|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Nasze auta - Toksyn - R214i
toksyn - Pon Kwi 22, 2013 21:14 Temat postu: Toksyn - R214i Witam, jestem nowym kierowcą oraz użytkownikiem forum, w przyszłości mam nadzieję, że przyjdzie i czas na członkostwo w klubie
Szukając auta, odpowiedniego dla nowego kierowcy kierowałem się tym aby było dość małe i fajnie wyglądało. Pewnego razu na parkingu przy supermarkecie w oko wpadł mi Rover 25, wróciłem do domu i zacząłem przeglądać alledrogo no i niestety okazał się nie na moją kieszeń, więc poszukałem czegoś tańszego z marki Rover i w oko wpadł mi R200. Mały, zgrabny i zrywny a do tego dość oszczędny
Tak oto trafiłem na już dziś mojego R214i w kolorze JAX.
Auto z 1999 roku, 1.4 75km w zupełności wystarczający jak na pierwsze auto. W dniu zakupu na liczniku biło 172 tysiące przebiegu.
Wyposażenie:
ABS
2 poduszki
Klimatyzacja
Szyberdach
Wspomaganie kierownicy
Na dzień dzisiejszy (22.04.2013) wymienione w aucie zostało:
+ opony - całosezonowe Hankook H730 195/50 R15
+ alufelgi 15" Rover
+ palec rozdzielacza + kopułka
+ kable WN + świece od NGK
+ olej i płyn hamulcowy
Plany na przyszłość:
- przerobienie grilla (wyłamanie szczebelków i wstawienie siatki - znaczek zostanie na swoim miejscu) oraz wymiana na tę sam siatex w zderzaku
- kupno tylnej blendy w chromie
- założenie nakładki na rurke wydechową
- białe boczne kierunkowskazy
- "odpomarańczowienie" przednich kierunków
- wsadzenie do środka skurzanych foteli
- montaż lusterek od R25
- polakierowanie czarnych listew, lusterek i lotki w kolorze nadwozia (a może i klamki?)
Jak widać lista dość spora i ciężko będzie zrobić wszystko "na raz" ale mam nadzieje, że razem jakoś damy rade
No i kilka zdjęć mojego oczka w głowie, trochę zakurzony i sceneria też nie miażdzy ale to tak na szybko
Pozdrawiam!
Kamel - Pon Kwi 22, 2013 21:48
Powodzenia z planami i oby Roverek Ci wiernie służył
ADI-mistrzu - Pon Kwi 22, 2013 22:09
"palec popychacza + kopułka"
Raczej palec rozdzielacza
pelson91 - Pon Kwi 22, 2013 22:10
ADI-mistrzu napisał/a: | palec popychacza |
tak, palec popychacz sprawdza się w innej dziedzinie życia
toksyn - Wto Kwi 23, 2013 13:55
pelson91 napisał/a: | ADI-mistrzu napisał/a: | palec popychacza |
tak, palec popychacz sprawdza się w innej dziedzinie życia |
rzecz jasna, nie wiem o czym ja myślałem gdy to pisałem.
swoją drogą to mam pytanie odnośnie odbarwiania kierunków z przodu. Mogą się o to przyczepić na przeglądzie? Albo przy jakiejś kontroli? Do środka oczywiście chromowane świecące na pomarańczowo żaróweczki
leszczu - Wto Kwi 23, 2013 17:36
Nic ci nie mogą zrobić. Wywalaj śmiało.
DENIZOTAC - Wto Kwi 23, 2013 19:22
Powodzonka w Planach
A radyjko Philipsa z Biedronki Podobno dobrze gra i cena dobra .
Jak u cb gra bo kol chce je kupić ?
toksyn - Wto Kwi 23, 2013 20:13
leszczu napisał/a: | Nic ci nie mogą zrobić. Wywalaj śmiało. |
Dzięki wielkie, po wypłacie odrazu zajmę się grillem i za jednych razem kloszami bo wydaje mi się, że bez pomarańczowego, pod mój kolor będzie wyglądać to bomba
DENIZOTAC napisał/a: | Powodzonka w Planach
A radyjko Philipsa z Biedronki Podobno dobrze gra i cena dobra .
Jak u cb gra bo kol chce je kupić ? |
No tak, cenowo rewelacja - 149zł. Jedyne co może w nim przeszkadzać to brak czytnika płyt CD, ale mi to akurat nie sprawia problemu Karta SD wsadzona pod panel radia i nie trzeba się o nic martwić.
Jak gra hmm.. mi się wydaje, że dobrze a za tą cene to naprawde dobry sprzęt. Nie wiem co za głośniki mam w aucie ale jest OK aczkolwiek przy wyższych basach zaczynają grać mi też plastiki w drzwiach głównie ten przy klamce - jak będzie cieplej i będę robił poprawki na drzwiach to zajrzę tam do środka by się tego "brzdęku" jakoś pozbyć - a może macie jakieś pomysły?
Tak więc niech kol śmiało kupuje bo warto Jedyny problem to wyciąganie panelu - ciężko schodzi, ale i na to po kilku próbach znajdzie się sposób
Jaką siateczkę polecacie? czarna czy "chrom" ? w zderzaku jest ciemna więc chyba by jasna zbyt nie pasowała i trzeba by się zająć też wymianą tej na dole.. Co o tym myślicie?
Kamel - Wto Kwi 23, 2013 21:11
Do Twojego koloru walnąłbym srebrną zarówno w grilla jak i w zderzak, przy okazji podniósłbym zderzak przy lampie, bo ta szpara strasznie rzuca się w oczy
toksyn - Nie Maj 05, 2013 18:50
Pogoda dopisała, czas wolny trzeba było spożytkować, niestety nie było go na tyle aby zrobić jeszcze kierunki na biało ale tym zajmę się w następny weekend jeżeli pogoda pozwoli a w między czasie jeszcze może końcówka na rurę wydechową zawita
Po zdjęciu zderzaka okazało się, że belka która go podtrzymywała była wgnieciona i stąd ta szpara pod reflektorem. Naprostowaliśmy ją metodą "na nogę" i udało się uzyskać zadowalający efekt. A jak się Wam podoba całość? Mogę tylko dodać, że w rzeczywistości wygląda to jeszcze fajniej
DENIZOTAC - Nie Maj 05, 2013 20:13
Siatka Git wyszła
pelson91 - Nie Maj 05, 2013 20:13
i szpary się nawet zgadzają wygląda lepiej.
toksyn - Sro Maj 08, 2013 11:38
Hehe dzięki
Pytanie trochę z innej beczki, mianowicie wacham się czy lakierować listwy, lotke i lusterka oraz maskownice halogenów w kolor budy czy darować sobie? Czy da się dobrze zrobić to na tyle dobrze by nie odpadał lakier po chwili? Bo podejrzewam, że u lakiernika sporo by za to wzieli.. + małe poprawki na drzwiach to ładnie bym zapłacił..
