|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Car-audio, nawigacje, radia CB - [R75] Wyjście RCA z radia Alpine Symphony.
piotrkawka - Wto Sie 14, 2012 19:25 Temat postu: [R75] Wyjście RCA z radia Alpine Symphony. Witam.
Mam radio Alpine Symphony i chciałbym wyprowadzić z niego wyjścia RCA, ale niestety nie wiem jak się za to zabrać. Wie ktoś może czy wystarczy się gdzieś "wpiąć" w wnętrzności radia i czy umiejętność operowania lutownicą wystarczy do takiej przeróbki? Jeden gość z serwisu RTV stwierdził, że się nie da, bo trzeba dorobić jakiś układ.
Posiadacie koledzy jakieś informacje, schemat jak to zrobić? Może znacie jakiegoś specjalistę z Krakowa, który się tym zajmie, albo któryś z Was spróbowałby się tego podjąć? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
P.S. Adapter RCA, transmiter czy wymiana radia nie wchodzą w grę
Kamil79 - Wto Paź 02, 2012 16:23
Witam, możesz użyć konwertera , podpinasz pod wyjcie głośnikowe:
http://allegro.pl/konwert...2666909447.html
http://allegro.pl/listing...g=rca+konwerter
piotrkawka - Wto Paź 02, 2012 19:40
Konwerter nie wchodzi w grę, ponieważ wzmacniacz ma napędzić zestaw przedni, ale dzięki Sprawa już nieaktualna, bo się poddałem i w poniedziałek montuję inne radio.
Kamil79 - Sro Paź 03, 2012 07:24
Ja mam symphony + konwerter pod przedni kanał, wzmacniacz alpine i głośniki Helix dark blue na przodzie. Tył został ori.
Kable od konwertera idą do wzmacniacza w bagażniku, po czym wracają od wzmacniacza do przednich drzwi do zestawu ze zwrotnicą .
rafalmis1 - Sro Paź 03, 2012 07:55
Kamil79, i nie masz gorszego dźwięku przez ten konwerter
Kamil79 - Sro Paź 03, 2012 14:16
Audiofilem to ja nie jestem, konwerter kupiłem jakiś za 40zł, jakość dźwięku jak najbardziej ok. Na pewno dużo lepsza niż fabrycznego zestawu.
maras - Pon Paź 22, 2012 21:37
A co ze sterowaniem radia w kierownicy bo pewnie przez podłączenie tego konwertera przestanie działać?
piotrkawka - Wto Paź 23, 2012 16:36
Czemu miałoby przestać? Podłączasz go pod wyjścia głośnikowe i nie ma to żadnego wpływu na sterowanie z kierownicy.
|
|