Zobacz temat - JrDarus - MG ZR 160 Żółtek

Forum Klubu ROVERki.pl

Nasze auta - JrDarus - MG ZR 160 Żółtek

jrdarus1 - Pią Maj 03, 2013 12:55
Temat postu: JrDarus - MG ZR 160 Żółtek
Witajcie,

Nadeszła pora aby przedstawić mojego Żółtka którego zakupiłem w grudniu poprzedniego roku jako ,,prezent pod choinkę" dla siebie :)

Pokrótce jest to wszystkim dobrze znany MG ZR 160 nie będę pisał parametrów itp to każdy wie bądź jak nie to odsyłam do strony głównej www.roverki.pl z wyposażenia klima, 2 poduchy, szyberdach i szyby oraz lusterka, lampy elekt. fotel z regulacja wysokości itp itd

W żółtku są zamontowane gwinty KW (twarde jak nie powiem co) oraz był przerabiany układ wydechowy z kwasówki 2,3" (trochę ryczy :) ), przyciemnione szyby z tyłu oraz inne niż seryjne alufelgi canonica 17" 7,5J z kapciami 215/40 falkena ziex ze-512

Reszta to jak na razie seria.

Później najwyżej jeszcze coś dopiszę a teraz czas na fotyyyy!!

Mile widziane komentarze oraz propozycje

Pawkaz - Pią Maj 03, 2013 13:05

Jak dla mnie super wyglada.Felgi dodają uroku
leszczu - Pią Maj 03, 2013 13:26

Po fotach widać, że zadbany egzemplarz.
greg-si - Pią Maj 03, 2013 13:43

jrdarus1 napisał/a:
(Sorry że linki ale jak by były foty w poście to cała strona by się poszerzyła bo duza rozdzielczość)

To zarzucaj rozdzielczość sensowniejszą i będzie bajka, a jak nie to forum samo zmniejszy je do normalnego formatu tylko temat będzie dłużej się otwierał.
Zobacz:

Co do auta.
Zewnętrznie tragedii nie ma a nawet jest bardzo fajnie ale gdyby wyglądał tak:

Byłoby lepiej ;)
Ja bym szukał innej felgi i się wzorował właśnie na tym czyli żółty rant czarny środek.

Plany mechaniczne masz jakieś?

jrdarus1 - Pią Maj 03, 2013 14:16

greg-si, co do felgi to ta zostanie ewentualnie można spróbować z tym rantem, również w planach dokładka od cupry i wygładzenie zderzaków jak i przeróbka grilla, a mechanicznie wiadomo marzenie każdego czyli 2.0 T :) z coupety ale narazie nie ma środków na to.

a co do wygładzenia zderzaków to gdzie wtedy montować kierunki?

pelson91 - Pią Maj 03, 2013 17:04

auto miazga, jak dla mnie nie potrzeba żadnych zmian. 2.0T pod maską i koniec :D jest naprawdę super i trzeba mocno uważać, by nie zepsuć efektu całości ;)
jrdarus1 - Sob Maj 04, 2013 09:36

a co sądzicie o takim BAD LOOK'u ? jak dla mnie rewelka

+10 do agresywności

Kozik - Sob Maj 04, 2013 13:19

Cytat:
a co sądzicie o takim BAD LOOK'u ? jak dla mnie rewelka

niedługo będzie taki projekt na forum ;) zderzak już gotowy jeszcze macha ;)

jrdarus1 - Sob Maj 04, 2013 14:35

Kozik, twój projekt?? ;> a gdzie kierunki?
Markzo - Sob Maj 04, 2013 14:40

jrdarus1 napisał/a:
Kozik, twoje?? a gdzie kierunki?

chyba bardziej Tuners :D

wydech masz 2,3 cala czy 2,5? bo pisałeś, że 2,5 wcześniej :)

jrdarus1 - Sob Maj 04, 2013 14:42

Markzo, wtedy powtarzałem tylko poprzedniego właściciela ale suwmiarka w ręku powiedziała co innego :)
leszczu - Sob Maj 04, 2013 17:25

jrdarus1 napisał/a:
a co sądzicie o takim BAD LOOK'u ?

