Zobacz temat - wymiana letnich kół muss. prośba o pomoc

Forum Klubu ROVERki.pl

Tuning wizualny - wymiana letnich kół muss. prośba o pomoc

Pchela - Wto Sie 06, 2013 07:07
Temat postu: wymiana letnich kół muss. prośba o pomoc
Ogólnie to autko zakupiłem 14 stalowych , pzesłużyły jeszcze ponad rok, ostatnio moze 2 miesiace temu jechałem w delegacje do zielonej góry po trasie padły obie przednie gumy... dtred, nerwy, popiech, szybko w biegu ogarnełem nowe opony uzywane .. .i po 2 miesiacach wyszły ze są nalewane... bład mój, bo wczesniej nie sprawdzilem, ale to szybko, nerwy, autkow tym momencie po przejechaniu jakiś 10 km a jak jeszcze depne po hamulcach kilka razy to w pewnym momenicie pływam , cały asfalt jest mój.

Znalazłem coś co mi wpadło w oko i prosze o poradę jak najszybciej...

FELGI ALUMINOWE 15" + OPONY TOYO FELGA 4X100
[/b]

http://allegro.pl/felgi-a...3433529313.html

ArO - Wto Sie 06, 2013 11:39

Okropnie brzydkie felgi, szukaj ori rovera.

PS nie zakladaj 3 razy takich samych tematow

Kasa313 - Wto Sie 06, 2013 12:42

Jak dla mnie paskudne felgi ! Ja w Swoim starym R45 wpakowałem felgi od MG ZS. Super wygląd, a opony to opony myślę, że warto dorzucić i kupić jakiś komplet (warto patrzeć na rok produkcji opon, bo co z tego, że będą wyglądać jak nówki, jak opona 8 letnia traci Swoje właściwości).

[ Dodano: Wto Sie 06, 2013 13:42 ]
Aaaa i popatrz na felgi z angilków na allegro. tego jest tak dużo że te ceny w jakich są wystawione często można uciąć o jakies 30-40% :)

Spiewaczek - Czw Sie 22, 2013 10:56

Popytaj na szrotach. Ja szukałem alu na zimę i miesiąc temu wyrwałem ori Rovera 15" za 300zł z oponami (Dwie mające 5mm, więc dwa sezony machnę, rok 2010, w ogóle trochę części z biedaka wyrwałem ;)) plus 50zł za prostowanie jeden sztuki.
A te co wrzuciłeś.. wyglądają na jakaś chińszczyznę i nie pasują do Rovera

Osbiście te podobają mi się najbardziej - http://img18.tablica.pl/i...-5mm-kielce.jpg

staffer - Czw Sie 22, 2013 11:58

Zupełnie nie pasuje do auta. Rover ma spokojną stylistykę, a ten wzór jest pod ścigacza. Poza tym pamiętaj, że czarna felga optycznie pomniejsza koło. Srebrna 15tka to optimum na nasze drogi i estetykę..

No chyba że swoją 200tkę wzbogaciłeś elementami od ZRa, to wtedy bym się ewentualnie zastanawiał...
A odnośnie opon - weź w końcu kup 1 porządny komplet letnich i będziesz miał spokój na lata. A tak co sezon komplet używek, których nie możesz być do końca pewny. Praktycznie już się zaczynają wyprzedaże sezonowe, więc możesz już polować na dobre opony...