjmijmy, że mam jednak 1,6 16v a nie 1,4 to jaki winien być wtedy ECU i co musiałbym zrobić aby wrócić do "oryginału"? Co wtedy z pilotem, immo itp?
to tyle
leszczu - Wto Sie 07, 2012 17:46
riat napisał/a: | Drogi Kolego "leszczu", jesteś pewien, że to moje ECU jest od 1,4 ? |
Tak.
riat napisał/a: | Ja na pewno mam 1,6 16v, przynajmniej tak jest w rejestracji. |
Sprawdź w tym miejscu co zaznaczyłem w załączniku jaki masz numer.
riat napisał/a: | Przyjmijmy, że mam jednak 1,6 16v a nie 1,4 to jaki winien być wtedy ECU |
MKC 104030, MKC 104031, MKC 104032, któryś z tych.
riat napisał/a: | i co musiałbym zrobić aby wrócić do "oryginału"? Co wtedy z pilotem, immo itp? |
Kupić ten zestaw startowy, tylko z kompem o numerach które podałem wyżej.
bizon - Wto Sie 07, 2012 18:30
leszczu napisał/a: | Kupić ten zestaw startowy |
Lub kupic sam ECU z tych co podal leszczu, i podjechac do magika T4 zgrac z centralka i pilotem
riat - Wto Sie 07, 2012 19:47
Dzięki Kolego "leszczu"
Jutro sprawdzę i się odezwę
Pozdrówka
|
|