Ile tak +- może wynieść mnie lakier w sprayu + podkłady do tego typu zabawy? Może się z Was ktoś orientuje w cenach bo ja nie bardzo..
Być może macie jeszcze jakieś pomysły jak dodać odrobinę świeżości temu staruszkowi?
leszczu - Sro Maj 08, 2013 11:40
Moim zdaniem malowanie wszystko pod kolor auta nie będzie wyglądało dobrze.
hertz25 - Sro Maj 08, 2013 14:08
Toksyn napisał/a: | Ile tak +- może wynieść mnie lakier w sprayu + podkłady do tego typu zabawy? Może się z Was ktoś orientuje w cenach bo ja nie bardzo.. | na allegro sa gotowe zestawy do malowania np tu tyle ze bez szpachli zamowic http://allegro.pl/super-o...3215008157.html ale bym niemalowal zaslepek od halogenow i lusterek
[ Dodano: Sro Maj 08, 2013 15:08 ]
Toksyn napisał/a: | Być może macie jeszcze jakieś pomysły jak dodać odrobinę świeżości temu staruszkowi? | to jeszcze dodam ze jak bys zmienil lusterka od r25 juz fajnie by bylo
toksyn - Sro Maj 08, 2013 22:19
Lustra od 25 bedana 100% tylko problem jest taki ze w tym kolorze nie dostane, czarne beda z polyskiem i niewiem czy to by pasowalo, a moze jakis inny kolor wg Was moglby wygladac ladnie?:) w glowie byly tez lusterka M3(?) w chromie ale to by wygladalo chyba tandetnie..
pelson91 - Czw Maj 09, 2013 05:19
kup byle jaki kolor i kawałek folii termokurczliwej w kolorze czarny mat i sobie oklej z opalarką tak mały element można śmiało próbować oklejać
toksyn - Czw Maj 09, 2013 08:58
Przeszukałem wczoraj allegro i wpadło mi coś takiego
http://allegro.pl/lusterk...3215212510.html
http://allegro.pl/lusterk...3215613741.html
nawet czarne matowe, jedyne jakie widziałem i właśnie się zastanawiam, bo są elektryczne a jak wiadomo w r200 nie ma instalacji. I teraz pytanie, czy dla kogoś kto ma pojęcie w tej dziedzinie to będzie wyzwanie? Czy raczej więcej będzie roboty z przełożeniem tych kabli niż z samym podłączeniem? I co w takim wypadku byłoby potrzebne? Z tego co się orientuje to dodatkowy przełącznik, ale tylko 1 czy jest jeszcze jakiś drugi?
leszczu - Czw Maj 09, 2013 16:10
Już tu kilku podejmowało się założenia elektrycznych lusterek od R25 do R200 i się nie udało. Moim zdaniem gra nie warta świeczki.
DENIZOTAC - Czw Maj 09, 2013 20:39
Moim Tak samo Ustawisz raz Pod siebie i tyle przecież nie kręcisz nimi cały czas
Myślałeś coś z wydeszkiem przykombinować hmm ?
toksyn - Czw Maj 09, 2013 23:41
DENIZOTAC napisał/a: |
Myślałeś coś z wydeszkiem przykombinować hmm ? |
Masz na myśli jakąś nakładkę? Jeżeli tak to pierwsze co mi się w oczy rzuciło gdy podjechaliśmy oglądać to auto to właśnie ta rura wydechu i tak miał to być priorytet ale jakoś wyszło, że do dziś tego nie ma.. ale w najbliższym czasie napewno będzie
W ten weekend za cel obrałem sobie wybielenie kierunków, z czasem też boczne wymienie ale pomału..
I pytanie, z moich wyliczeń i obserwacji przez 2 miesiące użytkowania auta wyszło mi, że pali 9l/100, nieco dużo czy tylko mi się wydaje? Szersze laczki niż standardowo z 175 na 195 i pewnie tutaj to może być też jakaś przyczyna? a na co jeszcze zwrócić uwage? Filtr powietrza ? hmm
DENIZOTAC - Pią Maj 10, 2013 07:16
9 Sporo ale jak w korkach śmigasz + klima itp to normalka krutkie odcinki odpalasz gasisz to tak wyjdzie .
jak na 1,4 75km Sporo
Zmierzę ile u mnie z tym że 1,6 112KM Silniczek to ci powiem ile mi Pali.
toksyn - Nie Maj 12, 2013 10:55
Wczoraj wybieliłem kierunki, póki co pomarańczowe żarówki w środku bo myślałem , że aż tak to nie będzie mnie denerwować - a jednak dosłownie za 5minut zamawiam chromowane i będzie cacy. Wstawie dziś może jakieś zdjęcie bo wczoraj nie było czasu by nawet zrobić
No i przymierzam się pomału do kolejnego małego "moda" mianowicie malowanie zacisków i bębnów - macie jakiś pomysł na kolor? Myślałem o czarnym, ale słabo by było widać, myślałem o żółtym ale mieszkam w Gdańsku a to by podchodziło pod kolory arki gdynii a niestety nie mam garażu haha
DENIZOTAC - Nie Maj 12, 2013 12:51
Widzę że zadowolony z zakupu Roverka Twój pierwszy wózek .
Mój R też pierwszy Ja na początku byłem zadowolony, później myślałem ,że mogłem poczekać i kupić coś lepszego tył mi się nie podobał ale teraz już ok podoba się zmiana i zadowolony jestem z wyposażenia i całego R.
Mhm Panie czarny nie czerwony by pasował do wszystkiego lecz coś innego.
a Złoty ?
U mnie czerwone tak wygląda tylko inny kolorek i inny R i alu . Więcej Fot u mnie w temacie 2str.
