|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R 416 Si] Padł immo po wyjęciu bezpiecznika
Roob - Wto Mar 19, 2013 11:51 Temat postu: [R 416 Si] Padł immo po wyjęciu bezpiecznika Witam
Mam takie pytanie ponieważ wczoraj przez przypadek odłączyłem bezpiecznik od drzwi i alarmu. I niestety mam brak reakcji na kluczyk i po przekręceniu stacyjki wyje mi immo nie da rady odpalić samochodu.
Nie wiem totalnie co robić. Był człowiek który miał zakodować kluczyk ale z jego przyżądem samochód się nie łączył.
Ma ktoś jakieś sugestie co mogę zrobić.[/i]
szoso - Wto Mar 19, 2013 12:02
Cytat: | Nacisnąć przycisk zamykania pilota przynajmniej czterokrotnie, co spowoduje jego ponowne zsynchronizowanie z systemem alarmowym. |
tyle razy było
Roob - Wto Mar 19, 2013 12:07
szoso napisał/a: | Cytat: | Nacisnąć przycisk zamykania pilota przynajmniej czterokrotnie, co spowoduje jego ponowne zsynchronizowanie z systemem alarmowym. |
tyle razy było |
Robiłem to co najmniej z 15 razy...
szoso - Wto Mar 19, 2013 12:10
Roob napisał/a: | Robiłem to co najmniej z 15 razy... |
to było to napisać w pierwszym poście, jedno mielibyśmy już z głowy
pilot jest dopisany do centralki i raczej niemożliwe by się wykasował z pamięci całkowicie
wyjęcie bezpiecznika jest równoznaczne z odłączeniem akumulatora, synchronizacja powinna w tym przypadku pomóc a czemu nie pomaga to już nie wiem
Roob - Wto Mar 19, 2013 12:22
szoso napisał/a: | Roob napisał/a: | Robiłem to co najmniej z 15 razy... |
to było to napisać w pierwszym poście, jedno mielibyśmy już z głowy
pilot jest dopisany do centralki i raczej niemożliwe by się wykasował z pamięci całkowicie
wyjęcie bezpiecznika jest równoznaczne z odłączeniem akumulatora, synchronizacja powinna w tym przypadku pomóc a czemu nie pomaga to już nie wiem |
Może odepnę całkowicie akumulator, może to coś da???
Jak odpinam bezpiecznik to nie słychać tego brzęczenia ale oczywiście nie mogę także zapalić samochodu...
Najdziwniejsze jest to że to sprytne urządzenie nie widzi tego samochodu jak się go podłączy a wcześniej widziało...
szoso - Wto Mar 19, 2013 12:24
Roob napisał/a: | Może odepnę całkowicie akumulator, może to coś da??? |
spróbować zawsze można
sTERYD - Wto Mar 19, 2013 15:31
Wyciągnij na godzinę akumulator a potem zsynchronizuj pilota. Kiedyś też tak miałem. Po prostu pamięć centralki nie rozładowała się do końca i ma jakieś śmieci z poprzedniej synchronizacji pilota. Podobnie jest jak ktoś ma problem z masą
bizon - Wto Mar 19, 2013 15:43
a moze ten bezpiecznik jest walniety, zaloz inny o takim samym parametrze
Roob - Wto Mar 19, 2013 16:06
Przyjechali technicy magicy i zrobili sprawę:)
Kluczyk był rozkodowany:)
Sirk - Wto Mar 19, 2013 16:19
Roob napisał/a: | Przyjechali technicy magicy i zrobili sprawę:)
Kluczyk był rozkodowany:) |
A może magicy-technicy naciągacze, bo z tego co wiem,(bo dorabiałem kluczyk zapasowy do swojego) nie jest kodowany.
Roob - Wto Mar 19, 2013 16:24
Sirk napisał/a: | Roob napisał/a: | Przyjechali technicy magicy i zrobili sprawę:)
Kluczyk był rozkodowany:) |
A może magicy-technicy naciągacze, bo z tego co wiem,(bo dorabiałem kluczyk zapasowy do swojego) nie jest kodowany. |
W sensie immo, pomyliłem się...
|
|