Zobacz temat - [R 25] dziwne skrzypienie

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R 25] dziwne skrzypienie

komoss - Sob Gru 29, 2012 12:59
Temat postu: [R 25] dziwne skrzypienie
Siemka od pewnego czasu jak jade Roverem słysze dziwne skrzypienie pojawiające sie na zakrętach, rondach i wszędzie tam gdzie sie skręca lub jezeli droga jest nie równa i auto chwieje sie na amortyzatorach.Otóż jak skręcam słychac dziwne skrzypienie w słupku lub progu od strony kierowcy.Wydaje się że cala buda auta chodzi.Co to może być??Wszystkie amortyzatory,sprężyny zostały wymienione na nowe i dalej słychac takie skrzypienie
Mundekk - Sob Gru 29, 2012 13:02

U mnie też takie coś było tylko że sprzypiało ale jedynie na nierównościach i też się wydawało, że to dźwięk ze słupka. Okazało się, że to drzwi tak skrzypią. U mnie pomogło obklejenie tego bolca od zamka taśmą klejącą tak żeby był grubszy :mrgreen: Chodzi o to metalowe coś na czym zatrzaskuje się zamek, a wygląda to mniej więcej tak http://images.sklepy24.pl...ande-punto.jpg. Po obklejeniu taśma tego bolca dzwi już nie chodzą na boki i tym samym nie skrzypią
komoss - Sob Gru 29, 2012 17:45

Obkleiłem tasmą ten bolec co gadałeś.Przejechałem sie po zakretach i nierównosciach i przestało skrzypieć.Wielkie dzieki