Co powiesz na takie Kolorki ;
toksyn - Nie Maj 12, 2013 21:56
No nie wiem, pomyślę Teraz gdybym miał szukać auta to zdecydowałbym się na R200 ale z silnikiem 103 konnym i w innym kolorze
póki co zdjęcia jak autko wygląda po przerobieniu lamp
a chromowane żaróweczki jutro pewnie wyślą
hertz25 - Pon Maj 13, 2013 11:32
no i jest git teraz halogeny przydaloby sie wstawic
toksyn - Nie Maj 19, 2013 13:51
hertz25 napisał/a: | no i jest git teraz halogeny przydaloby sie wstawic |
Zamiast halogenow beda do jazdy dziennej takie jak u leszcza ale to dalsze plany troche sa
[ Dodano: Nie Maj 19, 2013 14:51 ]
Przed ostatni tydzień doszły chromowane żarówki, nakładka firmy ULTER i malowanie zacisków oraz bębnów w złoty kolor. Zdjęcia dodam później, póki co mam problem ze spasowaniem zderzaka tylniego. Kupując samochód miał straszną szparę z tyłu po prawej stronie przy kloszu i dziś się za to zabrałem. Jest lepiej ale to jeszcze nie to, nie wiem czego to wina, może wy będziecie wiedziećale nadal nieco odstaje..
Dla porównania zdjęcia prawej i lewej strony
DENIZOTAC - Nie Maj 19, 2013 20:16
Tyle Panie z dalsza nie widać .
Dawaj Foto z zaciskami na złoto
toksyn - Nie Maj 19, 2013 20:26
Moim zdaniem zaciski wyszły dosyć fajnie, ale słowa mojej dziewczyny mówią co innego "wieśniacko" i teraz pytanie czy zmienić kolor czy dziewczynę Doszła też nakładka ULTERa jak wcześniej wspominałem. Zrobiłem dziś kilka zdjęć na szybko by zademonstrować autko na dzień dzisiejszy
Plany na przyszły miesiąc to zrobienie drzwi kierowcy bo bierze je rudy, przy okazji prawdopodobnie jednak malowanie wszystkich plastików w kolor nadwozia auta, wsadzenie lusterek manualnych od R25.
Tymczasem kilka zdjęć z dziś
pelson91 - Nie Maj 19, 2013 20:37
zmień dziewczynę bo auto wygląda bardzo fajnie, żadnej wiochy tu nie znajduję.
DENIZOTAC - Nie Maj 19, 2013 21:08
Albo nie zwracaj uwagi co mówi nie zna się
Żadnych rozstań mi tu
Kamel - Pon Maj 20, 2013 08:36
Z tymi zderzakami to chyba 90% roverków ma problemy ze spasowaniem, ja miałem dokładnie tak samo jak u Ciebie, później wymieniłem zderzak na ten z rovera 25 ( jest masywniejszy i nie ma tej chromowanej listwy która mnie denerwowała ) o wiele lepiej wyglądała sprawa ze spasowaniem
Ładny Roverek w ładnym kolorze, koniecznie wymień teraz kierunki boczne na białe
camaro17 - Pon Maj 20, 2013 20:44
Przy tym wzorze felgi z R25 samochód dostał lepsza linie tak swiezsza, co do koloru zaciskow jest OK wyglada to dyskretnie i ładnie do tego wzoru felg. Wykonanie bardzo ładnie .
toksyn - Sob Cze 01, 2013 21:28
Panowie muszę się Was poradzić
Ostatnio wpadł mi do głowy pomysł, żeby zamontować mu zderzak, progi i lotkę od ZR i polować na dokładkę na przód.. lecz.. po wstępnej i ostatniej analizie kosztów niestety jest to zbyt duża inwestycja, lakierowanie to koszt 300zł od elementu a pozatym takich 2setekZR jest tutaj sporo.
I pytanie do Was moi drodzy, myslicie ze gdybym pokusił się tylko o lotkę od ZR wyglądało by to źle ? Chromowane listewki na zderzakach będą lakierowane pod kolor auta.
Sam nie wiem.. no i najpóźniej na jesień będzie prawdopodobnie gleba
leszczu - Nie Cze 02, 2013 09:25
Toksyn napisał/a: | i ostatniej analizie kosztów niestety jest to zbyt duża inwestycja, lakierowanie to koszt 300zł |
Dokładki można samemu pomalować. Niema w tym nic trudnego.
Toksyn napisał/a: | I pytanie do Was moi drodzy, myslicie ze gdybym pokusił się tylko o lotkę od ZR wyglądało by to źle ? Chromowane listewki na zderzakach będą lakierowane pod kolor auta.
|
Moim zdaniem. Nie bawić się w dokładnie lotki od ZR, tylko zadbać o glebę i ładną 16 baz 17.
ArO - Nie Cze 02, 2013 12:36
leszczu, 17 do 1.4i to może trochę za dużo
leszczu - Nie Cze 02, 2013 12:46
Wszystko zależy co chcemy osiągnąć, czy bardziej zależy nam na mocy czy wyglądzie.
toksyn - Sro Cze 05, 2013 00:19
no wiadomo, coś kosztem czegoś.. no niestety zmiana rozmiaru felg na dana chwile wypada z gry.. kupione zostały nowe laczki.. całosezonowe.. wiec myślę, że pobiegają te 2-3 sezony.. i wtedy się pomyśli o feldze..
Lotkę od ZRa chyba faktycznie sobie daruje, bo zależało mi na tym by auto wyglądało jak seria 200..
Nabijając ostatnio klime podpytałem o ceny lakierowania bo drzwi kierowcy do roboty i tylne prawe nadkole no to koleś kasuje za element 400zł. Drzwi + błotnik 800zł i powiedział, że wszystkie czarne plastiki (klamki, blenda, zaslepki, listwy) bez lotki policzy jako 1 element.. co daje na dobrą sprawę łącznie 1200zł a zostało by do zrobienia grill w kolorze nadwozia i lotka za co by skasował kolejne 400..
No i teraz pytanie czy jest sens zrobienia tego wszystkiego samemu? Tzn chodzi raczej o malowanie tych elementów.. domyslam się ze to czasochłonne itp ale czy trudne? Czy nie będzie odchodzić? Moze ktos by mógł coś na ten temat napisać
Kamel - Sro Cze 05, 2013 05:01
Elementy mniejsze takie jak listwy, grill, klamki i blenda sam sobie pomaluj sprejem, szkoda ładować kase na lakiernika. U siebie też się zastanawiałem czyby nie oddać żeby mieć zrobione tak jak ma być, ale zaryzykowałem i pomalowałem narazie samą blende i efekt jest super. Czekam na ładną pogodę i biorę się za listwy boczne
leszczu - Sro Cze 05, 2013 13:21
Toksyn, w internecie są fora lakiernicze. Warto się zalogować i poczytać.
toksyn - Pią Cze 14, 2013 19:21
Dawno nic się nie działo, a może inaczej - działo się aż za dużo
na początek wymieniłem rurę od kolektora wraz z łącznikiem bo zwisał i był w tragicznym stanie.. następnie padała skrzynia biegów.. i zacinała się szczotka alternatora przez co od czasu do czasu zanikało ładowanie..
a do tego wszystkiego po nabiciu klimy sprężarka padła i dupa.. muszę się dowiedzieć jak z kosztami bo warto by było to zrobić..
z nadchodzących planów na najbliższy tydzień, może dwa - gdyby nie starczyło czasu to poprawki lakiernicze i malowanie plastików w kolor budy, montaż lusterek od 25 które leżą w kartonie pod biurkiem ( za komplet 130zł z przesyłką i wew. trójkątami )
No i wyczekiwana gleba.. montaż sprężyn Jamex, ma to ktoś w swojej 200? Może coś o tym napisać? Same sprężyny, na seryjne amorki przy 195/50/R15 co o tym myślicie?
