|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25]- ABS- Problemy
rodzyn_pl1 - Nie Wrz 16, 2012 16:10 Temat postu: [R25]- ABS- Problemy Witam,
mam dwa problemy z ABSem:
1) Czasami zapala się kontrolka ABSu i świeci cały czas do momentu zgaszenia silnika.
2) Przy hamowaniu na prędkościach do 60km/h załącza się ABS co jest bardzo wyczuwalne po pedałem hamulca ale kontrolka w tym czasie się nie zapala. Naciśnięcie jeszcze raz pedała powoduje, że hamuje normalnie.
jrdarus1 - Nie Wrz 16, 2012 16:43
Sprawdź, czy masz całe pierścienie na przegubach zewnętrznych ... Obstawiam że jakiś jest pęknięty ... A po za tym można było poszukać na forum, założę się że nie jeden temat jest z tym związany, więc po co kolejny.
Pozdro
rodzyn_pl1 - Pon Wrz 17, 2012 19:03
Sprawdziłem lewą stronę i faktycznie pierścień to pęknięty kawałek złomu o ile to o niego chodzi. Dodatkowo zauważyłem, że osłona przegubu kończy swój żywot.
Waszym zdaniem najrozsądniej byłoby wymienić od razu cały przegub? Z tego co się zorientowałem to koszt ok 120zł za nowy.
Harry - Pon Wrz 17, 2012 19:12
jeżeli przegub nie daje oznak, że jest uszkodzony to nie ma sensu, natomiast z drugiej str. jeżeli jest uszkodzona osłona to mogła się już woda do niego dostać
rodzyn_pl1 - Czw Wrz 20, 2012 23:23
Zdecyduję się chyba na wymianę całego ponieważ za dużo niewiadomych z ta uszczelką i wymianą pierścienia. 50zł więcej i zero zmartwień:)
Będę wstanie sam wymienić przegub bez kanału i specjalistycznych kluczy?
[ Dodano: Pon Wrz 17, 2012 21:21 ]
Cofam pytanie ponieważ znalazłem full opis na forum.
http://www.roverki.pl/zro...wnetrznego.html
Dziękuję wszystkim za pomoc.
[ Dodano: Pią Wrz 21, 2012 00:23 ]
Proszę o radę. Którego z wymienionych poniżej producentów przegubu powinienem wybrać?
Dassel
MAXGEAR
METELLI
NTY
MEYLE
ASHIKA
|
|