|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] Śruba mocująca zderzak
francuzzo - Sro Maj 01, 2013 15:56 Temat postu: [Śruba zderzaka przedniego pod tablicą rejestracyjną R200] Witam serdecznie,
Mam problem z opuszczonym przednim zderzakiem z swoim R200, czytałem wiele postów na forum, jednak nie znalazłem konkretnej informacji jakiej poszukuję.
Otóż po zdjęciu zderzaka okazało się, że brakuje tej cienkiej belki wzmacniającej zderzak i podtrzymującej go. Zaopatrzyłem się w takowy i mam teraz pytanie:
-jaką śrubą przykręca się zderzak do tej belki (rozmiar tej śruby i jej długość);
-czy z drugiej strony jest jakaś nakrętka, czy sama śruba trzyma wszystko razem?
Będę wdzięczny za pomoc.
Sabz - Sro Maj 01, 2013 16:00
Czytałeś wiele postów, ale tytułować tematów się nie nauczyłeś
przemo972 - Sro Maj 01, 2013 16:06
Siema, w tej belce jest gwint z tego co pamiętam wiec nie dajesz żadnej nakrętki. Z przodu musisz dać tylko podkładkę.
francuzzo - Sro Maj 01, 2013 17:34
Sabzu to mój pierwszy post więc trochę wyrozumiałości, poprawię się na przyszłość
Przemo972 a nie wiesz może jaki rozmiar ma ta śruba?
przemo972 - Sro Maj 01, 2013 17:38
niestety nie pamiętam.
francuzzo - Sro Maj 01, 2013 17:46
Na stronie z Rave, gdzie są pokazane wszystkie śruby zderzaka, ta o którą mi chodzi wygląda tak samo jak te, które idą od spodu zderzaka. Będę musiał sprawdzić czy rozmiar pasuje. Dzięki za dobre chęci.
francuzzo - Sro Maj 01, 2013 18:01 Temat postu: [R200] Śruba mocująca zderzak Witam serdecznie,
Mam problem z opuszczonym przednim zderzakiem z swoim R200, czytałem wiele postów na forum, jednak nie znalazłem konkretnej informacji jakiej poszukuję.
Otóż po zdjęciu zderzaka okazało się, że brakuje tej cienkiej belki wzmacniającej zderzak i podtrzymującej go. Zaopatrzyłem się w takowy i mam teraz pytanie:
-jaką śrubą przykręca się zderzak do tej belki (rozmiar tej śruby i jej długość);
-czy z drugiej strony jest jakaś nakrętka, czy sama śruba trzyma wszystko razem?
Będę wdzięczny za pomoc.
leszczu - Sro Maj 01, 2013 18:37
francuzzo napisał/a: | -jaką śrubą przykręca się zderzak do tej belki (rozmiar tej śruby i jej długość); |
Rozmiar to 6, długość około 3 cm.
francuzzo napisał/a: | -czy z drugiej strony jest jakaś nakrętka, czy sama śruba trzyma wszystko razem? |
W tej belce powinna być nagwintowana dziurka, wiec żadna nakrętka jest nie potrzebna.
francuzzo - Sro Maj 01, 2013 18:45
Dzięki leszczu, jutro śmigam do sklepu po taką śrubę.
sTERYD - Sro Maj 01, 2013 22:08
Scalone. Następnym razem popraw temat, zamiast zakładać nowy
|
|