Na koniec foto gdy mały R stał na kanale i dłubali w nim tłumikarze
leszczu - Pon Cze 17, 2013 12:20
Jamexy odradzam. Na początku jest ok, ale potem robią się strasznie miękkie.
Kamel - Pon Cze 17, 2013 20:34
leszczu napisał/a: | Jamexy odradzam. Na początku jest ok, ale potem robią się strasznie miękkie. |
Oj tam, oj tam... Ja mam u siebie i jeździ się o niebo lepiej niż na seryjnych, jest twardo jak narazie.
Toksyn oblukaj na moim profilu jak jesteś ciekaw o ile się obniży, sprężyny założyłem na seryjne amortyzatory i tak samo do 15" felgi z oponami 195/50.
i powiem tylko tak... jak odbierałem samochód od mechanika który mi to składał szczęka mi opadła
toksyn - Nie Cze 30, 2013 14:02
Przemyślałem wszystkie za i przeciw odnośnie sprężyn firmy Jamex, no i wyszło na to, że daruję sobie tą zabawę. Do pomysłu wrócę na wiosnę i wtedy zobaczymy co się wykombinuje
Urlop właśnie się rozpoczął, na dniach zabawy w lakierowanie a tym czasem przyszły białe boczne kierunki, wymieniałem dysze spryskiwacza z przodu i wężyk bo prawie to nie chodziło.. i mała inwestycja w "CarAudio", szału napewno nie ma, za tą cenę myślę, że jest OK no i różnica kolosalna między seryjnymi tylko nie mieścił się tweeter w swoje miejsce więc mała przeróbka i już jest ok, nie wygląda to wcale źle, przynajmiej ja tak uważam
No więc odseparowany zestaw od ALPINE SPG-17CS i do tego zmiana radia na ALPINE UTE-72BT.
kilka zdjęć z dziś, auto po umyciu - szkoda tylko, że zbiera się na deszcz
pelson91 - Nie Cze 30, 2013 15:16
i jest pięknie fajny, jasny samochodzik. Przyszedł mi jeszcze pomysł zmiany tylnych lamp na MG ZR (ma białe kierunki i wsteczny), mogłoby wyglądać ciekawie A autko naprawdę wygląda na zadbane, fajnie dopieszczone i ze smakiem Byle go nie zepsuć jakimś pseudo-tjuningiem Jak jeździ tak jak wygląda, to można powiedzieć że masz perfekcyjny wóz Dla mnie 5/5
toksyn - Pon Lip 01, 2013 07:09
o tych lampach to napewno pomyślę, efekt mógłby być naprawdę fajny a koszta są niewielkie jest różnica czy lampa pochodzi od anglika czy od wersji europejskiej?
druga sprawa to pomóżcie koledzy, bo nie mogę się zdecydować czy malować te chrom listwy w kolor auta czy kupić chrom i je odnowić? Wasze opinie napewno mi pomogą
lusterka od 25 czekają na montaż ale jakoś brak wolnego czasu
pelson91 - Pon Lip 01, 2013 13:29
Toksyn napisał/a: | druga sprawa to pomóżcie koledzy, bo nie mogę się zdecydować czy malować te chrom listwy w kolor auta czy kupić chrom i je odnowić? Wasze opinie napewno mi pomogą |
chrom bym zostawił w spokoju, ewentualnie odnowił, ale na pewno nie usuwał
DENIZOTAC - Pon Lip 01, 2013 16:52
Zestawik ALPINE SPG-17CS Piękny a tylko przednie głośniczki czy tylne tak samo ?
Świeci się jak
Lusterka od r25 będą miodzio a w chrom ? czy zwykłe ?
Ramki Rejki w Chromie pasowały by mu ( w Biedronce są po niecałe 7zł za szt. to śmigaj xd )
Zaślepkami w miejsce halogenów na inny kolorek ale nawet ok są .
Zewnętrzny wygląd jest GIT
Wewnątrz zmieniłbym moja propozycja ;
Alu Ramki Na pokrętła nawiewu sporo to daje jak u mnie
Alu Ramki na zegary
Gałka biegów z wersji Silverstone
Kierownica drewno ( choć nie wiem czy jest sens )
toksyn - Wto Lip 02, 2013 10:20
Zaślepki halogenów znikną i pojawią się światła do jazdy dziennej od leszcza chromowane ramki na tablice hmm moze i by fajnie wyglądało ale nie widze tego u nas w biedronce a jak ryzykować to tylko za 7zł za sztuke Aluminiowe ramki na zegary będą z czasem, aż tak mi się z nimi nie spieszy. Chcę pierw zrobić auto z zewnątrz a później zajmę się środkiem
plany lakierowania auta w coraz bliżej realizacji, myślę, że w następnym tygodniu do zrobienia drzwi od kierowcy, nadkole z tyłu po prawej stronie a z plastików do przemalowania w kolor budy będą napewno maskownice od dziennych, blenda, lotka i boczne listwy z kolei chromowane listewki na zderzakach - jak powiedział pelson, zostawię w chromie, też odnowię bo mają swoje lata...
Później wstawię foteczki miejsc gdzie zachodzi ruda
leszczu - Wto Lip 02, 2013 10:45
Toksyn napisał/a: | jest różnica czy lampa pochodzi od anglika czy od wersji europejskiej? |
Nie ma.
DENIZOTAC - Wto Lip 02, 2013 11:16
U nas w 3 Biedronkach w Okolicy są wygląda bardzo ładnie zdj IBIZY MAMY Kupiłem jej
( PS. Ramki nie auto xd )
Odbija się trawa na nich . Jako produkt z biedronki jest bardzo dobry chrom moje po 14zł z Allegro za sztukę mają sporo gorszy chrom niż z biedronki po 7zeta szt.
