Zobacz temat - ropniak by SCROZER

Forum Klubu ROVERki.pl

Nasze auta - ropniak by SCROZER

scrozer - Sob Mar 16, 2013 14:33
Temat postu: ropniak by SCROZER
Witam jeszcze raz wszystkich a to mała przygoda jak co i gdzie :)
02.2009 Jedziemy z ojcem po samochód dla niego cel freelander oczywiście do tego wszystkiego naczelna księgowa x2 moja mama i żona czuje w kościach cyrk na kółkach.
Po 4 dniach tułaczki po de. poddajemy się z ojcem i stwierdzamy, że chyba trzeba zmienić kierunek zainteresowań ;) .
Wracając już obrawszy azymut DOM zatrzymujemy się na dużą coffe na parkingu pod knajpką stoi samotne 45 więc z zaciekawieniem obchodzę i patrzę co to tam w środku jest.
Za chwile napatoczył się właściciel jawnie zainteresowany moją osobą patrzy samochód na tablicach pl obok - moje pierwsze odczucie jak nic się przestraszył, że pojedzie za Odrę bez jego zgody :D :D .
Grzecznie podszedł i zapytał sie czy spodobał się jego wóz odparłem, że symatyczny no i tak od słowa do słowa zanim sie zorientowałem kupiłem rodzicom samochód :shock:
06.2012 od tego momentu jest w moich rękach jako chyba jedyny jaki widziałem rover 45 pod szyldem TAXI :shock:
do teraz porusza sie po warszawskich ulicach bez ani 1 awarii od kiedy przekroczył granicę ;)

to vin po podstawowym rozkodowaniu

Model MG Rover, Rover 400, 45 and MG ZS
Aspiration Turbo
Body Style 4 Door Saloon
Class (Trim) Class 8
Drive LHD
Engine CC 2000 cc
Engine cylinders 4 Cylinder
Engine Fuel System Tcie
Fuel Type Diesel
Performance High performance
Series Engine L Series
Transmission Manual
Transmission No. of Speeds
Valves per engine 8V s
Model Year 2003
S/N 610864

Zdjęcia pomieszane próbuje odszukać i poukładać chronologicznie na razie dam tak jak jest.

Na letnim 205/55/15 i zimowym 175/70/14 obuwiu.
Tak jak obiecałem poukładam wrzucę sobie na serwer i zapodam pełniejszą i chronologiczną kolejność 4-letniej eksploatacji :P

Ps. się brzydko przyznać forum już 3 lata odwiedzam, ale jak to mówią lepiej późno niż wcale :P

Julek - Sob Mar 16, 2013 17:25

ladna 45 :) ale dobrze widze ze rozny odciec drzwi troche?
scrozer - Sob Mar 16, 2013 17:45

Julek napisał/a:
ladna 45 :) ale dobrze widze ze rozny odciec drzwi troche?

no niestety poprzedniej zimy pan starem z poczty polskiej żle wymierzył i wymieniałem drzwi i blotnik niestety odcien troszke inny ale tej zimy trosze gorzej mi spaprali również dostawczak z prawej strony tez wymieniałem przedni zderzak drzwi prawe i blotnik tam jest troszke gorzej jeśli chodzi o odcień, ale przynajmniej 0 szpachli :P . Czekam do maja wtedy dostanie po całości nowy lakier