Zobacz temat - [Honda ACCORD TD] problem z odpaleniem gdy postoi na słońcu

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [Honda ACCORD TD] problem z odpaleniem gdy postoi na słońcu

zeuskm - Czw Maj 09, 2013 13:38
Temat postu: [Honda ACCORD TD] problem z odpaleniem gdy postoi na słońcu
Witam.

Po ziemie pojawił się dziwny problem z odpalaniem samochodu.
Gdy auto postoi dłuższy czas na słońcu silnik nie chce odpalić

najlepiej zobrazuje problem nakręcony filmik :
http://youtu.be/DX0sVZRgPvQ

odpala na chwilę i automatycznie gaśnie - czasami zaskoczy po 3 - 4 próbach - czasami pomaga dodanie gazu przy odpaleniu, ale nie zawsze.

po odpaleniu jeździ normalnie, nie przerywa nie szarpie, gdy już odpali i pojeździ się tak z pol godziny nie ma problemu z ponownym odpaleniem .

Czy ktoś ma jakiś pomysł co to może być ?

Remigiusz - Czw Maj 09, 2013 14:15

zeuskm, :-| Filtry wymieniłeś po zimie ? Sprawdź gruszkę czy trzyma paliwo i się nie cofa.
zeuskm - Czw Maj 09, 2013 14:31

filtrów jeszcze nie wymieniałem, gruszka w ziemie była wymieniana nie widać na niej pęknięć - zakładam, że trzyma

ok zamówię filtry i je wymienię .

Dzięki za podpowiedź .

Sabz - Czw Maj 09, 2013 14:31

Tak w ogóle to zauważyłem że wskaźnik paliwa masz na minimum. Może jest w baku za mało i dobrego ssania nie ma? Albo zassał jakiś syf?
Muli Ci przy jeździe?

zeuskm - Czw Maj 09, 2013 14:55

z paliwem to akurat wyjątkowa sytuacja - zazwyczaj mam pod korek albo przynajmniej połowę i problem się również pojawia - jak już odpali chodzi dobrze nic nie zamula.

dzisiaj postaram się zdemontować gruszkę - podobno zdarza się, że często przepuszcza powietrze ten element i jak przyjdą zamówione filtry zostaną wymienione i zobaczymy czy problem zniknie.

Bak był przed zimą zdejmowany i czyszczony, przy okazji na rurkę zasysającą założony jest filtr - nie powinien się zatykać.

Sprawdzałem również słynną wiązkę kabelków do pompy - ale wyglądają na całe .

klocuch12 - Nie Maj 12, 2013 01:32