Zobacz temat - [R75] nie działa podgrzewanie

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] nie działa podgrzewanie

encor - Czw Paź 18, 2012 12:03
Temat postu: [R75] nie działa podgrzewanie
Witam,

dzisiaj rano na zewnątrz temperatura była bliska zera, w związku z tym na lusterkach była woda przez, którą nic nie widziałem. Postanowiłem włączyć podgrzewanie lusterek i po chwili pomyślałem, że spróbuję również odpalić podgrzewanie foteli. Zdziwienie moje było, gdy po przejechaniu 5 kilometrów dotarłem na miejsce, a podgrzewanie zarówno lusterek jak i foteli nie działało. Nie wiem czy podgrzewanie lusterek jak i foteli wysiadło w tym samym momencie, czy stało się to po jakimś czasie, bo dzisiaj dopiero pierwszy raz chciałem użyć tych funkcji od tamtej zimy w którą to wszystko działało.

Ma ktoś jakieś pomysły ?

aha jeszcze jedno pytanie... Czy da się założyć ten zaczep kulkowy w reflektorze, który steruje wysokością, bez konieczności rozklejania reflektora ?

SeniorA - Czw Paź 18, 2012 12:48

najłatwiej sprawdzić bezpieczniki
sknerko - Czw Paź 18, 2012 12:48

Że tak zapytam, czym włączasz podgrzewanie lusterek? Bo z moich informacji wynika że lustra grzeją cały czas od przekręcenia kluczyka
PawelSki99 - Czw Paź 18, 2012 13:31

sknerko napisał/a:
Bo z moich informacji wynika że lustra grzeją cały czas od przekręcenia kluczyka
A czy przypadkiem lusterka nie włączają się wraz z grzaniem tylnej szyby??
sknerko - Czw Paź 18, 2012 13:43

Nie.
Działają cały czas. Wystarczy przekręcić kluczyk i po chwili można dotknąć powinny być ciepłe. Wszystkie Roverki tak mają z wyjątkiem którychś kanciatych z lat >95

encor - Czw Paź 18, 2012 13:47

Sprawdziłem bezpiecznik od grzanych foteli, nawet go wymieniłem na inny, ale nic to nie dało, odczepiłem zaczepy siedzenia lekko odchyliłem tapicerkę, aby dostać się do maty i nie zauważyłem żeby coś złego z nią się działo...

A co do lusterek to zawsze myślałem, że ten przycisk jest odpowiedzialny za włączanie podgrzewania lusterek :lol:

apples - Czw Paź 18, 2012 14:10

encor! Temat zamykam.

Odpowiedzi na Twoje pytanie szukaj w następujących tematach: #1, #2.

Następnym razem zanim założysz nowy temat użyj funkcji Szukaj
lub przejrzyj Workshop Manual ROVERki.pl. :wink:

Pozdrawiam,
apples