Zobacz temat - [r200] Mało precyzyjny pedał gazu

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [r200] Mało precyzyjny pedał gazu

Naki17 - Nie Lut 17, 2013 19:06
Temat postu: [r200] Mało precyzyjny pedał gazu
Witam od zawsze miałem problem w moim roverku z nieprecyzyjnym pedałem gazu, problem wyglada tak ze gdy wciskam gaz nie ma reakcji do pewnego poziomu a pozniej nagle lapie i jest naprawde bardzo mała roznica potrzebna w naciskaniu pedału zeby przejsc od małego przyspieszenia do maxa co za tym idzie ciezko płynnie nim wystartowac i czesto szarpie i sprawia wrazenie bardzo nieprecyzyjnego a to odbiera przyjemnosc z jazdy zastanawiam sie nad potencjometrem gazu, wiazga na 100% dobra myslalem z powodu szarpania ze moga to byc tez przeguby ale nie tłumaczyły by małej regulacji na pedale gazu co o tym myślicie?
Pawkaz - Nie Lut 17, 2013 19:08

Z tego co pamiętam to podobne tematy były poruszane na forum
Naki17 - Nie Lut 17, 2013 19:17

no szukałem i nie znalalzlem jezeli jest a wiesz jak go znalezc to prosił bym o link :)
kadzaf - Nie Lut 17, 2013 20:37

To samo u mnie było na św.pamieci pompie od SDI ,nagorzej to doskwierało podczas jazdy w korku :mad:
Raptile - Pon Lut 18, 2013 00:44

wiązka potencjometru
tuners - Pon Lut 18, 2013 06:29

A sprawdz na poczatku samą linke od pedalu do potencjometru moze ma luz lub gdzies wadzi, jak pompa mechaniczna to sprawdz czy tam sie nic nie przycina
Naki17 - Wto Lut 19, 2013 23:54

właśnie sprawdziłem linkę działa bardzo płynnie zero oporów, potencjometr tez dzisiaj wyciągnąłem cały i wiązkę sprawdziłem :/ nie wiem może sam potencjometr jest już walnięty?
Remigiusz - Sro Lut 20, 2013 02:25

A nie wisi za bardzo luźno linka ? Spróbuj ja bardziej naciągnąć śrubą :P

W mojej 45 jak kupiłem wisiała jak flak trochę :wink: