Zobacz temat - [r214] Podłączenie pompy paliwa

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [r214] Podłączenie pompy paliwa

marcin_zgierz - Sob Sty 19, 2013 11:54
Temat postu: [r214] Podłączenie pompy paliwa
Witam, mam problem z pompą paliwa. Po przekręceniu kluczyka nie daje oznak życia, muszę odpalać z LPG. Często po dłuższej jeździe na LPG pompa zaczyna działać.

Mam pytanie jak podłączyć pompę bezpośrednio z przekaźnika? Gdzie jest ten przekaźnik i jak się wpiąć oraz gdzie wpiąć się w pompę możliwie najprostszym sposobem.

slav-kiler - Pon Sty 21, 2013 17:27

Witam w pompę się nie podpinasz , obok komputera ecu pod maską masz taki czarny duży przekaźnik , w środku są 4 cewki, nie pamiętam która jest od pompy ale łatwo sprawdzić wystarczy na nią palcem nacisnąć aby zaczęła działać. potem jak wiesz która po wyprowadzasz z tego przekaźnika 2 przewody i łączysz je włącznikiem . ja mam taki jak jest w listwie przepięciowej i wyprowadziłem kabel do kabiny w zaślepkę gdzie masz regulacje wysokości lamp. zrobię zdjęcie i podam dokładnie co i jak.

[ Dodano: Pon Sty 21, 2013 17:27 ]
Witam . a więc tak . Wrzuciłem zdjęcia:
1 zdjęcie - miejsce gdzie jest przekaźnik z tymi 4 cewkami obok aku, umie mam dołożony z przodu kawałek innej obudowy bo nie mieściło mi się w oryginalnej obudowie bo mam dodatkowo odcięcie zasilania po minucie bo standardowe odcięcie po 15 sekundach od wyjęcia kluczyka ze stacyjki u mnie nie działa.
2 zdjęcie - cewka odpowiedzialna za pompę paliwa jest za niebieskim bezpiecznikiem
3 zdjęcie - punkty gdzie przylutowałem 2 przewody poprowadzone do kabiny i tak mam do nich podłączony włącznik i jak włączę go to łączy oba przewody i załącza się pompa. Trzeba pamiętać aby po skończonej jeździe wyłączyć przełącznik , bo rozładuje się akumulator jak cały czas będzie chodzić pompa.