Osobiście dla mnie to nie podchodzi. :wink:

camaro17 - Sob Maj 04, 2013 18:52

jrdarus1, bardzo fajny szerszeń, oby się długo sprawował bez awaryjności , kojarzę go z allegro bo dosyć długo stał na aukcji, aż się nad nim ZLITOWAŁEŚ :)

wg mnie trafiłeś bardzo fajny egzemplarz a to dlatego że masz gwint KW cały wydech z klasówki to daje sporo a jak się patrzy na wydaną kasę z osobna na te dwie rzeczy to sporo musiał byś dorzucić od siebie :)
gwint zawsze znajdzie drugiego właściciela i to szybciej niż myślisz :) także do inwestycja

Kozik - Sob Maj 04, 2013 19:25

Cytat:
Kozik, twój projekt?? ;> a gdzie kierunki?

tak to tunersa projekt kierunki ma tam gdzie halogeny są

jrdarus1 - Sob Maj 04, 2013 20:38

Kozik, a jeżeli ktoś by chciał zostawić halogeny to gdzie z tymi kierunkami się wtedy zapodziać :/ ?
Markzo - Nie Maj 05, 2013 07:59

jrdarus1 napisał/a:
Kozik, a jeżeli ktoś by chciał zostawić halogeny to gdzie z tymi kierunkami się wtedy zapodziać ?

2w1 - i kierunek i halogen :)

jrdarus1 - Nie Maj 05, 2013 09:55

Markzo napisał/a:
jrdarus1 napisał/a:
Kozik, a jeżeli ktoś by chciał zostawić halogeny to gdzie z tymi kierunkami się wtedy zapodziać ?

2w1 - i kierunek i halogen :)
może frytki do tego? :P
leszczu - Nie Maj 05, 2013 10:13

Cytat:

W boczne lusterka. :)

Julek - Nie Maj 05, 2013 11:33

o kurcze 7.5j 17" i opona 215 i to ci nie trze ? :D super autko tak pozatym :D
Kozik - Nie Maj 05, 2013 13:12

jrdarus1 napisał/a:
Kozik, a jeżeli ktoś by chciał zostawić halogeny to gdzie z tymi kierunkami się wtedy zapodziać :/ ?

ja nie wiem ja bym tak nie zrobił, zderzak w ZRce wcale źle nie wygląda wg mnie więc bym go nie dziabał ;)

tuners - Nie Maj 05, 2013 17:21

Heh ale w 200 nie masz tych wąsów parszywych heh :-) co do maski to idzie na okrągło tak jak w tym co kozik zapodał a halogeny trzeba poświęcić :-) .
jrdarus1 - Nie Maj 05, 2013 17:55

Julek, a co ma tam trzeć, szersze by weszło jeszcze :)

tuners, ewentualnie mogę zlikwidować ,,wąsy" a kierunki niech zostaną na swoim miejscu, halogeny przydatna sprawa więc zostaną

P.S dziś zawędrowała kierownica od r200 według mnie jest o niebo lepsza niż oryginał zr, jest mniejsza, lepiej wyprofilowana i grubsza lepiej czuje w niej samochód

DENIZOTAC - Nie Maj 05, 2013 20:23

Żółtek kozacki aż bym się przejechał sam ;)
leszczu - Pon Maj 06, 2013 19:00

jrdarus1 napisał/a:
P.S dziś zawędrowała kierownica od r200 według mnie jest o niebo lepsza niż oryginał zr, jest mniejsza, lepiej wyprofilowana i grubsza lepiej czuje w niej samochód

Trzeba było Poszukać od MG F lub TF, tam jest jeszcze mniejsza. :wink:

jrdarus1 - Pon Maj 06, 2013 19:57

leszczu napisał/a:
jrdarus1 napisał/a:

Trzeba było Poszukać od MG F lub TF, tam jest jeszcze mniejsza. :wink:
Daleko nie szukałem, moja dziewczyna ma moją byłą dwusetę, jej sie podobała moja kiera a mi jej, więc 15min roboty i kierownice zamienione :) ale dzięki za info lookne napewno :)
Julek - Wto Maj 07, 2013 22:09

jakie masz ET w tej feldze;p bo sam upatrzylem sb felge 7.5" 17" ET35

[ Dodano: Wto Maj 07, 2013 23:09 ]
tak pozatym to chyba nie trze jak sam smigasz :D pewnie z 3 osobami na pokladzie trze;p

jrdarus1 - Czw Maj 09, 2013 20:54

Julek, ET 35, uwierz mi że nawet z czołgiem na pokładzie by nie tarło te gwinty są mega twarde, a ich ugięcie jest bardzo bardzo baardzo minimalne
Julek - Pią Maj 10, 2013 08:54

aha no ja tez kupilem felgi 7.5" 17" et 35 tyle ze seryjny zawias od zra bedzie docelowo troche wyzszy od twojego;p