|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Car-audio, nawigacje, radia CB - [R75] Zestaw głośno mówiący Nokia 6310i nie działa prawidłow
ARE - Sob Wrz 08, 2012 16:03 Temat postu: [R75] Zestaw głośno mówiący Nokia 6310i nie działa prawidłow Mam taki problem dokupiłem telefon do zestawu bo go nie było taki jak powinien być czyli Nokia 6310i przywieziony z Finlandji,po wciśnięciu telefonu do uchwytu jak na niego zadzwonię to mnie słychać ale ja nie słyszę nic z telefonu w aucie.Żona mówi że mnie dobże słyszy a ja jej nic cisza.Telefon jest dobże wciśnięty może trzeba jakiś guzik wcisnąć o którym nie wiem.Proszę o pomoc.Rover 75 2.0
sknerko - Pon Wrz 10, 2012 08:32
ARE, sprawdź zawartość lampki sufitowej bo tam chyba powinien być mikrofon od zestawu.
Dziadek - Pon Wrz 10, 2012 08:49
Mikrofon jest zwykle obok lampki-taka czarna klucha na rzepie mocowana do podsufitki.
Na ogół,te zestawy kiepsko działają.Ja też próbowałem swój uruchomić,ale jakość rozmów była nieciekawa i usunąłem grzyba.
ARE - Pon Wrz 10, 2012 15:57 Temat postu: [R75] Zestaw głośno mówiący Nokia 6310i nie działa prawidłow
Dziadek napisał/a: | Mikrofon jest zwykle obok lampki-taka czarna klucha na rzepie mocowana do podsufitki.
Na ogół,te zestawy kiepsko działają.Ja też próbowałem swój uruchomić,ale jakość rozmów była nieciekawa i usunąłem grzyba. |
Co chcę powiedzieć mikrofon jest na lampie sufitowej przyklejony na rzepie i u mnie jak dzwonie do auta to radio się ścisza i jest piękny głos bardzo dobże mnie słychać tylko z auta nie idzie głos nie ma żadnych szumów ani trzasków poprostu cisza.Chciałbym zapytać gdzie jest centralka wiem jak wygląda ale nie wiem gdzie jest umiejscowiona poprostu gdzie jej szukać bo może kabel jest wypięty od mikrofonu.
Dziadek - Pon Wrz 10, 2012 16:25
Nie mam pojęcia gdzie jest centralka sterująca zestawem,ale jak wycinałem u mnie uchwyt,to był cały milion przewodów wchodzących do wnętrza tej wnęki,gdzie zwykle jest uchwyt na kubek.
Obawiam się,że musisz sprawdzić drożność tych kabelków i ewentualne połączenia.
Trochę ci przy tym zejdzie,bo żeby się tam dostać trzeba wypruć pół konsoli.
|
|