Zobacz temat - [MG ZS] Problem ze światłmi awaryjnymi. Czy to możliwe?

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [MG ZS] Problem ze światłmi awaryjnymi. Czy to możliwe?

arszenick - Pon Kwi 15, 2013 08:26
Temat postu: [MG ZS] Problem ze światłmi awaryjnymi. Czy to możliwe?
Witam,

Mam następujący problem z awaryjnymi światłmi,- działają tylko przy trzymaniu przycisku palcem. Nie moge uruchomić ich "na stałe". Byłem pewien ze pomoże wymiana przycisku ale ku mojemu zaskoczeniu jest to samo (chyba ze kupiłem wadliwy w ten sam sposób przycisk ale to chyba malo prawdopodobne)... Kierunkowskazy działają normalnie. Proszę o pomoc.

kruszon - Pon Kwi 15, 2013 11:21

Czy przypadkiem nie masz tego samego z przeciwmgielnymi? Czy nie jest tak ze jedyne co utrzymuje swoj stan to klima, zamkniety obieg i grzanie tylnej szyby? Jesli tak to z tego co wiem wymiana calego modulu BCU sie klania co nie jest ani tanie ani proste AFAIK. U nas z ZR 2005r. jest to samo i problem w razie potrzeby rozwiazuje zlozona pod przyciskiem wizytowka albo ulotka :/
arszenick - Pon Kwi 15, 2013 11:42

Wiesz co... dałeś mi do myślenia. Przeciwmgielne działają ale sa uruchamiane innym włącznikiem niż do tego przystosowany i to tylko przednie (uruchamiane innym przyciskiem ale podswietlanie przycisku się załącza własciwego po załączeniu tego zastępczego)... Już go takiego kupiłem i wiedzialem ze elektryke ktos ruszał ale że aż tak to nie przypuszczałem...