|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Nowy akumulator
Snookie - Pon Kwi 08, 2013 11:10 Temat postu: [R75] Nowy akumulator Witam ponownie
Tym razem padlo na akumulator tzn. dokladnie to akumulator mi padl juz doszczetnie ( fakt faktem ze mialem zalozony za slaby ). I tutaj moje pytanie do Was czy mogli byscie mi polecic jakis aku Oczywiscie fajnie by bylo jezeli cena bedzie w miare rozsadna i jakosciowo to nie ucierpi akutualnie mysle nad BOSCH SILVER S4 008 Pojemność akumulatora [Ah] 74
Prąd rozruchu akumulatora [A] 680
Tylko nie wiem czy bedzie dobry ( Obstawiam ze powienien byc ok )
Z gory wielkie dzieki za pomoc
sknerko - Pon Kwi 08, 2013 11:15
Mam rok temu kupiony jenox 72 albo 74Ah nie pamietam dokładnie i auto po dwóch tygodniach stania na mrozie pali od strzała. dałem coś dwieście z hakiem za niego.
Dziadek - Pon Kwi 08, 2013 12:53
Snookie, temat rzeka i był wałkowany. Co "doktor" to opinia, jeśli chodzi o mnie,to kilka tygodni temu wylicytowałem nowego ZAPa na gwarancji i to sporo poniżej ceny rynkowej. Kilka lat temu utwierdziłem się w opinii,że większość deklarowanych "najnowszych technologii" to reklamowy pic podnoszący cenę, i jak już ktoś napisał na Forum, kupiony w markecie aku posłużył dłużej niż "markowy" produkt.
Sam przekonałem się o tym kilka lat temu: szef zlecił mi zakup nowych akumulatorów do dwóch służbowych dostawczaków, z zastrzeżeniem że mają być z górnej półki. Ponieważ przymierzałem się do sprzedaży prywatnego auta,a akumulator był na wykończeniu, skorzystałem z okazji i kupiłem w hurtowni 3 aku- 2 z górnej półki i 1 najtańszy o podobnej pojemności.
Tamte 2 firmowe już nie żyją,a w moim dawnym aucie żyje i ponoć ma się nieźle.
sknerko - Pon Kwi 08, 2013 13:33
Dziadek napisał/a: | kupiony w markecie aku posłużył dłużej niż "markowy" produkt. |
Moje słowa
Pieta - Pon Kwi 08, 2013 14:50
Ja jak bym kupował nowy to raczej bym się skusił na Yuasa
apples - Pon Kwi 08, 2013 15:08
Snookie! Temat zamykam.
Odpowiedzi na Twoje pytanie szukaj w następujących tematach: #1.
Następnym razem zanim założysz nowy temat użyj funkcji Szukaj
lub przejrzyj Workshop Manual ROVERki.pl.
Pozdrawiam,
apples
|
|