Zobacz temat - [MG ZT] - proszę o opinie

Forum Klubu ROVERki.pl

Chcę kupić ROVERka - [MG ZT] - proszę o opinie

thorgal - Sro Lip 10, 2013 21:53
Temat postu: [MG ZT] - proszę o opinie
cześć, co sądzicie o tym egzemplarzu. Ktoś dzwonił pytał?
Może kolega z forum?

link

no i jeszcze jeden: mgzt + lpg

bep - Sro Lip 17, 2013 19:54

No właśnie między innymi tym egzemplarzem jestem zainteresowany. Ze zdjęc ogólne spasowanie ok, ale kierownica jakaś taka wytarta jak na 125 tys (u mnie w Nissanie tak po 300 wyglądała...) No chyba że gościu namiętnie jedną ręką kręci kiere :) to by można było sprawdzić T4

Ktoś zna? albo może się wypowiedzieć? :)

ten srebrny ma kiepskie spasowanie błotnika od strony kierowcy, i po tej samej stronie wzdłuż kielicha wydaje mi się, że widać ślady naprawy (tak jakby spoinowanie puściło). Tutaj ta sama historia - ciekawe czy gościu powie coś na ten temat.

[ Dodano: Sro Lip 17, 2013 20:54 ]
up.
Może ktoś się wypowie na temat tego srebrnego?
btw. kto produkuje silniki do ZT 190?konstrukcja własna?

ADI-mistrzu - Sro Lip 17, 2013 20:37

Tak, konstrukcja własna, silnik serii K przerobiony na widlasty 6 cylindrowy z dodanym VIS'em.
Aragorn - Sro Lip 17, 2013 21:44

ADI-mistrzu napisał/a:
Tak, konstrukcja własna, silnik serii K przerobiony na widlasty 6 cylindrowy z dodanym VIS'em.

...jeszcze ktoś pomyśli że to prawda ...a wspólne między tymi silnikami jest chyba tylko to że i jeden i drugi zasilany jest bp ;-)

brkzzz - Sro Lip 17, 2013 22:26

bep napisał/a:
Ze zdjęc ogólne spasowanie ok, ale kierownica jakaś taka wytarta jak na 125 tys (...) to by można było sprawdzić T4

Nie można by było sprawdzić.
bep napisał/a:
btw. kto produkuje silniki do ZT 190?konstrukcja własna?

Produkował Rover.
bep napisał/a:
en srebrny ma kiepskie spasowanie błotnika od strony kierowcy, i po tej samej stronie wzdłuż kielicha wydaje mi się, że widać ślady naprawy (tak jakby spoinowanie puściło)

No, coś tam się dzieje. Z drugiej strony w tak słabej jakości zdjęcia nie ma co oceniać takich detali, przecież nadwozie to nie jest zegarmistrzowska robota i pasty spawalniczej ładowano na montażu w opór.

Ogólna uwaga nt. obu ZT - albo w ostatnim czasie ceny mocno poszły w doł, albo są one tanie z powodu jakichś niewymienionych w opisie usterek.

ADI-mistrzu - Czw Lip 18, 2013 05:20

Aragorn, a co, slnik HV6 to nie jest konstrukcja Rovera oparTa o silnik serii K z cylindrami mokrymi?
lipekk - Nie Lip 21, 2013 14:01

Ten srebrny w lutym był troszkę droższy:

http://sprzedajemy.pl/mg-zt-190-lpg,2274042

bep - Nie Lip 21, 2013 21:05

i wtedy miał dwa komplety alufelg ;) Teraz na zimówkach stoi z tego co widać
lipekk - Czw Lip 25, 2013 13:36

Był może ktoś oglądać tego czarnucha? (jest nowa cena - 1tyś taniej) Kolega jest zainteresowany, tylko nie chce jechać na darmo 500km żeby się przekonać w jakim - faktycznym -stanie jest auto.