Zobacz temat - r214 na pickupa?

Forum Klubu ROVERki.pl

Tuning wizualny - r214 na pickupa?

smokup - Pią Paź 19, 2012 12:47
Temat postu: r214 na pickupa?
witam :)

chodzi mi po głowie pomysł przerobienia r214 5d `97 na pickupa... ale ciekaw jestem Waszych opinii, czy jest w co i po co się pchać w taki projekt...?

ADI-mistrzu - Pią Paź 19, 2012 13:08

Było coś takiego jak Rover Commerce, ale to nadal nie pickup.
Problem jest innej natury:
Po obcięciu połowy dachu tylko podłoga ma trzymać tylną cześć nadwozia?

leszczu - Pią Paź 19, 2012 16:38

Za małe autko na taka przeróbkę.
marcin316 - Pią Paź 19, 2012 19:47

Pytanie po co...

Nie da się tego zarejestrować ani sprzedać... jak jest zarejestrowane to nie przejdzie przeglądu, wyrejestrować się nie da więc OC trzeba płacić... Chyba lepiej zbudować traktorek SAM ;)

smokup - Pią Paź 19, 2012 21:38

myślałem o orurowaniu i usztywnieniu ścian i podłogi blachą perforowaną do orurowania...
czemu? z czystej ciekawości czy się da przerobić na bezpieczną konstrukcję ;)

nie da sie zarejestrować? niby czemu przeglądu miałby nie przejść ?

marcin316 - Sob Paź 20, 2012 09:10

Pojazd ma homologację dla konstrukcji która opuściła fabrykę. Jeśli ją zmienisz to zgodnie z prawem musisz ubiegać się o dopuszczenie pojazdu do ruchu na szczególnych warunkach. Prawdopodobnie tak jak ma to miejsce w przypadku rejestracji pojazdów własnej konstrukcji (SAM).
Spiewaczek - Sro Paź 24, 2012 18:04

Hmmm.. u mnie w szkole jazdy mieli przerobione CC na pickupa, na B1. Więc pewnie się da to "jakoś" zarejestrować. A "eLka" na pewno na lewiźnie by nie latała.
Ale podstawowe pytanie - nie wiesz co z kasą robić? :mrgreen:

smokup - Nie Paź 28, 2012 16:59

nie wiem co z czasem robić. szczerze, a lepiej grzebać niż się lenić

kwestię blacharza i lakiernika to kwestia kosztów materiałowych - bo ja się tym zajmuję - od czasu do czasu - wiec to nie będzie wielki problem

dla mnie problemem jet wzmocnienie płyty podłogowej by się w pół nie zgięła. a przegroda i rurki mogę nie być dostatecznie wystarczające - to mnie martwi. :(

Markzo - Pon Paź 29, 2012 08:41

tylne drzwi obspawac i zrobić rame do okoła na wysokosci ciecia, od spodu podłogę i moze da rade ;) odelzyć na maxa, zeby nie bylo zbednych kilogramów i próbować ;) R200 to nie maybach, nie kosztuje miliona ;) najwyzej potniesz i oddasz na złom..
smokup - Pon Paź 29, 2012 11:40

dokładnie ;)
najwyżej te 1500zł wyciągnę a nie 3 tys i tyle.. jest nad czym popracować...

ale myślę że rurki przy przegrodzie do połowy pod skosem poprowadzone pozwolą na przewóz jakichś 100-150km nawet

bez siedzeń, zapasu, etc - bedzie chudszy;)

Markzo - Pon Paź 29, 2012 16:58

dorób ramę z tyłu, wsadź V8 z Range Rovera i wzmocnij klatką :D