|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Oringi chłodnicy oleju w automatycznej skrzyni
chdn - Sob Mar 23, 2013 15:12 Temat postu: [R75] Oringi chłodnicy oleju w automatycznej skrzyni Od jakiegoś czasu zaczął pocić się wąż elastyczny przy chłodnicy oleju skrzyni automatycznej. Chłodnica ma dwa króćce na których są oringi. Niestety nigdzie nie mogę znaleźć wymiarów tegoż oringa
Czy ktoś z Was miał podobny problem i go usunął nie wydawając majątku? Nowa chłodnica na zamówienie bez węży to koszt ok 250£. Na zdjęciu widoczny wyciek oleju.
Z góry dziękuję za pomoc, w przyszłym tygodniu wybiorę się na szrot i wezmę jakieś stare oringi ale zależy mi na nowych, wiadomo
Adsik - Sob Mar 23, 2013 15:42
W dużej częsci przypadków cieknących oringów pomaga... wytarcie do sucha i umycie oringu, oraz wytarcie i przemycie benzyną ekstrakcyjną gniazd oringu. Warto spróbować, jesli nie masz nowego.
[ Dodano: Sob Mar 23, 2013 15:42 ]
Dodam że testowane na kilku oringach i zawsze się udawało.
AndrewS - Sob Mar 23, 2013 17:49
Jeśli oringi będziesz miał na wierzchu, to polecam pomierzyć, albo najlepiej udac sie z nimi do jakiegos dobrego dużego sklepu z uszczelnieniami i nie mówić od czego to jest
michalie - Sob Mar 23, 2013 21:10
chdn, powiedz mi gdzie dokładnie mieści sie ta chłodniczka bo ja jej u siebie nie mogezlokalizować
dukat11 - Sob Mar 23, 2013 21:14
michalie napisał/a: | chdn, powiedz mi gdzie dokładnie mieści sie ta chłodniczka bo ja jej u siebie nie mogezlokalizować |
z tyłu za chłodnicami. Ale były dwa typy więc może masz osobną chłodnicę do skrzyni
michalie - Sob Mar 23, 2013 21:22
No mam ze stycznia 2005 z dużym grilem i nie wiem właśnie gdzie jej szukać
|
|