|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover 200/400 lata 92-95 (kanciak) oraz Rover 200 coupe/cabrio i Rover 400 tourer - [R216 Coupe] Żarzą się kontrolki po wyjęciu kluczyka
Goldik - Nie Lut 24, 2013 20:09 Temat postu: [R216 Coupe] Żarzą się kontrolki po wyjęciu kluczyka Witam wszystkich.
Zaczynam temat z następnym kłopotem....
Problem wygląda następująco... Auto jedzie, wszystko jest OK. Gaszę auto, wyciągam kluczyk i kilka kontrolek zaczyna się palić (tzn. bardziej się żarzą niż normalnie palą). Wczoraj kilka razy włączał mi się sam alarm. Nie dzieje się to cały czas. Przez chwilę jest OK, a później znów się żarzą. Rozładowało mi to akumulator.
Dzisiaj kupiłem nowy i nie chciałbym, że stało się to ponownie...
Instalacja z grubsza została sprawdzona, nigdzie nie ma wilgoci, bezpieczniki są OK i z grubsza wszystko wygląda poprawnie...
Dzięki z góry za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
tronsek - Nie Lut 24, 2013 20:59
W pierwszej kolejności posprawdzaj wszystkie podłączenia masy do nadwozia i silnika. U mnie w R400 przy źle podłączonej masie właśnie działy się cyrki z kontrolkami i zegarami.
Riko - Pon Lut 25, 2013 10:26
Miałem ten sam problem szczególnie kiedy w aucie było zimno i wilgotno.
Goldik - Pon Lut 25, 2013 14:23
tronsek, prawie całą instalacje przegrzebałem wczoraj i nic nie mogłem znaleźć.... czasem się żarzą czasem nie.... Po podłączeniu nowego aku było niby OK i znowu się później zaczęły podświecać.... dzisiaj niby wszystko jest OK, ale odłączam aku dla pewności....
Riko, jak sobie z tym poradziłeś?
tronsek - Pon Lut 25, 2013 15:53
Goldik, może wysusz wnętrze u siebie, bo prawdę mówiąc, jak pokazywałem Tobie gdzie jest ECU, to pod dywanikiem bardzo mokro było. Może to tak jak Riko prawi, od wilgoci.
Goldik - Pon Lut 25, 2013 18:18
Fakt, wilgoci trochę mam, ale z dobrym wysuszeniem chyba muszę czekać do upalnych dni..... i kilku tygodni bez deszczu...
|
|