Zobacz temat - Spóżnione przerejestrowywanie samochodu

Forum Klubu ROVERki.pl

Prawo i ubezpieczenia - Spóżnione przerejestrowywanie samochodu

Julek - Sro Maj 01, 2013 11:31
Temat postu: Spóżnione przerejestrowywanie samochodu
Witajcie, mam taki problem ponieważ roverka kupiłem jakoś w pażdzierniku i do tej pory poprzez różnego rodzaju problemy nie byłem w stanie przerejestrować auta oczywiście bylo ubezpieczone i mialo ważny przegląd. Czy teraz jak będę szedł rejestrować to nie będzie większych problemów oprócz tej kary bodajże 100zł? Czy po tak długim okresie musze być gotowy na jakieś problemy??? Czy po przerejestrowaniu i otrzymaniu nowego dowodu rej musze robić przegląd?? Może pytania banalne ale zielony jestem w temacie;p
Pawkaz - Sro Maj 01, 2013 11:35

Julek napisał/a:
Czy po przerejestrowaniu i otrzymaniu nowego dowodu rej musze robić przegląd??

Nie.Przeglad jest nadal wazny.
Nie kombinuj tylko z podrabianiem umowy poprzez zmiane daty zakupu.

flapjck1 - Sro Maj 01, 2013 11:39

kary nie bedzie, chyba ze nie uisciles jeszcze podatku od transakcji - tylko za to grozi pokuta :)
Julek - Sro Maj 01, 2013 11:44

a jakiej wysokosci jest ten podatek bo nie uiscilem.
Pawkaz - Sro Maj 01, 2013 11:45

Julek napisał/a:
a jakiej wysokosci jest ten podatek bo nie uiscilem.

2 % od ceny.
Czasm sprawdzaja cene w katalogu, wiec moze sie nie liczyc cena na umowie.

Julek - Sro Maj 01, 2013 12:23

a ta kara to 100zl tak?
flapjck1 - Sro Maj 01, 2013 19:48

nie - kara to ustawowe odsetki naliczane od dnia przeterminowania zaplaty podatku, nie bedzie tego wiele ;)
magneto - Pią Maj 03, 2013 14:52

Julek napisał/a:
a ta kara to 100zl tak?

ja za miesięczne spóźnienie dostałem 300 pln.

Sabz - Pią Maj 03, 2013 15:02

A to zależy też gdzie kupowałeś auto. Jak od handlarza i masz na to jego fakturę to podatku nie płacisz. Ja nie rejestrowałem auta przez 5 miesięcy i nic złego mi się nie stało. Tylko policja mnie nie lubiła i nagminnie mnie zatrzymywali żebym wreszcie auto zarejestrował :D
piotrekcrash - Nie Maj 05, 2013 12:28

Ja za spóźnienie w skarbowym nie płaciłem nic (Wieluń) kumpel za tydzień spóźnienia (Kielce) dostał 150zł kary
mikimisz - Pią Maj 17, 2013 22:08

Takie pytanie, czy jak sprzedaję auto to też mam płacić te 2% skarbówce?
chudson - Wto Maj 21, 2013 08:35

Nie musisz
MatiNitro - Wto Maj 21, 2013 20:37

Ja za Dzień spóźnienia w Kielcach dostałem 8,80zł kary. Aaa niby pani w urzędzie Mówiła że takie spóźnienie to obejdzie się bez konsekwencji.
demin - Pią Maj 24, 2013 22:17

Ja kiedyś kupiłem seicento bez karty pojazdu i zanim ją załatwiłem to śmigałem nim bez przerejestrowania i płacenia 2% ponad miesiąc. Potem tylko pani w skarbówce kazała mi tylko jakieś tam oświadczenie napisać i żadnej kary nie zapłaciłem :P