|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Para wodna - lampa przednia
sebols - Nie Lut 10, 2013 18:57 Temat postu: [R75] Para wodna - lampa przednia Witam i pozdrawiam wszystkich użytkowników tej marki.
Mam problem a mianowicie skrapla mi się para wodna pod "kloszem" przedniej prawej lampy.
Lampa została wymontowana przez Pana mechanika sklejona, uszczelniona zamontowana i przez jakiś czas (jak było zimno) nie parowała. Niestety znowu mam skroploną parę i doprawdy nie wiem co robić?
Zakładam że wymiana nie ma tu sensu czy może się mylę?
Miał ktoś taki problem?
Adsik - Nie Lut 10, 2013 20:32
Ja mam dobry sposób na pozbycie sie wilgoci. Bierzesz dwie te torebeczki co są dodawane do butów, te malutkie z kuleczkami od wilgoci. Suszysz je pierw z godzinkę, a później związujesz razem grubszą nitką. Wrzucasz to do środka lampy, przez te gumowe zaślepki, a nitkę przywiązujesz gdzieś żeby nie wpadła do środka lampy cała. Pojeździsz tak z dzień i kuleczki wciągną całą wilgoć.
Powód powstawania pary jest prosty. Nieszczelność.
thorgalxxx - Nie Lut 10, 2013 20:59
Ja też rozklejałem, czyściłem i sklejałem. Nieszczelności gołym okiem nie wykryłem. Jakiś czas było dobrze, a potem znowu parowała. Ściągnąłem gumę z długich i tyle. Wilgoci nie ma bo odparowuje, ale za to będzie się syfić. Coś za coś.
Adsik - Nie Lut 10, 2013 21:45
thorgalxxx napisał/a: | Ściągnąłem gumę z długich i tyle. Wilgoci nie ma bo odparowuje, ale za to będzie się syfić. Coś za coś. |
Niekoniecznie. Możesz tam naciągnąć jakiś materiał i zabezpieczyć jakąś opaską żeby nie spadł. Wtedy, syf się nie dostanie, a woda odparuje
thorgalxxx - Nie Lut 10, 2013 21:46
A widzisz na to nie wpadłem. Proste i skuteczne.
Adsik - Nie Lut 10, 2013 21:50
Ja też dopiero teraz na to wpadłem. A mam taki sam problem jak Wy W jednej lampie też mam zdjętą gumę z długich.
|
|