Zobacz temat - [all] Gwałtownie spadające obroty podczas włączenia klimy...

Forum Klubu ROVERki.pl

Wszystkie (Wszystkie modele marki Rover i MG) - [all] Gwałtownie spadające obroty podczas włączenia klimy...

Marshall7 - Wto Wrz 11, 2012 19:21
Temat postu: [all] Gwałtownie spadające obroty podczas włączenia klimy...
Jak w temacie.
Włącze klimę i obroty spadają do jakiś 400 :/
Potrafi nawet zgasnąć.
Co moze byc przyczyną ??

gacek189 - Wto Wrz 11, 2012 19:24

Np zatarta sprężarka klimy, poszukaj na forum gdzieś już było.
Marshall7 - Wto Wrz 11, 2012 19:35

Tylko ze klima działa idealnie.....
To sie stalo w sumie nagle. Do tego samochód jakby nie miał ssania. Rano musze trzymac na gazie jak jest na luzie bo zdechnie :/

Harry - Wto Wrz 11, 2012 20:46

silnik krokowy do spr./ wymiany
Marshall7 - Czw Wrz 13, 2012 18:38

Wyciągnąłem krokowy, wyczyscilem przepustnice. Mam wrazenie jakby ten krokowy pomimo tego ze dziala - jakby nie mial sily uniesc przepustnice. Trykocze ale dojdzie ten popychacz do przepustnicy lecz nią nie ruszy :/
Tak czy siak po czyszczeniu obroty mi wzrosły teraz mam 900 - 1200 w zależności od temperatury czyli sam nie reguluje ?? ???

Harry - Czw Wrz 13, 2012 20:18

Marshall7 napisał/a:
Tak czy siak po czyszczeniu obroty mi wzrosły teraz mam 900 - 1200 w zależności od temperatury czyli sam nie reguluje ?? ?? ?

ale na biegu jalowym bez klimy? a jak załączasz klime na biegu jałowym to rosną przez chwile obroty delikatnie ? i jak klima jest wlączona wracają do normy ? tzn. ok. 1000

Marshall7 - Pon Wrz 17, 2012 13:28

Harry napisał/a:
Marshall7 napisał/a:
Tak czy siak po czyszczeniu obroty mi wzrosły teraz mam 900 - 1200 w zależności od temperatury czyli sam nie reguluje ?? ?? ?

ale na biegu jalowym bez klimy? a jak załączasz klime na biegu jałowym to rosną przez chwile obroty delikatnie ? i jak klima jest wlączona wracają do normy ? tzn. ok. 1000

Opadają i nie rosną :/

Zauważyłem też że im cieplej tym wieksze obroty... Dzisiaj cieplo to byly w wys ok 2500 obr :/

Dodatkowo jak mocno wcisnę gaz to się "dławi" i potrafi zdechnąć... Lewe powietrze ?? Sprawdzałem juz wiele razy ja i dziesiatki juz chyba mechaników. WKU#@$@ mnie to juz !! !

sknerko - Pon Wrz 17, 2012 21:35

czasem wykrzywia sie kolektor ssący w K-serii i łapie lewe powietrze na styku z silnikiem, ale nie wiem czy w TI tez jest plastikowy kolektor