|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Prawo i ubezpieczenia - Zbita lampa a dowód rejestracyjny
kezmanq - Nie Sty 13, 2013 18:50 Temat postu: Zbita lampa a dowód rejestracyjny Miałem mała kolizją podczas której zbił się reflektor, pękł zderzak. Muszę wrocić do domu około 100km, nie mam możliwości wymiany reflektora przed powrotem. W razie kontroli drogowej lepiej zapomnieć dowodu rej. czy dać i liczyć się z jego zatrzymaniem ?
szoso - Nie Sty 13, 2013 19:05
za brak dokumentu jest 50zł
zabranie dowodu 0zł
przegląd około 30zł
zakaz dalszej jazdy tak czy tak
kezmanq - Nie Sty 13, 2013 19:09
czyli jednak pozostaje cb-radio dzieki szoso
maniu48 - Nie Sty 13, 2013 19:16
hmmmm co by Ci tu doradzic ciekawego. tak czy inaczej jedz, bo co zrobisz?? podczas kontroli polcjant moze zatrzymac dowód i zapewne to zrobi. z tym zakazem dalszej jazdy to niekoniecznie-moze wystawic pokwitowanie za dowód ale dopisac ze auto moze tylko zjechac do miejsca garazowania-ja bym tak zrobil jak mialbym taka sytuacje. jak powiesz ze zapomniales dowodu to 50zł no i wtedy policjant moze zakazac Ci dalszej jazdy- w sumie to chyba nawet powinien-raz ze masz niesprawne auto a dwa ze nie masz dokumentow. co sie lepiej oplaca??wybieraj-jeszcze jest opcja ze policji nie bedzie po trasie.
Brt - Nie Sty 13, 2013 20:35
Kiedys trafiłem sarnę ... policjant też powiedział, że w sumie powinien mi zabrać dowód, ale i tak miałem pecha a on mi nie będzie dokąłdał kłopotów, tylko, żebym nie jeździł w tym stanie po prostu a naprawił auto.
maniu48 - Nie Sty 13, 2013 21:51
Wszystko zalezy od sytuacji i policjanta.
kezmanq - Nie Sty 13, 2013 22:35
dzięki za odzew mam cb więc jak coś to zjade na śniadanie jakieś
edit:
podróż zakończona sukcesem
|
|