|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R 600 ]Akumulator siada przy kilku próbach odpalenia.
Kumata - Pon Paź 29, 2012 20:06 Temat postu: [R 600 ]Akumulator siada przy kilku próbach odpalenia. Witam Fachowców od Roverków Mam problem i mam nadzieję że pomożecie biednej kobiecie
Było lato wszystko ok zrobiło się chłodniej i kaplica. Akumulator kręci, kręci i umiera, zaczynają wariować kontrolki zamka centralnego etc. Wymieniłam akumulator i nic to samo, wymieniłam rozrusznik i nic to samo teraz czekam na zamówiony czujnik wału korbowego ale już chodzą pogłoski że to nie to... Kiedyś pojechałam do pracy(odpalił bez problemu bo ciepły silnik) miałam nockę więc stał pod chmurką i rano nawet nie zagadał, nawet nie zakręcił. Kolega podjechał z kablami gazował gazował i trochę zakręcił i nic... kolega spalił prawie cały bak paliwa a moja miłość ani drgnie. Kolejny kolega przyjechał z baterią w bagażniku i po kilku próbach odpalił.... co jest? co mam jeszcze zrobić? czy czujnik wału korbowego rozwiąże problem? Mam Rover-a 600, 220000 wykulane diesel. Błagam pomóżcie mi ja sobie wszystko sama wymienię tylko już nie wiem co. Dodam tylko że po takich próbach odpalenia przewody od akumulatora są ciepłe a akumulator już tylko klika przy próbach odpalenia. Z góry dziękuję za odpowiedź
praktis - Pon Paź 29, 2012 20:29
http://forum.roverki.eu/v...959bb7ee#224125
Kumata - Pon Paź 29, 2012 20:30
Bardzo śmieszne, zwłaszcza że auto potrzebuję bardzo i to sprawne
praktis - Pon Paź 29, 2012 20:34
Nie bardzo rozumiem co w tym śmiesznego? Wytłumaczysz?
Kumata - Pon Paź 29, 2012 20:49
Sorki ale nie doczytałam dobrze nie zauważyłam linka. Przepraszam przeczytałam tylko kle kle kle kle i ręce mi opadły.
Dziękuję za linka ale nie bardzo łapię raczej zależało mi na odpowiedzi łopatologicznej tzn prostej, ale dzięki wielkie
[ Dodano: Pon Paź 29, 2012 20:49 ]
Wyczytany błąd z komputera to 31 według książki to czujnik wału korbowego ale czy on ma coś wspólnego z odpalaniem i żarciem prądu z aku?
praktis - Pon Paź 29, 2012 20:57
Z odpalaniem tak, z żarciem prądu nie. Ja bym się zajął szukaniem, co tam Ci tak prąd wysysa z baterii. Punkty masowe masz sprawdzone?
Kumata - Pon Paź 29, 2012 21:08
Nie. nie sprawdzałam i szczerze mówiąc nie wiem jak się do tego zabrać. Jednąpuszkę masową widziałam przy akumulatorze a reszta nie wiem gdzie jest
Czyli niepotrzebnie kupiłam czujnik korbowy?
|
|