Za taka cenę warto w chromie, odbija sie trawa dlatego tak widać
Do twojego Roverka Pasowały by
Masz stronę z gazetki .
toksyn - Sob Lip 06, 2013 20:19
Dzisiaj była robione sprawy lakiernicze, znikła rdza a kilka elementów plastikowych przemalowane pod kolor budy
Lakier dobierał Pan z klapki i jest troszkę ciemniejszy ale tragedii nie ma
Roverek dostał nowe uszy - od R25 które też zostały tryśnięte w kolor..
Auto stoi brudne, zakurzone, zapylone więc Wam pokaże je dopiero jutro. Sam nie mogę się doczekać efektu bo po umyciu czeka mnie długie i żmudne polerowanie tak by zakryć wszystkie granice.. już to czuje w moich rękach.. Mam nadzieje, że będzie warto
a tu zdjątko aby nie było, że się samo robi!
hertz25 - Sob Lip 06, 2013 20:51
jeśli chcesz malować blende to nielepiej zdjąć ja
toksyn - Sob Lip 06, 2013 21:16
hertz25 napisał/a: | jeśli chcesz malować blende to nielepiej zdjąć ja |
wyszła dobrze za 1 razem tylko później spodenkami dotknąłem lakier który jeszcze nie wysechł i kur... będzie ślad niewielki..
Kamel - Nie Lip 07, 2013 07:35
Ja listew bocznych też nie zdejmowałem i dobrze wyszły (przynajmniej moim skromnym zdaniem ) Blende jak zdejmowałem to oczywiście zaczepy popękały.
Dobra robota, czekam na efekt końcowy, nie ma to jak zrobić przy samochodzie coś samemu a nie oddawać roboty w cudze ręce, większa satysfakcja
Haha, no i okejka za cycyki na gazectce na pierwszym planie, rozumiem że to tak dla umilenia roboty
toksyn - Nie Lip 07, 2013 11:11
No i polakierowane, umyty i tam gdzie trzeba było wypolerowany.. Wygląda to fajnie.. ale nie jestem zadowolony z drzwi, widać że są inne odcienie lakieru no ale przynajmiej nie ma rdzy - chyba lepsze to niz niebiesko czerwone
lusterka od 25 zamontowane, okazało się, że drzwi które tak korodowały były wstawiane od R25. Już wcześniej mnie to trochę zaskoczyło bo tylko one rdzewiały dookoła no i odcień był minimalnie różny. Ale + jest taki, że przynajmiej lusterko montowane było plug&play
No to na zakończenie tej mordęgi kilka zdjęć jak prezentuje się Blumi na dzień dzisiejszy
Markzo - Nie Lip 07, 2013 11:18
Jeśli mam być szczery, to bardzo mi się podoba schludnie
pelson91 - Pon Lip 08, 2013 05:26
elegancko nic dodać, nic ująć
toksyn - Czw Lip 11, 2013 19:23
Doszły do mnie wczoraj światła do jazdy dziennej od leszcza, a dziś LEDy. Jutro przejadę się do pracy(ostatni dzień urlopu. ) i wlutuję hot-airem bo tak będzie najlepiej więc jutro prawdopodobnie zamontuję i pochwale się efektem
Pozdrawiam
[ Dodano: Czw Lip 11, 2013 20:23 ]
Póki co tylko przymiarka, zalane klejem i niech schną przez noc a z rana pójdę i zrobię resztę Jak Wam się to widzi? Mam wrażenie, że auto zdelikatniało jeszcze bardziej i wydaje się bardziej kobiece.. ale i tak mi się podoba
ArO - Czw Lip 11, 2013 20:26
moze siateczka na czarno albo w czarny mat?
leszczu - Pią Lip 12, 2013 10:09
Tez bym dał czarne siatki.
toksyn - Pią Lip 26, 2013 14:32
ostatnio na nic czasu nie ma, mocno zalatany i zapracowany jestem po urlopie ale chwile na 1 zdjęcie z lampami do jazdy dziennej znalazłem, tak to się prezentuje
Jedna opona wylądowała na reklamacji, 3 miesięczna a zrobiły się 2 bąble.. mam nadzieje, ze uwzględnią
W najbliższym czasie wstawie alu ramki, zrobie podświetlenie zegarka i paru pokręteł i drewniane wstawki pójdą w jakiś carbon..
A na wiosne,
gleba gleba gleba! lotka wróci do czarnej.. i aluski w czarny kolor, moze przyciemnie szyby - troche planów jest, w między czasie zaraz po nowym roku prawdopodobnie instalacja gazowa
DENIZOTAC - Pią Lip 26, 2013 18:06
Ramki na Rejki Wyrwałeś z biedronki tak jak ci mówiłem i fajne nie Po taniości xd,
toksyn - Sro Lip 31, 2013 21:38
Kilka zdjęć z nudów, myślę, że z zewnątrz nic więcej dodawać nie trzeba a wy ?
ArO - Czw Sie 01, 2013 11:36
Toksyn napisał/a: | myślę, że z zewnątrz nic więcej dodawać nie trzeba |
siateczka w grilu na czarno
DENIZOTAC - Czw Sie 01, 2013 14:19
Dla mnie taka siateczka jest lepsza.
Na czarno hmm nie pasuje lepiej tak jak jest .
To teraz środeczek Panie
Alu rameczki zegary pokrętła
Gałka drewniana
i jak chcesz kiera drewno
Ja na zegary alu ramki kupuję ale później teraz trafił się inny wydatek nie związany z R
Na Pokrętła już mam
Z kiera w drewnie będzie tak
Dla mnie bomba ( Zasmaczyłem cię ? ) xd
Kamel - Czw Sie 01, 2013 19:12
Jak dla mnie siatke zostaw w spokoju, czarna nie będzie pasowała . Alu ramki do środka jak najbardziej, drewno bym okleił jakimś karbonem albo aluminiową okleiną.
Nie myślałeś nad wymianą zderzaka z tyłu od 25 bądź ZR-a ? Są dużo masywniejsze i moim zdaniem lepiej wyglądają. Lampy tylne tak samo z wybielonymi kierunkami robią dobre wrażenie + białe bądź dymione kierunki z boku
Takto spoko bryka, mi się podoba
DENIZOTAC - Czw Sie 01, 2013 19:58
Kamel napisał/a: | drewno bym okleił jakimś karbonem albo aluminiową okleiną.
|
Drewno okleił zakleił ???
Dobre heeh drewno to najpiękniejsze co jest w roverkach to ich charakterek .
