Zobacz temat - [R75 Tourer] Kasowanie inspekcji olejowej i nie tylko

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75 Tourer] Kasowanie inspekcji olejowej i nie tylko

lordofundead - Pon Cze 17, 2013 05:46
Temat postu: [R75 Tourer] Kasowanie inspekcji olejowej i nie tylko
Witam!
Mam Rovera 75 Tourer 2.0 CDTi. Wymieniłem olej w moim autku ale nie mam na kompie programu żeby wykasować inspekcję olejową no i nie mam też kabla. Dodatkowo poprzedni właściciel trochę pogrzebał i odłączył takie funkcje jak tempomat i domykanie szyb po zamknięciu auta. Czy ktoś z Poznania miałby czas i ochotę pomóc mi z tym? O ile, jak bym zdobył program, z olejem bym sobie poradził, to nie wiem czy te odłączone funkcje bym ponownie zastartował, bo nie mam obycia z programem. Oczywiście za pomoc się jakoś zrewanżuję, bo wiadomo że nie ma nic za darmo.

dawidd - Pon Cze 17, 2013 07:24

A skad pewność ze ktos wyłączył domykanie szyb? Ta funkcja nie jest w "standardzie" w r75. Tempomat jeśli masz wszystkie moduły to wystarczy pospinać ze sobą i powinno grac. Co do oleju to na stronie klubowej masz opis krok po kroku jak zresetować inspekcje olejowa
lordofundead - Pon Cze 17, 2013 09:09

Mam pewnosc ze domykanie szyb bylo ale poprzedni wlasciciel stwierdzil ze skoro dziala tylko poprzez dwukrotne przekrecenie kluczyka w zamku a on nigdy nie korzystal z zamykania auta kluczem tylko z pilota to wylaczy ta funkce. Co do tempomatu, to zostal odlaczony bo czujnik przy sprzegle zostal uszkodzony a wymiana na nowy byla za droga dla poprzedniego wlasciela a skoro on wcale nie korzystal z tempomatu to odlaczyl. Co do oleju to poczytam posty na forum.
rafalmis1 - Pon Cze 17, 2013 10:55

jakieś bzdury opowiedział Ci stary właściciel, szyba możesz aktywować na T4 (komp do Roverów) i dlatego nie rozumie, po co było to dezaktywować. Tak sam po co coś odłączać, nie działa i już, a nie rozpinać urządzenia
apples - Pon Cze 17, 2013 11:27

lordofundead! Temat zamykam.

Odpowiedzi na Twoje pytanie szukaj w następujących tematach: #1.

Następnym razem zanim założysz nowy temat użyj funkcji Szukaj
lub przejrzyj Workshop Manual ROVERki.pl. :wink:

Pozdrawiam,
apples