|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [214i] problem z tylnim spryskiwaczem
BIPOP84cieszyn - Sob Lut 16, 2013 16:58 Temat postu: [214i] problem z tylnim spryskiwaczem Witam.Mam problem z tylnim spryskiwaczem.A mianowicie sęk w tym,że pompka działa wężyk nie jest zagięty(niedawno go naprawiłem) ale problem jest w końcówce spryskiwacza... jedna z dwóch dziurek tylko spryskuje szybę:-/ wiecie może jak naprawić ta końcówkę czy jak ją da się rozkręcić bo próbowałem wszystkiego i nie mam pojęcia jak ja odetkać czy cosik.. proszę o jakieś dobre rady.Dzięki i pozdrawiam.
seboo - Sob Lut 16, 2013 18:16
U mnie bylo podobnie wystarczy sienka igla i troche cierpliwosci. Zdejmi z ramienia wycieraczki ten plastikowy kapselek i wyczysc obie dysze tępą koncowka igly. w moim r 25 mozna regulowac kont natrysku tych dyszy oddzielnie w taki sposow ze spryskiwana jest cala tylna szyba. Sama koncowa jest oddzielna czescia wiec wystarczy ja pociagnac jest na takim metalowym czpieniu nasadzona wiec nie ma problemu z jej zdjeciem.
BIPOP84cieszyn - Sob Lut 16, 2013 18:39
dzięki wielkie:-)
Julek - Sob Lut 16, 2013 19:37
nom tak jak kolega wyzej igla i troche zabawy;p
kangaroo69 - Sob Lut 16, 2013 20:45
Albo na myjni solidnie potraktuj to karcherem jak w domu przepchasz igłą, to podnieś klapę, zdejmij tą plastikową osłonę i jak będziesz miał wężyk na wierzchu to po zdjęciu go, przedmuchaj dyszę strzykawką od zewnątrz, a później kilka razy puść płyn na pusto, nawet do butelki żeby ten syf Ci znowu nie zapchał dyszy Warto się trochę pobawić, bo co dzień się tego nie robi
|
|