Takiego czegoś się nie robi przynajmniej w Roverkach .
toksyn - Czw Sie 01, 2013 20:18
Dymione kierunki boczne są od dłuższego czasu, zderzaka od r25 nie chce, bo chcę auto zachować w serii
Środek będzie robiony ale na wiosne, trochę kasy odłożę to pomyślę nad
wygłuszeniem
aluramki będą
gałka zmiany biegów i meszek, może od MG ZR
drewno idzie tak jak kamel mówisz, w karbon jakiś bo mi się to nie podoba osobiście, wieje tandetą
choruję na półskóry z ZRa..
będę polował na podłokietnik bo męczy mnie jazda bez
jakieś uchwyty na napoje czy coś
boczki od R25 może wsadzę przy wymianie foteli
Może gleba póki co są inne wydatki a autko jeździ, co najważniejsze
No i bardzo bym chciał zamontować jakiś komputer pokładowy który zczytuje średnie spalanie i reszte pierdół ale nie wiem czy się da coś takiego kupić
Kamel - Czw Sie 01, 2013 20:20
DENIZOTAC napisał/a: | drewno to najpiękniejsze co jest w roverkach to ich charakterek . | Gdyby to było faktycznie drewno... a nie plastik to może bym się z Tobą zgodził
toksyn - Czw Sie 01, 2013 20:35
Kamel napisał/a: | DENIZOTAC napisał/a: | drewno to najpiękniejsze co jest w roverkach to ich charakterek . | Gdyby to było faktycznie drewno... a nie plastik to może bym się z Tobą zgodził |
a no racja
leszczu - Czw Sie 01, 2013 20:37
Toksyn napisał/a: | aluramki będą |
Jeśli aluramki, to tylko oryginalne drewno.
Toksyn napisał/a: | gałka zmiany biegów i meszek, może od MG ZR |
Jeśli oryginalne drewno, to i oryginalna gałka z wersji silverstone.
DENIZOTAC - Czw Sie 01, 2013 21:20
Ja tam drewienko zostawiam bo sporo tego jest u mnie (Plastik przynajmniej korniki nie jedzą )
Gałkę zapodaj taką jak u mnie poniżej lub jak nie chcesz w drewnie to od mg zra ;0
Markzo - Czw Sie 01, 2013 22:33
w 400, 75 przed liftem, coupe etc jest prawdziwe drewno
toksyn - Pon Sie 05, 2013 20:11
Doczekałem się wlepek klubowych i żelowego loga. Biało czarne żelowe by bardziej pasowało, może się doczekam kiedyś
lipa zdjęcie bo już ciemno a telefonem zbyt wiele nie zdziałam
pbskarpy - Czw Wrz 05, 2013 11:56
Nowe foty? Gdzie łooone są?!?!?!
toksyn - Czw Wrz 05, 2013 12:24
Kilka nowych zdjęć, na dzień dzisiejszy technicznie auto sprawne w 100%, zostały do zrobienia pierdoły typu podświetlanie tablicy z tyłu, pokręteł i zegara w środku. No i na wiosnę naprawa klimy (wymiana sprężarki i powinno hulać
trochę planów na wiosnę jest, bardziej dotyczących wnętrza, no i ciągle ta gleba w głowie - czas pokaże
ostatnio został zmieniony kolor zacisków i bębnów - był złoty, teraz jest grafitowy oraz wymiana alternatora i pasków.
[ Dodano: Czw Wrz 05, 2013 13:24 ]
i kolejne zdjęcia..
pbskarpy - Czw Wrz 05, 2013 13:59
Skąd wiesz, że na tyle % jest sprawny? Czy wszystkie te rzeczy, które wymieniłeś źle działały? Czy sporo z nich wymieniłeś zapobiegawczo?
toksyn - Czw Wrz 05, 2013 14:15
pbskarpy napisał/a: | Skąd wiesz, że na tyle % jest sprawny? Czy wszystkie te rzeczy, które wymieniłeś źle działały? Czy sporo z nich wymieniłeś zapobiegawczo? |
nic nie puka, nic nie stuka, układ wydechowy w super stanie, nic nie kapie, nic nie leci, silnik oleju nie bierze czego chcieć więcej?
odpowiedź prosta.. 2.0T by się przydało
Markzo - Czw Wrz 05, 2013 14:49
no to swapen
Kasa313 - Czw Wrz 05, 2013 15:23
pbskarpy, już musiał znaleźć się ktoś, kto chce podważyć czyjeś zadowolenie Gratulacje za tak ładne wyprowadzenie Rka !
Swapuj !
toksyn - Czw Wrz 05, 2013 15:28
Markzo napisał/a: | no to swapen |
Jakie koszta swapa? Jak możesz to podaj dla kilku alternatyw
Markzo - Czw Wrz 05, 2013 15:30
koszt... kupic tomcata i przelozyc graty, jesli robilbys to sam to raczej tylko zakup auta + serwis - rozrząd, uszczelki, sprzęgło itp. Z 4k przy dobrych wiatrach u Was w 200 siada wsio p&p.
pbskarpy - Czw Wrz 05, 2013 18:42
Kasa313 napisał/a: | pbskarpy, już musiał znaleźć się ktoś, kto chce podważyć czyjeś zadowolenie Gratulacje za tak ładne wyprowadzenie Rka !
Swapuj ! |
Może tak to zabrzmiało (wiesz internet Ale pytałem poważnie, bo wiesz zawsze może cos zaraz paść, albo zawsze można coś poprawić. Dlatego pytałem.
toksyn - Pią Lis 08, 2013 20:39
Dawno nic się nie działo, następne mody będą wprowadzane dopiero na wiosnę - teraz czas na namysły.
W pierwszej kolejności będzie zamontowanie sprężyn firmy Vogtland.
Zdjęcie przed montażem oraz symulacja i oczekiwany efekt po:
Kilka modów w środku, montaż kontrolki rezerwy paliwa od adiego, aluramki i naprawa podświetlenia tam gdzie go nie ma
Takie były plany, dziś przeglądając nasze forum kolega leszczu w jednym z tematów zamieścił takie zdjęcie:
Szczerze to bardzo pozytywny efekt moim zdaniem, a co wy o tym myślicie? Pytam bo chce rad, rozważam zapożyczenie pomysłu na ten projekt i można by powiedzieć przeniesienie go na swoje auto. Felgi, które bym malował to te aktualne, ewentualne pozbycie się dekielków.
