|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R 75 ] cieknący odpowietrznik wysprzęglika sprzęgła
borsuk88 - Pon Cze 03, 2013 17:10 Temat postu: [R 75 ] cieknący odpowietrznik wysprzęglika sprzęgła witam wszystkich
wczoraj podczas jazdy poleciał mi pedał sprzęgła w podłogę i okazało sie że cały płyn uciekł mi nba skrzynie przez odpowietrznik - taka obracająca sie śruba 13 na tym pręciku i na łączeniu nich mi uciekało - mechanik powiedział że trzeba będzie cały wysprzęglik wymienić wraz ze zdjęciem skrzyni dość dużo kasy ! ja odpowietrzyłem układ zalałem płynu w zbiorniczek dokręciłem odpowietrznik na maksa i całość zasmarowałem takim ciekłym metalem - co rury grzejniki i inne matale wiąże zostawiłem na 2 godzinki i narazie sucho i eleganco twardy pedał wysoko bierze jak trzeba teraz mam pytanko czy to zda egzamin na trochę??może ktoś miał podobny problem??dodam nowy wysprzęglik mam ok 20 tys ma ! pozdrawiam
[ Dodano: Nie Maj 26, 2013 10:47 ]
i już znam odpowiedź cieknie i to szybko więc szukam teraz dobrego wysprzęlika i stawiam do mechanika niech wymienia mi
[ Dodano: Pon Cze 03, 2013 18:10 ]
i wymieniony wysprzęglik i okazało sie że cały rozwalony był za ciekawie to on nie wyglądał ha teraz wszystko elegancko wchodzi
|
|