|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [Rover 214i] - Duże obroty i wieszanie się na 2000obr./min
rafii9 - Nie Cze 16, 2013 09:00 Temat postu: [Rover 214i] - Duże obroty i wieszanie się na 2000obr./min Mam taki problem że na zimnym i ciepłym silniku podczas jazdy gdy zmieniam bieg to obroty się wieszają na 2000obr., jak się zatrzymam i zostawię na luzie to też tak się dzieje, ale po jakimś czasie obroty spadają i utrzymują się trochę ponad 1000obr., jak odciągnę przepustnicę do końca ręką to obroty spadają trochę poniżej 1000obr., mam to jakoś od 2 tygodni. Nie wiem czy przepustnicę muszę wymienić, bo linka gazu chodzi luźno, sprawdzałem. Trochę już na ten temat czytałem że z plastikowymi przepustnicami tak jest i najlepiej wymienić na aluminiową. Co radzicie?
toksyn - Nie Cze 16, 2013 10:28
Miałem tak samo, mówili żeby przeczyscic silniczek krokowy. Wcisnij 5 razy gaz do cechy na 2 pozycji, coś wtedy sie restartuje, tylko nie pamiętam co czy silniczek czy przepustnica
robsson78 - Nie Cze 16, 2013 10:33
Może pomoże TO a jak nie, to może TO . Zacznij raczej od silniczka krokowego, potem myśl o wymianie.
[ Dodano: Nie Cze 16, 2013 11:33 ]
Toksyn napisał/a: | Wcisnij 5 razy gaz do cechy na 2 pozycji, coś wtedy sie restartuje, tylko nie pamiętam co czy silniczek czy przepustnica |
To jest instrukcja adaptacji przepustnicy. Tylko nie na drugą pozycję a jedynie zapłon, czyli same kontrolki.
toksyn - Nie Cze 16, 2013 15:07
[ Dodano: Nie Cze 16, 2013 11:33 ]
Toksyn napisał/a: | Wcisnij 5 razy gaz do cechy na 2 pozycji, coś wtedy sie restartuje, tylko nie pamiętam co czy silniczek czy przepustnica |
To jest instrukcja adaptacji przepustnicy. Tylko nie na drugą pozycję a jedynie zapłon, czyli same kontrolki.[/quote]
no tak, faktycznie w każdym bądź razie mi już się tak nie dzieje więc może i jemu pomoże
|
|