Co wy na to?
tronsek - Pią Lis 08, 2013 20:56
Mi się podoba, tylko grilla zrobiłbym w kolor i bez środkowego słupka.
pbskarpy - Sro Lis 20, 2013 23:26
Co masz na myśli pisząc "kontrolkę rezerwy paliwa"? Nie masz takiej w swoim R? Czy to jakaś zmodyfikowana?
pelson91 - Czw Lis 21, 2013 06:29
R200 nie miały kontrolki rezerwy jeździ się na czuja
toksyn - Nie Gru 22, 2013 19:45
no bez przesady, że na czuja Jest normalny wskaźnik ale kontrolki która się zapala brak
http://forum.roverki.eu/v...der=asc&start=0
tutaj jest o tym temat, ja kupiłem od adiego, ale dopiero na wiosne będę montował bo teraz za zimno by te plastiki tam odkręcać
edit#
Na dniach prawdopodobnie auto bedzie na sprzedaż.
[ Dodano: Nie Gru 22, 2013 19:45 ]
Od dłuższego czasu autko jest wystawione jednak zainteresowanie jest znikome.. zapewne za sprawą wodzików.. dziś do tego wszystkiego jeszcze spadł pasek wspomagania i jak się okazało rozsypał się napinacz.. Na początku nowego roku zostanie zrobione w nim wszystko prócz sprężarki klimatyzacji i zostanie sprzedany..
dokładne zdjęcia, filmik z pracy silnika oraz możliwości audio pod tym linkiem
https://www.dropbox.com/s...ly96/E4zwEnzok5
MaReK - Pią Sty 10, 2014 18:23
Z którego roku są fotki ?
To auto jak mojej mamy... ale jej egzemplarz podupadł na kondycji zwłaszcza zewnętrznej
toksyn - Pią Sty 10, 2014 21:49
foty z 2013, mi się podoba to, że kolor taki a nie inny - chociaż na początku mi to przeszkadzało ale teraz już przywykłem i mi się podoba - wyjątkowy:)
PitBull89 - Czw Sty 16, 2014 16:12
Super kolor widac ze autko zadbane obh tak dalej . Co do koloru to widza mi sie czarne felgi do twojego auta
toksyn - Czw Sty 16, 2014 18:52
PitBull89 napisał/a: | Super kolor widac ze autko zadbane obh tak dalej . Co do koloru to widza mi sie czarne felgi do twojego auta |
będzie czarno, razem z grilem tylko zobaczymy czy te obecne czy jakiś felunek 16 i do tego gleba
maniu48 - Pią Lut 14, 2014 18:27
up
toksyn - Pią Lut 14, 2014 18:41
No więc tak, pierwsza z "modyfikacji" już za mną. Wpadł LPG
I niespodziewany gość!
Jutro zostanie osadzony do autka to wstawię fotkę:)
tronsek - Pią Lut 14, 2014 18:46
No to skoro masz już podłokietnik u siebie, to powiem Ci, że ta welurowa pokrywa jeździła w mojej Coupe'cie.
Harry - Pią Lut 14, 2014 20:55
tronsek napisał/a: | No to skoro masz już podłokietnik u siebie, to powiem Ci, że ta welurowa pokrywa jeździła w mojej Coupe'cie. |
ten welur zamienia się w skórę
toksyn - Sob Lut 15, 2014 08:39
Harry napisał/a: | tronsek napisał/a: | No to skoro masz już podłokietnik u siebie, to powiem Ci, że ta welurowa pokrywa jeździła w mojej Coupe'cie. |
ten welur zamienia się w skórę |
Ja cieszę się ze jest welurowy bo pasuje mi do foteli a obić można zawsze
leszczu - Pon Lut 17, 2014 12:17
Płynu chłodniczego dolej.
toksyn - Pon Lut 17, 2014 15:24
leszczu napisał/a: | Płynu chłodniczego dolej. |
Słuszna uwaga
ArO - Pon Lut 17, 2014 17:46
Toksyn napisał/a: | I niespodziewany gość! |
Załatw takiego gościa do mnnie też
Na allegro upolować się nie da :<
toksyn - Sro Mar 12, 2014 18:10
Ostatnimi czasy w ręce wpadła kierownica z wersji Silverstone
Następnie wymieniłem skrzynie, w poprzedniej padł synchronizator 2.. przy okazji wymieniłem sprzęgło i założyłem springi, Jamexy
wcześniej stał wysoko jak koza, a teraz? Jak Wam się to podoba?
Markzo - Sro Mar 12, 2014 18:29
barsooo ładnie
Kamel - Sro Mar 12, 2014 18:43
A więc jednak zdecydowałeś się na te jamexy
pelson91 - Sro Mar 12, 2014 18:48
moim zdaniem opłacało się wygląda mega na tej lekkiej glebie
toksyn - Sro Mar 12, 2014 20:26
pelson91 napisał/a: | moim zdaniem opłacało się wygląda mega na tej lekkiej glebie |
no jest ładniej, ale tylne amorki walą - trzeba będzie o tym pomyśleć..
tronsek - Sro Mar 12, 2014 21:09
Super wygląda teraz.
toksyn - Nie Mar 16, 2014 21:09
Dziś miała być wisienka na torcie do tego wszystkiego, jednak nie wszystko poszło po mojej mysli.. Opony szorują o rant i jest niefajnie.. Póki co zmienione znów na stare 15 calowe, ale kilka zdjęć wpadło
Plan jest prosty, wracam do serii jeżeli chodzi o zawieszenie i póki co będę się tak bujał.. a co dalej to zobaczymy..
leszczu - Nie Mar 16, 2014 22:36
Jakie parametry mają te felgi?
Kamel - Pon Mar 17, 2014 07:51
Nie wiem jak to możliwe że Ci obcierają, ja mam felgi 15" 7J i oponki 195/50. Nawet w 3 osoby z tyłu nic nie obciera.
tronsek - Pon Mar 17, 2014 08:29
Kamel napisał/a: | Nie wiem jak to możliwe że Ci obcierają, ja mam felgi 15" 7J i oponki 195/50. Nawet w 3 osoby z tyłu nic nie obciera. | a tak to możliwe, że:
- Twoje koła są na średnicy o ponad 35mm mniejsze niż koła Toksyna, co daje ponad 17mm róznicy między rantem nadkola a oponą
- Twoje koła są węższe o 10mm, czyli po 5mm na stronę.
Markzo - Pon Mar 17, 2014 08:31
założyłbym mniejsze oponki bo wyglada super
Kamel - Pon Mar 17, 2014 11:53
Z tego co widze, poprzednie koła też miał 15" 195/50, stąd też moje pytanie.
pelson91 - Pon Mar 17, 2014 13:34
szczerze to na tych poprzednich bardziej mi się podobał
maniu48 - Pon Mar 17, 2014 15:02
On nic nie mówi ze mu coś obciera
greg-si - Pon Mar 17, 2014 16:35
Mniejsza opona niewiele by dała skoro obciera na dołach. Sprężyna jest miękka i dobija koło do nadkoli.
