|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [Honda Civic 2.0 itd] Światło przeciwmgielne - nie działa
Zuzinho7 - Sob Lis 03, 2012 15:33 Temat postu: [Honda Civic 2.0 itd] Światło przeciwmgielne - nie działa Witam,
Mam otóż następujący problem.
W tamtym roku światło przeciwmgielne sprawdzałem i działało jak należy, 2 razy było używane w tym roku jadę i była gęsta mgła, włączam i kiszka nie działa. Na drugi dzień zabrałem się za szukanie przyczyny. Sprawdziłem bezpiecznik - jest ok, sprawdziłem żarówkę - jest ok, sprawdziłem gniazdo wejścia żarówki - ok, zauważyłem tylko że po naciśnięciu przycisku włączenia światła przeciwmgielnego (tylne lewe), nie włącza się lampka na przycisku. Czym to może być spowodowane i jaka może być przyczyna nie działania lampy przeciwmgielnej?
Dzięki z góry za pomoc jeżeli ktoś spotkał się z takim problemem i będzie w stanie pomóc.
Pozdrawiam Serdecznie
Remigiusz - Sob Lis 03, 2012 16:29
Zuzinho7, Miernik w łapę i szukaj gdzie nie dochodzi prąd i sprawdź tez przekaźniki do halogenów
Zuzinho7 - Sob Lis 03, 2012 16:43
NIe posiadam halogenów
Remigiusz - Sob Lis 03, 2012 16:53
Zuzinho7, ahh tobie chodzi o tylne tak To jak mowie przekaźnik sprawdź czy działa
szyymp - Pon Lis 26, 2012 23:28
Witam jestem nowy mam rowerka 45 od tygodnia i miałem ten sam problem i przyczyną był przełącznik rozebrałem go, styki przelutowałem i działa .
|
|