Zobacz temat - [620] hamulce

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [620] hamulce

and77 - Nie Cze 23, 2013 10:31
Temat postu: [620] hamulce
witam,mam problem z hamulcami,auto gdy sie rozgrzeje to pedał hamulca w pada,jak zimny to nie,układ nie jest zapowietrzony bo nie rosnie przy pompowaniu,dzis wziołem i zdjołem wezyk od serva i go zaslepilem i na poczatku byl twardy ale po paru minutach delikatnie robil sie mieki,czy to moze byc pompa hamulcowa ?czy servo?

[ Dodano: Nie Cze 23, 2013 11:31 ]
czy ktos moze odpowiedziec,

tronsek - Nie Cze 23, 2013 13:39

and77 napisał/a:
wziołem i zdjołem
Na początek zainwestuj w słownik ortograficzny lub używa modułu sprawdzania pisowni.
and77 - Nie Lip 14, 2013 08:15

dobra rada ,tak zaglądasz na forum sprawdzac pisownie czy komus pomóc?

[ Dodano: Nie Lip 14, 2013 09:15 ]
wystarczylo płyn zmienic

kruszan - Sob Lip 20, 2013 20:11

and77, takie uwagi względem moderacji forum są zbędne, dostosuj się i przestrzegaj zasad poprawnej pisowni, nikt na forum nie chce czytać takich "wytworów słowotwórczych"

ps. płyn w układzie hamulcowym oraz sprzęgłowym powinno wymieniać się co 3 lata, taka jest jego żywotność, może Twój nie był dawno wymieniany...

michallo - Nie Lip 28, 2013 10:34

Cześć,

Ja miałem niedawno problem z hamulcami. Pedał niby nieco wpadał po odpaleniu silnika, ale po kilkukrotnym wciśnięciu twardniał i już nie chciał hamować. Hamował tylko pierwszy raz po wciśnięciu hamulca. W moim przypadku winnym było pompka vacum.

Strzelam, że w przypadku padniętego serwo pedał byłby zawsze twardy. Wydaje mi się, że pompka hamulcowa tutaj występuje razem z serwo, więc jak kupisz serwo za 20-40 zł to tragedii nie będzie. Vacum wydatek większy około 50 zł.

and77 - Nie Lip 28, 2013 18:13

u mnie po odpaleniu był twardy tylko jak sie dobrze nagrzał to ro bil sie miekki,ale po wymianie płynu jest ok,dzieki za rade