|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [r400 all]Rozwiązanie szumu w kabinie - TTTM - pomysły
haxigi - Czw Paź 11, 2012 12:17 Temat postu: [r400 all]Rozwiązanie szumu w kabinie - TTTM - pomysły Hej. Tak sporo czytałem o tych szumach w kabinie, które są wadą w stylu TTTM i pomyślałem, że może ktoś coś kombinował i zlikwidował te szumy ? Czego mogą być przyczyną ? Ja zauważyłem u siebie, ale nie wiem czy wszystkie roverki tak mają, czy tylko mój, ale ten plastik od zewnątrz na szybie jest lekko wygięty w łuku i może tam do środka wpada powietrze ?
Ew może uszczelki drzwi podkleić delikatnie silikonem od tyłu, żeby dawały większy opór, przez co drzwi będą szczelniejsze ?
@EDIT
może to też lusterka mają winę ?
bizon - Czw Paź 11, 2012 13:41
haxigi napisał/a: | Czego mogą być przyczyną ? |
chyba jednak nie czytales za duzo o tym, bylo nie raz wspominane ze glownie chodzi o zawirowania powietrza wewnatrz drzwi spowodowane nie do konca idealym systemie domykania szyb do konca
frydrys - Sob Paź 13, 2012 20:13
haxigi przyzwyczaisz sie Kazde autko ma wady i zalety nie ma co rozmyslac nad pierdołami
bix - Sob Paź 20, 2012 14:25
Ale serio nic się nie da poprawić? Dziennie spędzam 2 godziny w samochodzie i powoli zaczyna mnie to męczyć...
Remigiusz - Sob Paź 20, 2012 15:54
Spróbuj z uszczelkami co można kupić w sklepach do drzwi lub okien i dokleić jeszcze jedna uszczelkę
bix - Sob Paź 20, 2012 19:48
Chyba spróbuję, wkleję pod normalną uszczelkę, bo jak pamiętam to się ją trochę uchyla.
Dobry pomysł TNX
|
|