Zobacz temat - [R 400] biały dym z rury wydechowej i problem z odpaleniem

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R 400] biały dym z rury wydechowej i problem z odpaleniem

davout1979 - Pią Kwi 05, 2013 16:18
Temat postu: [R 400] biały dym z rury wydechowej i problem z odpaleniem
Witam
Sprawdziłem że temat ten był już wałkowany z różnym skutkiem :( Ogólnie mój rover 400 z silnikiem diesla od około tygodnia ma problemy z odpaleniem. Trzeba kilkakrotnie kręcić rozrusznikiem a jak odpala to pojawia się wielka chmura białego dymu. Jak nie jest zimny to odpala bez kłopotu i bez zadymienia. Jako zupełny motoryzacyjny lajkonik podjechałem do mechanika. Sprawdzenie świec - sprawne maja prąd. Wg. 1 mechanika problemem jest uszkodzenie pompy albo gruszka od paliwa. Gruszka pompuje normalnie co sprawdziłem. Odwiedziłem 2 mechanika z komputerem - brak błędów. Stwierdził że wg niego to będą uszczelniacze na zaworach. Zgłupiałem zupełnie i dlatego chciałbym poznać opinię kogoś kapującego a takich na tym forum nie brakuje. Podpowiedzcie coś bo nie chcę pompować pieniędzy na darmo.....

szoso - Pią Kwi 05, 2013 16:44

davout1979 napisał/a:
Sprawdziłem że temat ten był już wałkowany

no właśnie był i to nie raz, nikt ci nic nowego nie napisze, czytać i szukać przyczyny według wskazówek na forum
http://www.roverki.pl/por...jest-zimny.html
zamykam