|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420] KONTROLKA ŚWIEC ŻAROWYCH
albindeb - Sro Sty 16, 2013 20:41 Temat postu: [R420] KONTROLKA ŚWIEC ŻAROWYCH WITAM PIERWSZY RAZ JESTEM NA TYM FORUM ALE DO RZECZY MAM PROBLEM, PONIEWAŻ KONTROLKA OD ŚWIEC ŻAROWYCH DŁUGO SIĘ ŚWIECI NA ZIMNYM JAK I NA CIEPŁYM SILNIKU Z TEGO CO WIEM TO NA CIEPŁYM POWINNA SIĘ PALIĆ KRÓTKO,MOŻE TO MODUŁ ,PRZEKAZNIK ŚWIEC ŻAROWYCH POMÓŻCIE POZDRAWIAM
tronsek - Sro Sty 16, 2013 20:50
Po pierwsze nie krzycz. Wyłącz Caps Lock pisząc posty.
albindeb napisał/a: | KONTROLKA OD ŚWIEC ŻAROWYCH DŁUGO SIĘ ŚWIECI NA ZIMNYM JAK I NA CIEPŁYM SILNIKU | Zmierz konkretnie czas grzania na zimnym i na ciepłym, bo pojęcie "długo" jest względne.
albindeb - Sro Sty 16, 2013 21:10
Ok dzięki sprawdzę to jutro bo dziś już jest pózno i przepraszam za duże litery, a czas świecenia sie kontrolki to 20s
tronsek - Sro Sty 16, 2013 21:22
albindeb napisał/a: | a czas świecenia sie kontrolki to 20s | Na zimnym silniku, przy ujemnych temperaturach to normalny czas grzania. Na ciepłym powinno być trochę krócej.
bizon - Sro Sty 16, 2013 21:26
kontrolka grzania swiec nie jest rzewistym czasem grzania swiec, ani tez nie jest sterowana zadnym przekaznikiem. o dlugosci swiecenia kontrolki decyduje komputer, jesli daje Tobie taki dlugi sygnal to moze otrzymuje bledne informacje z jakiegos czujnika
szoso - Sro Sty 16, 2013 21:36
bizon napisał/a: | jesli daje Tobie taki dlugi sygnal to moze otrzymuje bledne informacje z jakiegos czujnika |
a dokładnie z czujnika temperatury cieczy
jak go się odepnie to kontrolka świec pali się bardzo długo, nie pamiętam czy w ogóle gaśnie, kiedyś odpinałem
albindeb - Sro Sty 16, 2013 21:58
a gdzie on się znajduje ten czujnik
szoso - Czw Sty 17, 2013 08:59
tu masz pokazane http://forum.roverki.eu/v...temperatury+sdi
albindeb - Sob Sty 19, 2013 16:30
Wielkie dzięki sprawdzę ten czujnik
[ Dodano: Sob Sty 19, 2013 16:30 ]
Witam to był ten czujnik jedno pinowy Bardzo dziękuję za pomoc
|
|