|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400]Nie mogę zamknąć z kluczyka i jednym z pilotów alarmu
Domin - Czw Maj 16, 2013 20:05 Temat postu: [R400]Nie mogę zamknąć z kluczyka i jednym z pilotów alarmu Witam.
Mam problem z zamykaniem drzwi z kluczyka otóż gdy chcę zamknąć nie mogę przekręcić kluczyka w zamku.Zamknąć go mogę tylko pilotem alarmu zamek nie działa od strony kierowcy jak i pasażera próbowałem obydwoma kluczykami czym może to być spowodowane
A co do pilota alarmu to samochód nie otwiera się ani nie zamyka nawet wymiana baterii nic nie dała.
tronsek - Czw Maj 16, 2013 20:34
Domin napisał/a: | Mam problem z zamykaniem drzwi z kluczyka otóż gdy chcę zamknąć nie mogę przekręcić kluczyka w zamku. | A kiedykolwiek mogłeś zamknąć z kluczyka Albo wkładki zamka są zepsute, albo były kiedyś wymieniane i nie pasują do kluczyka.
Domin napisał/a: | zamek nie działa od strony kierowcy jak i pasażera | ZTCW w R400 otwieranie kluczykiem jest tylko od strony kierowcy. To wskazuje na to, że coś z zamkami mogło być kiedyś grzebane.
Domin napisał/a: | Zamknąć go mogę tylko pilotem alarmu |
Domin napisał/a: | A co do pilota alarmu to samochód nie otwiera się ani nie zamyka nawet wymiana baterii nic nie dała. | To w końcu możęsz, czy nie możesz otwierać i zamykać z pilota
Adrian - Czw Maj 16, 2013 20:35
Kluczyk zamek bagażnika otwiera?
tronsek napisał/a: | ZTCW w R400 otwieranie kluczykiem jest tylko od strony kierowcy. | Na początku produkcji nie żałowali zamków i zakładali z obu stron. Ja tak mam u siebie.
tronsek - Czw Maj 16, 2013 20:38
Domin napisał/a: | zamek nie działa od strony kierowcy jak i pasażera próbowałem obydwoma kluczykami czym może to być spowodowane | Kiedyś mogłą być wymieniana stacyjka. Dlatego kluczyk nie pasuje.
szoso - Czw Maj 16, 2013 20:51
Adrian napisał/a: | Na początku produkcji nie żałowali zamków i zakładali z obu stron. Ja tak mam u siebie. |
potwierdzam, mam i ja
może być, że wkładki po prostu stoją i trzeba je przeczyścić, miałem tak z wkładką z prawej strony
|
|