|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Tuning wizualny - r214 na pickupa?
smokup - Pią Paź 19, 2012 12:47 Temat postu: r214 na pickupa? witam
chodzi mi po głowie pomysł przerobienia r214 5d `97 na pickupa... ale ciekaw jestem Waszych opinii, czy jest w co i po co się pchać w taki projekt...?
ADI-mistrzu - Pią Paź 19, 2012 13:08
Było coś takiego jak Rover Commerce, ale to nadal nie pickup.
Problem jest innej natury:
Po obcięciu połowy dachu tylko podłoga ma trzymać tylną cześć nadwozia?
leszczu - Pią Paź 19, 2012 16:38
Za małe autko na taka przeróbkę.
marcin316 - Pią Paź 19, 2012 19:47
Pytanie po co...
Nie da się tego zarejestrować ani sprzedać... jak jest zarejestrowane to nie przejdzie przeglądu, wyrejestrować się nie da więc OC trzeba płacić... Chyba lepiej zbudować traktorek SAM
smokup - Pią Paź 19, 2012 21:38
myślałem o orurowaniu i usztywnieniu ścian i podłogi blachą perforowaną do orurowania...
czemu? z czystej ciekawości czy się da przerobić na bezpieczną konstrukcję
nie da sie zarejestrować? niby czemu przeglądu miałby nie przejść ?
marcin316 - Sob Paź 20, 2012 09:10
Pojazd ma homologację dla konstrukcji która opuściła fabrykę. Jeśli ją zmienisz to zgodnie z prawem musisz ubiegać się o dopuszczenie pojazdu do ruchu na szczególnych warunkach. Prawdopodobnie tak jak ma to miejsce w przypadku rejestracji pojazdów własnej konstrukcji (SAM).
Spiewaczek - Sro Paź 24, 2012 18:04
Hmmm.. u mnie w szkole jazdy mieli przerobione CC na pickupa, na B1. Więc pewnie się da to "jakoś" zarejestrować. A "eLka" na pewno na lewiźnie by nie latała.
Ale podstawowe pytanie - nie wiesz co z kasą robić?
smokup - Nie Paź 28, 2012 16:59
nie wiem co z czasem robić. szczerze, a lepiej grzebać niż się lenić
kwestię blacharza i lakiernika to kwestia kosztów materiałowych - bo ja się tym zajmuję - od czasu do czasu - wiec to nie będzie wielki problem
dla mnie problemem jet wzmocnienie płyty podłogowej by się w pół nie zgięła. a przegroda i rurki mogę nie być dostatecznie wystarczające - to mnie martwi.
Markzo - Pon Paź 29, 2012 08:41
tylne drzwi obspawac i zrobić rame do okoła na wysokosci ciecia, od spodu podłogę i moze da rade odelzyć na maxa, zeby nie bylo zbednych kilogramów i próbować R200 to nie maybach, nie kosztuje miliona najwyzej potniesz i oddasz na złom..
smokup - Pon Paź 29, 2012 11:40
dokładnie
najwyżej te 1500zł wyciągnę a nie 3 tys i tyle.. jest nad czym popracować...
ale myślę że rurki przy przegrodzie do połowy pod skosem poprowadzone pozwolą na przewóz jakichś 100-150km nawet
bez siedzeń, zapasu, etc - bedzie chudszy;)
Markzo - Pon Paź 29, 2012 16:58
dorób ramę z tyłu, wsadź V8 z Range Rovera i wzmocnij klatką
|
|