|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover 200/400 lata 92-95 (kanciak) oraz Rover 200 coupe/cabrio i Rover 400 tourer - [R216 Cabrio] pedał sprzęgła w podłodze.
draax - Sro Lis 28, 2012 09:38 Temat postu: [R216 Cabrio] pedał sprzęgła w podłodze. Cześć, będę wdzięczny za Waszą pomoc.
Parkując wcisnąłem sprzęgło..i tak zostało. Pedał jest luźny nie wraca do położenia wyjściowego.
Pogrzebałem po forum oraz zasięgnąłem języka i wychodzi na konieczność uzupełnienia płynu (mam shell'owsi DOT4, rekomendowany przez producenta) i odpowietrzenia układu.
Dotarłem też do algorytmu odpowietrzania, natomiast nie potrafię zlokalizować zbiorniczka wyrownawczego. Będę wdzięczny jeśli jesteście w stanie precyzyjnie wskazać mi jego położenie (cos w stylu: "sluchaj głąbie..."
dzięki!
Vigoslaw - Sro Lis 28, 2012 09:57
Cześć,
To może być jeszcze wysprzęglik, albo cięgło sprżegła się odcepiło...
Pozdrawiam,
V.
draax - Sro Lis 28, 2012 10:19
Fakt, przyczyn może być więcej. Jestem w stanie to sam zdiagnozować, będąc totalnym laikiem?
...chociaz auto ostatnio w trybie przyspieszonym zaczęło mi udzielać lekcji).
Pawkaz - Sro Lis 28, 2012 11:07
draax napisał/a: | natomiast nie potrafię zlokalizować zbiorniczka wyrownawczego |
Nie pamietaj juz gdzie w kanciaku jest ten zbiorniczek, ale na korku szukaj napisu DOT
draax - Sro Lis 28, 2012 13:00
[edit]
Nie ma to jak sobie strzelic w kolano
Sprzęgło w Cabrio jest na lince, która w tym przypadku się zerwała. W poniedziałek mam nadzieję ją kupić i wymienić.
|
|