Oczywiście jakby wrzucić 195/50 albo nawet 45 to efekt byłby mniejszy.
No chyba że dać jakieś 165 i zrobić naciąg, wtedy można zapomnieć o obcieraniu
Felgi mają ET40 6,5J
Kamel napisał/a: | Nie wiem jak to możliwe że Ci obcierają, ja mam felgi 15" 7J i oponki 195/50. Nawet w 3 osoby z tyłu nic nie obciera. |
Jakie ET?
Kamel - Wto Mar 18, 2014 10:57
Ja mam 7J ET35
bociannielot - Wto Mar 18, 2014 10:59
maniu48 napisał/a: | On nic nie mówi ze mu coś obciera | bo na takiej glebie już dawno odgryzł sobie język
Sabz - Wto Mar 18, 2014 12:15
A może pasażerka za ciężka?
toksyn - Wto Mar 18, 2014 15:39
Tak to wygląda, z tyłu seria + na przodzie -40mm, wasze opinie ?
Nic nie szoruje, auto dobrze się prowadzi i pewniej wchodzi w zakręty. Jedynie ten tył troche wysoko ale jeszcze się ułoży
a wam jak się to widzi?
[ Dodano: Wto Mar 18, 2014 15:39 ]
Sabzu napisał/a: | A może pasażerka za ciężka? |
Niestety nie, ale problem już rozwiązany..
Markzo - Wto Mar 18, 2014 15:48
albo seria po całości, albo obniżone, 2 takie i 2 takie to mocno średni pomysł...
bociannielot - Wto Mar 18, 2014 15:50
szukaj kompleta z ZR na spokojnie a póki co też bym wziął serię
greg-si - Wto Mar 18, 2014 17:19
Skoro obciera tył to trzeba przygiąć ranty od wewnątrz
pbskarpy - Wto Mar 18, 2014 18:02
Czyli to o czym pisałeś parę postów wyżej dotyczyło nowych felg czy tam na zdjęciach miałeś założone jakieś inne sprężyny?
Jesli chodzi o zdjęcie ostatnie to mi osobiście podoba się tak zawieszony tył. Nie mam nic przeciwko takiej wysokości. Przód też spoko wygląda. ALe razem już gorzej
Pytanie jak będzie wyglądał tył jak go dociążysz? Może wtedy wizualnie będzie idealnie...
toksyn - Sro Mar 26, 2014 21:00
greg-si napisał/a: | Skoro obciera tył to trzeba przygiąć ranty od wewnątrz |
Jops, ale będę się w to bawił jak kupie laczki 205/45 teraz mi szkoda zachodu. Mi osobiście się podoba jak jest teraz, może nie jest idealnie.. ale przynajmiej samochod mi nie skacze na wybojach jak na "pełnej glebie" wina sprężyn i amorków pewnie
Jak będe kupował lacze 205/45 to zajrze po zawieche z ZRa i będzie cacy, ew się rant wbije do środka
Tragedii chyba teraz nie ma co?
[ Dodano: Sro Mar 26, 2014 21:00 ]
Finalna wersja taka, że cały zawias wrócił do serii, Jamexy sprzedaje ( w giełdzie wystawione ) i póki co powozimy się w ten sposób.. Jest ten nieszczęsny prześwit dosyć spory, ale wydaje mi się, że i tak lepiej niż na 15stkach.
bociannielot - Czw Mar 27, 2014 09:09
cwaniak, i pozostań na 205/50 - więcej wypełniają nadkole przy 16-ce niż 45 profil
Harry - Sob Mar 29, 2014 13:41
jak dla mnie dziwnie wyglada na tych felgach
Sabz - Sob Mar 29, 2014 15:40
Harry napisał/a: | jak dla mnie dziwnie wyglada na tych felgach |
Mi również dziwnie wygląda. Jakiś taki poskręcany
Markzo - Sob Mar 29, 2014 17:08
mi za to pasują, bardzo dynamicznie wyglada
toksyn - Sro Kwi 02, 2014 16:59
Po umyciu prezentuje się tak (oczywiście, że to ta lepsza strona bez tych feralnych drzwi:))
pbskarpy - Sro Kwi 02, 2014 18:24
Moim zdaniem bardzo spoko. Masywnie wygląda. Szkoda,że nie ma zdjęć centralnie z boku.
Markzo - Sro Kwi 02, 2014 21:29
bardzo mi się podoba, dobrze, że je wziąłeś btw, przednie kapcie nie są już troche wiekowe?
greg-si - Sro Kwi 02, 2014 21:32
Są, są tak jak Ci kiedyś pisałem ale jeszcze trzymają. Na pewno gorzej od Khumo ale przy 120Nm to żadna różnica
Markzo - Czw Kwi 03, 2014 04:48
no to teraz brakuje jakiejś niespodzianki pod maską
Sabz - Czw Kwi 03, 2014 10:27
Markzo napisał/a: | ;) no to teraz brakuje jakiejś niespodzianki pod maską |
uturbione 75KM!
toksyn - Nie Cze 01, 2014 22:10
Markzo napisał/a: | bardzo mi się podoba, dobrze, że je wziąłeś btw, przednie kapcie nie są już troche wiekowe? |
są ale są też pościnane przez ranty gdy był na Jamexach.. sezon muszą dać rade wcześniej nic nie zrobie..
a co do silnika, to zostanie to co jest - do miasta spoko. Szkoda kasy ładować już, wystarczy.. Po wakacjach zacznie się spokojne odkładanie i za dwa latka może coś z rodziny MG wpadnie, a jeżeli coś to ZS
[ Dodano: Nie Cze 01, 2014 23:10 ]
Auto sprzedało się 2 dni temu. Oby służyło nowemu nabywcy, osoba z poza forum aczkolwiek poinformowałem o klubie - może zajrzy.
leszczu - Pon Cze 02, 2014 19:07
Coś ostatnio dużo chętnych jest na dwusetki .
capsoft - Wto Cze 03, 2014 22:49
ja u siebie tez mam taki prześwit a mam stalówki 14" a jakie oponki to nie wiem pewnie 65 - standard. Te Twoje alu to 15" czy 16" bylo ?
toksyn - Sro Cze 04, 2014 14:05
To zależy o którym mówisz. To oryginalne Rovera to 15, te drugie to 16 - stan idealny na sprzedaż
capsoft - Pon Cze 09, 2014 12:35
Mowie o tych z.ostatnich 3 zdjec (po umyciu). To pewnie za te 16 o ktorych mowis:-) wisza na gieldzie?
toksyn - Pon Cze 09, 2014 21:29
tak są w giełdzie
|
|