Zobacz temat - [R75] Jak liczyc wtryski 1,2,3,4 czy 1,3,4,2 ??

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] Jak liczyc wtryski 1,2,3,4 czy 1,3,4,2 ??

dawidd - Nie Lip 28, 2013 13:50
Temat postu: [R75] Jak liczyc wtryski 1,2,3,4 czy 1,3,4,2 ??
Witam
W programie diagnostycznym INPA wtryski sa pokazane po koleii czyli 1, 2, 3, 4. Teraz jak to odnieść do silnika patrząc od strony lewej do prawej stojac z przodu auta. Idą tak: 1,2,3,4 czy moze tak jak następuje spalanie czyli 1,3,4,2
Mam wtrysk 3 i 4 podejrzany (tak pokazuje INPA) i właściwie nie wiem który to w silniku, a ze ich wyciąganie bywa nieraz bardzo pracochłonne to chciałbym mieć pewność ze wyrywam wlasciwy

MaReK - Pon Lip 29, 2013 10:12

Pokazuje tak jak T4, zatem stojąc przed autem i patrząc się na silnik, mając po prawej stronie wtedy kierownice liczysz od lewej 1 2 3 4. U mnie pokazuje zbyt wysokie wartości na "3" i faktycznie tenże jest uszkodzony, poddała się podkładka.
dawidd - Pon Lip 29, 2013 11:40

dzieki za odp, niedawno wymieniałem w vito podkładki w 2 wtryskach - jednego wyciągałem 7 godz, a przy drugim sie ukręciła śruba która go trzymała - mialem z głowy 4 dni roboty. Dobrze ze u nas nie wymyślili żeby 1 długa M6 trzymała wtrysk jak w mercedesie.
Pozdrawiam

MaReK - Pon Lip 29, 2013 11:44

Za to możesz się spotkać z możliwością niewyjęcia wtrysku metodą tradycyjną tylko przy użyciu prasy hydraulicznej/pneumatycznej. Sam byłem ofiarą tak zardzewiałego wtrysku w gnieździe.
Dodatkowo udało mi się połamać pokrywę zaworów co skutkuje teraz sączeniem się oleju :(

dawidd - Pon Lip 29, 2013 13:52

MaReK napisał/a:
Za to możesz się spotkać z możliwością niewyjęcia wtrysku metodą tradycyjną
jasne liczę sie z tym, ale nie powiem bo przegazowanie odkręconego wtrysku ma duza skuteczność - nie zawsze ale jak nie ma przedmuchu pod podkładka to czesto silnik wypluwa wtrysk