|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [r200]wymiana skrzyni
rudealis - Czw Sty 10, 2013 21:08 Temat postu: [r200]wymiana skrzyni Witam czy da rade wymienic samemu skrzyni?Jak tak to w jaki sposob jakies podwiazywanie na linkach,czy cos innego.
Harry - Czw Sty 10, 2013 23:19
żeby wymienić skrzynie, potrzebujesz wieszak/ żuraw do silnika.
kondzio508 - Czw Sty 10, 2013 23:27
Ja takie rzeczy robie na kobylkach i lewarku typu zaba skrzynie latwo wyjac dolem , ale trzeba rozebarac uprzednio czesc zawieszenia przy kole kierowcy .
rudealis - Pią Sty 11, 2013 00:18
Tez wlasnie myslalem nad kobylkami,zurawia niestety nie mam,ale za to mam kanal,mysle zeby podwiesić silnik i skrzynie.i skrzynie spuscic do kanalu.Czy jest konieczne przechylenie silnika skrzynia w dol
Harry - Pią Sty 11, 2013 00:36
jak przechylisz jest łatwiej wyciągnąć.Bez wieszaka/ żurawia ciężko CI będzie zamontować skrzynie, ponieważ czasami trzeba lekkko puścić silnik, podnieść itd.
kondzio508 - Pią Sty 11, 2013 08:14
odkreca sie poduszki skrzyni jak juz wszystko odpiete i nie ma problemu , silnik zostaje tylko na poduszce od rozrzadu , potem lewarkiem zaba sie podnosi silnik lub opuszcza . tylko trzeba pamietac ze lewarek pod silnik podstawic tak aby nie wbil sie w mise olejowa i podstawic go zanim sie odkreci poduszki skrzyni , potem juz gladko pojdzie .
|
|