|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [Honda ACCORD TD] problem z odpaleniem gdy postoi na słońcu
zeuskm - Czw Maj 09, 2013 13:38 Temat postu: [Honda ACCORD TD] problem z odpaleniem gdy postoi na słońcu Witam.
Po ziemie pojawił się dziwny problem z odpalaniem samochodu.
Gdy auto postoi dłuższy czas na słońcu silnik nie chce odpalić
najlepiej zobrazuje problem nakręcony filmik :
http://youtu.be/DX0sVZRgPvQ
odpala na chwilę i automatycznie gaśnie - czasami zaskoczy po 3 - 4 próbach - czasami pomaga dodanie gazu przy odpaleniu, ale nie zawsze.
po odpaleniu jeździ normalnie, nie przerywa nie szarpie, gdy już odpali i pojeździ się tak z pol godziny nie ma problemu z ponownym odpaleniem .
Czy ktoś ma jakiś pomysł co to może być ?
Remigiusz - Czw Maj 09, 2013 14:15
zeuskm, Filtry wymieniłeś po zimie ? Sprawdź gruszkę czy trzyma paliwo i się nie cofa.
zeuskm - Czw Maj 09, 2013 14:31
filtrów jeszcze nie wymieniałem, gruszka w ziemie była wymieniana nie widać na niej pęknięć - zakładam, że trzyma
ok zamówię filtry i je wymienię .
Dzięki za podpowiedź .
Sabz - Czw Maj 09, 2013 14:31
Tak w ogóle to zauważyłem że wskaźnik paliwa masz na minimum. Może jest w baku za mało i dobrego ssania nie ma? Albo zassał jakiś syf?
Muli Ci przy jeździe?
zeuskm - Czw Maj 09, 2013 14:55
z paliwem to akurat wyjątkowa sytuacja - zazwyczaj mam pod korek albo przynajmniej połowę i problem się również pojawia - jak już odpali chodzi dobrze nic nie zamula.
dzisiaj postaram się zdemontować gruszkę - podobno zdarza się, że często przepuszcza powietrze ten element i jak przyjdą zamówione filtry zostaną wymienione i zobaczymy czy problem zniknie.
Bak był przed zimą zdejmowany i czyszczony, przy okazji na rurkę zasysającą założony jest filtr - nie powinien się zatykać.
Sprawdzałem również słynną wiązkę kabelków do pompy - ale wyglądają na całe .
klocuch12 - Nie Maj 12, 2013 01:32
|
|