|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R220] spadł pasek wieloklinowy- pompa wspomagania padła
xlukaszx - Sro Sty 23, 2013 09:03 Temat postu: [R220] spadł pasek wieloklinowy- pompa wspomagania padła Witam
Dzisiaj przy odpalaniu roverka spadł mi pasek wieloklinowy już od dłuższego czasu rzęziła mi pompa wspomagania najprawdopodobniej już całkiem padła...
Teraz mam pytanie- do najbliższego mechanika mam koło 700m czy mogę spokojnie podjechać tam samochodem ?
Jeżeli to pompa wspomagania to czy pompa do benzyniaka i do diesla jest taka sama ?
szoso - Sro Sty 23, 2013 09:33
xlukaszx napisał/a: | Teraz mam pytanie- do najbliższego mechanika mam koło 700m czy mogę spokojnie podjechać tam samochodem ? |
możesz
xlukaszx napisał/a: | Jeżeli to pompa wspomagania to czy pompa do benzyniaka i do diesla jest taka sama ? |
nie
xlukaszx - Sro Sty 23, 2013 10:18
samochód juz u mechanika- dziwi mnie tylko jezdna rzecz - czy to normalne że nie ma wspomagania hamulców ???????
edit
Padła na amen pompa wspomagania - czym się różni pompa wspomagania od benzyniaka i diesla. Do benzyny można kupić nawet za 40 zł a do diesla najtanszą znalalzlem po 350zł ( czy to dobra cena za tą pompę?) Czy to że mam klimę też ma wpływ na typ pompy ?
szoso - Sro Sty 23, 2013 12:57
xlukaszx napisał/a: | czy to normalne że nie ma wspomagania hamulców ?????
|
normalne bo na alternatorze jest pompa vacum
xlukaszx napisał/a: | czym się różni pompa wspomagania od benzyniaka i diesla |
ta od diesla ma z tyłu wałek do napędzania pompy wody
xlukaszx napisał/a: | do diesla najtanszą znalalzlem po 350zł |
nie no przesada
xlukaszx - Sro Sty 23, 2013 15:24
zna możę ktoś numer pompy wspomagania do mojego roverka lub wie gdzie to sprawdzić ?????
szoso - Sro Sty 23, 2013 15:26
na starej pompie jest numer
xlukaszx - Pon Lut 04, 2013 16:44
Pompa, napinacz oraz pasek wymienione- dziwni mnie tylko że dalej słychać takie rzężenie, wspomaganie nie działa płynnie - czy możliwe są takie rzeczy po założeniu nowego paska całośc wyszła mnie 1000zł a tu dalej taka kicha
bartek24 - Pon Lut 04, 2013 22:04
Witam
Po wymianie pompy wspomagania czasami trzeba kilka razy odpowietrzyć cały układ.Na zapalonym silniku kilkakrotnie skręcamy kołami maksymalnie w lewo i w prawo,oczywiście
uzupełniając ew.ubytki płynu w układzie.
Pozdrawiam
komoss - Wto Lut 05, 2013 07:58
xlukaszx napisał/a: | Pompa, napinacz oraz pasek wymienione- dziwni mnie tylko że dalej słychać takie rzężenie, wspomaganie nie działa płynnie - czy możliwe są takie rzeczy po założeniu nowego paska całośc wyszła mnie 1000zł a tu dalej taka kicha |
Drogo cięto wyszło.Jeśli masz stary pasek wieloklin sprawdź numer na nim a na nowym.Dużo osób już miało że oryginalny pasek był za duży i dawali mniejszych rozmiarów i wpomaganie nie chodziło płynnie
Rademenez_ - Wto Lut 05, 2013 12:53
Witam. Hałasować mogła rolka napinająca. Jeśli nie została wymieniona , to dalej hałasuje. Przez zużytą rolkę mógł też spaść pasek wielorowkowy.
xlukaszx - Sro Lut 06, 2013 20:50
Zakupiona na szrocie pompa padła po 25 km jeżeli ktos ma taka pompę na sprzedaż (wersja z klimatyzacją) chętnie odkupie (oczywiście sprawną )
chudson - Czw Lut 07, 2013 08:27
Na szrot z reklamacją ?
|
|